Koe Grease-musikaali Siljalla

Grease-musikaali

Grease-musikaali vie svengaavalle nostalgiamatkalle 50-luvulle. Jos on kerran nähnyt Sandyn ja Dannyn high school -rakkaustarinan, ei sitä unohda. Grease-musikaali on klassikko, ja keväällä sitä esitetään Silja Serenadella ja Silja Symphonylla.

Well-a well-a well-a huh /Tell me more, tell me more / Was it love at first sight? Grease-musikaalin aloitusnumerossa Sandy kertoo kesästään Pink Ladies -tytöille ja Danny T-birds-jengilleen. Amerikkalaisessa high schoolissa 1950-luvulla tapahtuvan musikaalin vetävä musiikki ja tanssikohtaukset tempaavat katsojan mukaansa heti. Tarina kertoo paitsi kahden erilaisen nuoren rakastumisesta, myös ryhmäpaineen voimasta.

Grease-musikaali

Tallink Silja esittää Grease-musikaalia Silja Linen Helsinki–Tukholma-reitin laivoilla kuutena päivänä viikossa huhtikuun alusta toukokuun loppuun asti.

– Hyvä tarina ja helposti tunnistettavat hitit ovat tärkeitä musikaalissa. Siksi päädyimme Greaseen. Onhan se yksi maailman tunnetuimmista musikaaleista, Tallink Siljan viihteestä vastaava Kati Heiniö kertoo.

Viime vuonna Fame- ja Saturday Night Fever -musikaalit osoittautuivat niin viihdyttäväksi, että risteilyasiakkaille haluttiin tarjota lisää samanlaisia kokemuksia. Musikaalit näki yli 40 000 katsojaa kahden kuukauden aikana. Musikaali kuuluu Top10-syihin lähteä risteilylle.

Grease-musikaalin toteuttaa englantilainen Belinda King Creative Productions, jolla on vankka kokemus laivoille tuotetuista show-esityksistä. Laiva asettaa haasteensa niin lavasteille kuin esiintyjillekin.

– On mahtavaa olla tuottamassa Grease-musikaalia Silja Linelle. Energinen show vie mennessään ja miellyttää varmasti yleisöä. Tuotanto herää henkiin taitavien laulajien ja tanssijoiden kautta, kertoo toimitusjohtaja Belinda King. Esityksiä on illan aikana kaksi, ja yhtä esitystä mahtuu katsomaan 300 katsojaa.

– Musikaali sisältyy risteilyn hintaan, mutta paikan varaaminen etukäteen Atlantis Palace -yökerhoon kannattaa, jotta pääsee varmasti nauttimaan musikaalista. Lähdöt tulevat mitä todennäköisimmin olemaan aika täynnä, Heiniö sanoo.

Musikaalissa ollaan 1950-luvun Chicagossa, jolloin pojilla oli rasvaletit ja nahkatakit, tytöillä kellohameet ja patellavyöt.

– Pukukoodia ei ole, mutta olisihan hauskaa, jos yleisö lähtisi mukaan. Nyt on hyvä tilaisuus heittäytyä 1950-luvulle, Heiniö ehdottaa.

”Musikaali sisältyy risteilyn hintaan, mutta paikan varaaminen etukäteen kannattaa.”

Grease-musikaali

Esitykset huhti–toukokuussa

Grease esitetään kuutena päivänä viikossa Silja Serenadella ja Silja Symphonylla 1.4.–31.5.2016. Esityksiä on kaksi illassa: klo 17.00–18.45 ja 19.45–21.30. Musikaalia ei suositella alle 12-vuotiaille. Musikaali lauletaan englanniksi.

comments powered by Disqus