Mikael Gabrielin elämän kartta, kompassi ja ankkuri

Kartta

– Piirtelen karttani pitkälti itse. Tällä hetkellä ura ja musiikki hahmottelevat sen, minkälaista elämäni on. Siviilielämän puolella tärkein kartanpiirtäjä on wifey, Triana Iglesias. Hän kertoo parhaiten, mitä täytyy tehdä. Triana on fiksu mimmi, maan neito, ja niin paljon diipimmällä levelillä kuin meitsi. Hänen maanläheisyytensä on semmoista, mistä olen ottanut kopin viimeisen parin vuoden aikana.

– Karttaani kuuluu myös bulein puutarha mitä voi olla! Kotini ympärillä kasvaa luumua, päärynää, kahta erilaista rypälettä, mansikkaa, mustikkaa, punajuurta, porkkanaa, yrttejä, salaattia ja vaikka mitä. Eilen tuli törkeän hyvä fiilis, kun omeletin päälle sai suoraan omalta pihalta herneenversoja, rucolaa ja ruohosipulia! Reissun päällä ollessani ohjaan kasvihuoneen olosuhteita puhelimesta sovelluksella. Juuri nyt maaperän kosteus on 18 prosenttia! Se tekee minustakin paljon iloisemman, kun hengaan välillä puutarhassa tai meditoin. Seurailen, mikä siellä on kasvanut sitten viime kerran.

Majakka

– Kohtalo ohjaa. Uskon korkeampaan voimaan, joka johdattaa minua elämässä sinne minne pitääkin ilman, että stressaan siitä itse liikaa. Vaikka matkan varrella on ollut pahojakin aikoja, eikä siltä todellakaan ole tapahtumahetkellä välttämättä tuntunut, uskon vakaasti siihen, että kaikki menee aina loppujen lopuksi hyvin ja niin kuin kuuluukin.

– Olen mennyt erilaisia asioita kohti eri elämänvaiheissa. Nuorena haaveilin ensin­ jalkapallo- ja sitten salibandy-ammattilaisen urasta. Olin varma, että minusta tulee maailma paras pelaaja! Kun sitten aloin tehdä musaa, kävi nopeasti selväksi, ettei näitä ammatteja voi yhdistää. Tällä hetkellä ei ole aikaa käydä edes salilla, saati sitten treenata ammattimaisesti mitään lajia! Diggaan kyllä paljon liikunnasta, mutta olen tosi laiska. Vapaapäiviä on tällä hetkellä niin vähän, että niiden aikana lataudun mieluummin himassa.

Kompassi

– Ura määrittelee suuntaviivoja tässäkin. Etsin turvaa. Jos on paljon keikkaa ja niiden myötä paljon rahaa, on turvallisempi olo. Olen kyllä mahdollisesti tämän maan huonoin rahankäyttäjä! Jos tilillä on paljon rahaa, saatan olla huomenna tuhlannut siitä sievoisen siivun. Tätä varten minulla on ihminen, managerini joka katsoo perääni kaikessa ja myös rahankäytössä pitäen huolen siitä, että sitä on tasaisesti koko ajan. Hän pysyy aina tiukkana ja se on tehnyt hyvää minulle. Opin koko ajan paremmaksi rahankäyttäjäksi.

– Yleensä oikeat ja väärät ratkaisut erottaa vasta jälkikäteen. Teen koko ajan sikapaljon asioita, ja jotkut menevät oikein ja aika paljon menee pieleenkin. Tärkeintä­ on kuitenkin, että tulee yritettyä monenlaista. Viimeaikaisista elämän suunnan vaihdoksistani ehdottomasti parhaita ovat olleet se, kun päätin lähteä näyttelemään, osallistuminen Vain elämää -ohjelmaan, oman talon hankkiminen, parisuhteeseen sitoutuminen ja bichon bolognese -rotuisen Biggie Smellz -koiran ottaminen. Jopa vaatemerkkini Faktoi lähti menestymään paljon paremmin, kuin olin odottanut tai edes toivonut. Juuri nyt mennäänkin aika hyvien tähtien alla, ainakin toistaiseksi.

– En ole kova katumaan tehtyjä ratkaisuja. Ehkä joitakin ihmissuhderiitoja olisin voinut jättää väliin, mutta muuten en kadu mitään. Yleensä tehdyt virheet ovat olleet juuri niitä, joista olen oppinut paljon enemmän kuin niistä onnistumisista.

Ankkuri

– Koira, mimmi ja kaverit pitävät minut aloillani. Ennen Biggien hankkimista mietin paljon, riittääkö aika ja miten koira sopii arkeeni, mutta kun se oli hankittu, kaikki epäilyt unohtuivat. Pohdiskelen kyllä päätöksiä pitkäänkin, mutta kun ratkaisu on tehty, niin sitoutuminen on ikuista ja aikaisemmat epäilyt lakkaavat olemasta. Tämä koira on everything! Elämäni on nykyään ihan täysin sen ympärillä! Biggie tuo päiviin tosi paljon iloa ja uudenlaista tekemistä, ja enemmän rakkautta kuin osasin kuvitellakaan. Se myös muistuttaa lapsena meillä kotona olleesta puudelista.

– Vakaana pysymisessä tärkeintä on se, miten vietän vapaan aikani: osaanko rentoutua ja erottaa ne hetket duuniin kuuluvasta haipakasta. Aina rauhoittuminen ei onnistu. Tiedän kyllä teoriassa, mikä tekee minulle hyvää, mutta joku päivä ankkuri saattaa vähän luistaa. En itse ehkä huomaa sitä, mutta läheiset huomaavat kyllä, kun alan pyöriä ympäri kämppää ja säheltää. Kireänä huudan ihmisille. Olen myös kärkäs puuttumaan asioihin, vaikka ne eivät liittyisi minuun mitenkään. Jos alkaa olla liikaa aikaa osallistua turhiin keskusteluihin vaikka netissä, täytyy tilanteeseen puuttua. Silloin pitää pysähtyä ja kelata mikä nyt on vikana.

– Vaikka aikaa on tällä hetkellä tosi vähän, yritän pitää vanhat frendit ympärilläni. Sellainen yhteisöllisyys, jossa katsotaan leffa tai vietetään jonkun synttäreitä tutulla porukalla, jossa kaikki ovat toistensa hyviä frendejä, saa minut kaikkein iloisimmaksi. Mökille tai kalaan lähteminen auttaa myös. Olen aina rakastanut kalastamista ja merihommat ovat minulle tosi rakkaita. Olen jopa horoskooppimerkiltäni kalat! Paras kerta kalassa voi olla juuri se, kun saalista ei tule yhtään. Istun vain katselemassa vettä.

Mikael Gabriel esiintyy syksyn aikana

17.10. Silja Serenadella, 19.10. Baltic ­Princessillä, 22.10. Silja Symphonylla ja 26.10. Europalla.

Laivalla

Parasta:

”Laivakeikoilla on aina hyvä, vapautunut bilemeininki! Parhaimmillaan olen ollut viikon putkeen laivalla keikkailemassa. Siinä alkaa jo heiluttaa. Parvekkeellinen sviitti on paras!”

Matkaseura:

”Keikkailin ennen siten, että­ mukana oli 4 ihmistä ja valomiehet. Nykyisin keikoillani on yli 20 -henkinen crew ja kuljemme kaksikerroksisella bussilla ja rekalla. Tämän porukan tuon myös laivalle mukanani. En malta odottaa niitä keikkoja.”

Tax­freestä:

”Haalin aina l­aivalta mukaan ainakin Rituals samppoota, Biothermin kasvotuotteita ja L’Occitanen suihkuöljyä ja turkinpippureita.”

comments powered by Disqus