Robin: Tää on parasta just nyt

Robin, Robin-risteily, risteily
Nähdään laivalla!

Robbari, Robbe, Robin! Poptähti villitsee yleisönsä ja saa tytöt pyörtymään. Hänellä on oma nimikkoparfyymi ja hänen fanejaan kutsutaan robinereiksi. Mikä tekee Robinista niin ihanan?

”Mä sivuosaan pelkkään jäin, kun se veti yllättäin täydellisen Frontside Ollien”,

lauloi joku turkulainen poika videolla. Kuka? Robin?

Harva aikuinen ymmärsi, mitä merkittävää tapahtui 16.2.2012, mutta tytöt ymmärsivät heti, mistä on kyse. Heidän toiveensa oli täyttynyt, heille oli annettu ihana ikioma idoli.

YouTubessa räjähti, kun Robinin videota katsottiin viikossa yli miljoona kertaa. Kaikkiaan sitä on katsottu jo yli 13 miljoonaa kertaa.

Ei Robin Packalen silti ulkoavaruudesta tullut. Hän oli jo voittanut vuonna 2008 lasten ja nuorten laulukilpailun Staraskaban ja käynyt New Wave Junior -kilpailussa Venäjällä ja Ukrainassa.

Aikakoneesta tuttu säveltäjä Maki Kolehmainen huomasi Robinin lahjakkuuden ja esitteli hänet Universal-levy-yhtiössä kotimaisista artisteista vastanneelle Hannu Sormuselle. Levytyssopimus tehtiin jo 2010, mutta levy-yhtiö ei halunnut kiirehtiä, vaan antoi Robinin hakea omaa musiikkiaan. Se löytyi puolentoista vuoden kuluttua.

Neljässä vuodessa Robinin ääni on madaltunut ja pituutta tullut lisää muutama kymmenen senttiä. Otsatukan hän kampaa nyt ylös, mutta iso hymy ja ruskeiden silmien pilke on sama. Valloittavan avoin ja iloinen nuori mies hulluttelee kuvauksessa, hyräilee Michael Jacksonia ja tanssii pienet moonwalkit. Robin voisi heittää voltinkin silkasta elämänilosta. Kuka sellaista voisi vastustaa?

Suomen suosituin poptähti lähtee kouluun joka aamu kuten suurin osa 17-vuotiaista. Koulu tuo tärkeän rytmin elämään. Päivällä opiskellaan, muut tapahtumat hoidetaan koulun jälkeen tai viikonloppuisin.

– Tykkään koulusta! On niin rentoa, kun opettaja kertoo, mitä tehdään. Minun ei yhtään tarvitse miettiä, kuten musahommissa, että mitä seuraavaksi tapahtuu.

Robin on lukion toisella luokalla. Koulussa kiinnostavat erityisesti yhteiskuntaoppi, psykologia ja kaverit. Koulu ja kaverit pitävät jalat maassa. Heille Robin ei ole tähti, vaan vanha kaveri, jonka kanssa hengataan ja harrastetaan. Heitä jaksaa huvittaa, kun tuntemattomat pyytävät Robinia kaverikuvaan kaupungilla.

Robin on julkaissut viisi albumia neljän vuoden aikana. Se on paljon. Vuonna 2012 ilmestyneellä Koodi-levyllä lauloi kirkasääninen poika. Viime vuoden lopulla julkaistulla Yhdessä-levyllä laulaa nuori mies. Fanit ovat kasvaneet tähden mukana.

Iän myötä Robinin osuus levynteossa on kasvanut. Nyt hän miettii biisien aiheita ja on mukana sanoittamassa.

Robin, risteily,
Parasta just nyt

– Minulle on aina ollut tärkeää tehdä musiikkia juuri oman ikäisille. Olisi ollut hassua, jos olisin Koodi-albumilla laulanut rakkausbiisejä. Se ei olisi ollut aitoa. Mitä 13-vuotias tietää rakkaudesta? Sanoitukset liittyvät yleensä omaan elämääni.

”Kiedot sormenpään mun pikkusormeen, vaikka mieli sun iholla harhailee”

Jos musiikkiteollisuus ei olisi löytänyt Robinia, olisiko hän tullut esiin jotakin toista kautta? Olisiko talentti ja karisma jäänyt löytämättä vai olisiko meillä Idols-Robin tai Voice-Robin? Robin ei pohdi turhia, vaan sanoo, että nyt kävi näin.

Tärkein henkilö Robinin uralla on ollut Hannu Sormunen, kokenut musiikkimies ja manageri. Robinin vanhemmat pyysivät Hannua manageriksi heti Frontside Ollie -hulinan alettua. Hannu oli ollut mukana jo Tiktak-yhtyeen kuvioissa ja hän ymmärtää, miten nuoren tähden asioita pitää hoitaa.

– Hannu! Hannu-setä. Mun kummisetä. Meillä on tiiviit välit. Ei nähdä joka päivä, mutta soitellaan päivittäin, Robin nauraa.

Viime vuonna Robinin oli tarkoitus pitää levyn mittainen tauko, mutta toisin kävi. Robinia pyydetään usein fiittaamaan eli vierailemaan toisen artistin levyllä. Siitä syntyi ajatus tehdä kokonainen featuring-levy. Yhdessä-levyllä ovat mukana muun muassa Elastinen, Kasmir, Sanni, JVG, Mikael Gabriel, Jussi 69 ja Vesa-Matti Loiri.

– Melkein kaikki pyydetyt muusikot lähtivät mukaan. Levynteko oli loistava ja positiivinen kokemus, ja minusta oli hauskaa hengata artistien kanssa. Oli hienoa nähdä, miten muut tekevät musiikkia, Robin ­kertoo.

”Ja mul on fiilis, et tällä tiimil tää tulee olee jotain mahtavaa”

Robinia verrataan usein kanadalaiseen popin supertähteen Justin Bieberiin. Yhtäläisyyksiä uran alusta on helppo nähdä. Sosiaalinen media teki Bieberistä tähden. Huima ura lähti käyntiin, kun manageri Scooter Braun näki 13-vuotiaan Bieberin YouTube-videot. Aikuistuminen maailmanmaineessa on ollut vaikeaa, mutta nyt Bieber on suurempi tähti kuin koskaan aikaisemmin.

Bieber on tullut Robinille tutuksi, kun Robin on ollut hänen lämmittelijänsä useam­man kerran Suomessa ja Norjassa.

– Ei me nyt kavereita olla, vaikka olemme tavanneet keikalla, ja viimeksi Justin sanoi, että kiva nähdä taas. Törmättiin ihan konkreettisesti Norjassa. Avasin oven keikkapaikalla, ja Bieber törmäsi siihen täysillä Segwayllä. Ei onneksi käynyt mitenkään.

– Onhan Justin Bieber suuri. Kahden vuoden tauon jälkeen tyyli oli ihan uusi Purpose-levyllä. Hienoja saundeja. Siinä mielessä meissä on samaa, että uudistuminen on tosi tärkeää. Pitää olla edelläkävijä, ja se on vaikeaa, Robin jatkaa.

Robinin ja fanien mediat ovat Instagram, Snapchat, YouTube ja Facebook juuri tässä järjestyksessä. Seuraajia on lähes puoli miljoonaa: Instagramissa 340 000 seuraajaa ja Facebookissa 135 000.

Viestintä on nopeaa ja tuntuu melkein henkilökohtaiselta. Aina voi tarkistaa, mitä

Robinille kuuluu tai lähettää viestin, jos siltä tuntuu.

"Oot söpö ihku ja kaikkee ♥♥♥♥♥."

Robin lukee viestit ja jos vastaa, vastaa itse.

Helmikuussa Robin julkaisi Instagramissa ensimmäistä kertaa kuvan itsestään ilman paitaa. Kuva keräsi yli 2 500 kommenttia:

"Kunnon sixpack, hot, äijjä, komea, todella hyvännäkönen, söpö, ihana, en kestä."

– Jos minulla ei olisi tällaista hommaa, jossa joutuu miettimään, miltä näyttää, ei ulkonäköasiat minua ihan hirveästi kiinnostaisi, Robin huokaa.

Kaikki kommentit eivät ole yhtä hurmaantuneita.

– Kaikkea sanotaan, se on ihan tervettä. En ole koskaan oikein pahoittanut mieltäni sellaisista kommenteista, Robin vastaa.

Robin teki viime vuonna yli 50 keikkaa ympäri Suomea.

– Ennen keikkaa haluan miettiä spiikit hyvin etukäteen. Mietin, mitä muistoja tai ajatuksia minulla on tästä kaupungista. Sitten avaan ääntä, otan kapulan käteen ja menen lavalle, ei sen kummempaa.

Yhtään keikkaa ei tehdä rutiinilla, se on Robinin periaate. Yleisö on joka kerran erilainen.

– Esiintyminen on ihan parasta! On niin kivaa, ei tarvitse miettiä, vaan saan heittäytyä mukaan omaan juttuun. Tunnistan eturivin fanit, toiset ovat kiertäneet mukana melkein alusta asti.

Kesäkuun alussa Itämerellä on laivakaupalla robinereita, kun kaksi Robin-risteilyä lähtee Turusta kohti Tukholmaa.

Pallomereen Robinilla ei enää ole pääsyä, mutta kaikkea muuta hauskaa on luvassa Baltic Princess -aluksella. Uskollisimmat robinerit jonottavat useamman päivän päästäkseen omalle paikalleen eturiviin, se kuuluu tosifanitukseen.

– Laivakeikat ovat aina olleet hauskoja. Odotan, että risteilyille tulee paljon väkeä. Keikka on paluumatkalla, siihen keksitään jotakin spesiaalia. Saadaan varmasti hyvät kinkerit aikaiseksi, Robin nauraa.

”Nyt mennää täysii, koneet käyntiin! Boom kah, boom boom kah...”

Robin on tanssinut jo kahdet vanhojen tanssit, kolmansia hän ei aio enää tanssia. Lukiota on jäljellä vajaat kaksi vuotta.

– Kirjoitan, tietenkin. Luulen, että pidän välivuoden. Jos haluan lähteä opiskelemaan, sitten lähden. Lukiosta saan hyvän yleissivistyksen, mutta luulen, että en välttämättä tarvitse todistusta mihinkään.

Robinin tulevaisuudenhaaveet eivät kuulosta mahdottomilta: kasvaa kunnon kansalaiseksi ja oppia tekemään enemmän musiikkia, sanoittamaan ja säveltämään biisejä.

– Ulkomaankuviot voisivat olla aika makeita. Ja olisi hauskaa ajaa laivaa, joka on täynnä faneja. Se olisi kyllä niin siistiä, Robin innostuu. 

Kuka?

Robin Packalen

Syntynyt: 24. elokuuta 1998

Kotipaikka: Turku

Soittimet: kitara, piano

Perhe: Isä, äiti ja kolme sisarta

Tykkää nyt: Bruno Mars, The Weeknd, Chris Brown: Royalty

Robin, risteily
Kengät

Kengät

Eripariset kengät ovat Robinin oma tyylijuttu. Ne olivat mukana jo ensimmäisellä videoilla.

– Idea tuli pari viikkoa ennen Frontside Ollien videon tekoa. Kaveri oli ostanut samanlaiset kengät kuin minulla, mutta eriväriset. Vaihdettiin niin, että kummallakin on eriväriset kengät. Tajusin, että tästä voisi tulla hauska juttu, trademark. Siitä asti olen aina ostanut kaksi paria samoja kenkiä, mutta eri värisinä.

Laivalla

– Lapsena parasta laivalla olivat leikkipaikat ja pelit. Harrastin kilpauintia, ja kävimme kisoissa Maarianhaminassa, jonne menimme laivalla uintiporukan kanssa. Se oli hauskaa aikaa.

Hyväntekeväisyys

– Hyväntekeväisyyttä on aina kiva tehdä. Kun on mahdollisuus auttaa, miksei auttaisi, Robin sanoo.

• Nenäpäivä toi mukanaan vierailun avustuskohteeseen Burundiin 2013.

• Lastenlinnan kummi.

• Suojelijana kansainvälisen koulukiusaamisprojekti H.E.R.O:ssa.

• KiVa-koulukampanjan keulakuvana Elastisen kanssa syksyllä 2015.

• World Visionin Kenian­ Ng’oswetin lasten oikeuksien lähettiläs 2015.

• Paljon yksittäisiä kohteita muun muassa fanitapaamisten kautta.


Robin-risteilyt 5. ja 6.6.2016 Baltic Princessin 23 h -risteilyllä. Ohjelmassa on konsertti ja Robin-aiheisia kilpailuja ja tapahtumia koko risteilyn ajan. Varaa oma risteilysi tästä » 

comments powered by Disqus