Nightwish-risteilyn hurmaa

Osallistuin ystävieni kanssa Tallinkin järjestämälle Nightwish-risteilylle 18.5. Europalla.

Nightwish-risteilyohjelma 18.5.2018


Satamassa

Tulimme satamaan hyvissä ajoin, noin tuntia ennen laivan lähtöä. Laivaan pääsi jo aikaisin, joten satamassa ei tuntunut olevan järjetöntä ruuhkaa. Laivalaituri-ravintolassa kaikui Nightwishin instrumentaalinen musiikki, mikä osaltaan nostatti keikkafiilistä. Ihmiset näyttivät odottavaisilta ja jännitystä oli ilmassa. Saimme Nightwish-risteilyohjelman, mikä helpotti aikataulun hallintaa.


Menomatka

Laivan lähtiessä sumutorvi tuuttasi ja näin aurinkoinen keikkaristeily alkoi. Söimme laivan lähdettyä Tavolàta-ravintolassa, koska halusimme tankata pitkää iltaa varten. Ravintolassa oli tarjolla Nightwishin Imaginaerum-viiniä, jota sai myös ostaa Tax Freestä. Ruoan jälkeen kuuntelimme haltioituneena taitavaa rokkitrubaduuria Davitt Barrya Sea Pubissa. Trubaduurin lisäksi Ocean Clubissa soitti bilebändi Rock’n’Roll Sensation. Innokkaimmat laittoivat jo tässä vaiheessa jalalla koreasti tanssilattialla.

Imaginaerum-viiniä oli tarjolla Tavolàta-ravintolassa.
Trubaduuri Davitt Barry


Keikka

Laivan saavuttua Tallinnaan satamassa oli selkeä ohjaus parkkialueelle, josta lähtivät bussit kohti Saku Suurhallia. Nightwish-kylttejä ei voinut olla huomaamatta. Busseja oli varattu runsaasti, joten oli mukavaa, kun pääsi suoraan hyppäämään kyytiin. Saku Suurhallille päästyämme nautimme tunnelmasta ja parkkeerasimme suhteellisen lähelle lavaa. Lavalla olevalle screenille heijastui laskuri, jossa näkyi aikaa yksi minuutti. Minuutin jälkeen räjähti ja Saku Suurhallissa raikui. Nightwishin keikka oli alkanut.

Satamassa oli Nightwish-kylttejä.
Saku Suurhall

Saku Suurhallin keikka oli bändin ensimmäinen Decades-kiertueen keikoista ja se oli mahtava avaus kiertueelle. Floor Jansenin sulosoinnut ja Tuomas Holopaisen tulkinnat saivat aikaan kylmiä väreitä. Keikka oli visuaalinen ja jokainen kappale oli show täydellä sydämellä. Harvoin näkee niin taidokkaasti yhdistettyä audiovisuaalista- ja pyrotekniikkaa. Liekit leimahtivat sekä screenillä että lavan edustalla oikeasti. 

Nightwish-keikka alkoi.
Laulaja Floor Jansen


Nightwish aloitti keikkansa End Of All Hope -biisillä. Keikan aikana kuultiin niin vanhempia kuin uudempiakin kappaleita, kuten Wish I Had An Angel, Come Cover Me, Kinslayer ja Nemo. Loppuhuipennuksena kuultiin iki-ihana Ghost Love Score, joka on henkilökohtainen suosikkini. Lopuksi koko bändi kiitti vielä yhdessä kumartaen.

Keikka päättyi.
Koko bändi kiitti lopuksi vielä kumartaen


Paluumatka

Keikan jälkeen siirryimme pikkuhiljaa takaisin busseihin, jotka olivat jo valmiina odottamassa keikkamatkustajia. Laivalla tunnelma oli edelleen korkealla ja päätimmekin jatkaa iltaa Ocean Clubissa Rock'n'Roll Sensationin tahdissa tanssien. Seuraavan päivän pyhitimme lepäämiselle, syömiselle, shoppailulle ja aurinkoisesta säästä nauttimiselle. Starbucksin Iced Latte Macchiato piristi päivää kummasti.
 

Rock'n'Roll Sensation -bilebändi
Paluumatka sujui aurinkoisissa merkeissä.

Keikkaristeily oli kaikin puolin elämys. :) Seuraavaa keikkamatkaa odotellessa.

Tutustu Tallinkin tuleviin keikka- ja kulttuurimatkoihin →

comments powered by Disqus