Perinteitä tuoreella otteella

Riimiporo
Riimiporon kolme milliä ohuet fileesiivut ovat suussa sulavia ja niissä maistuu Lappi.

Silja Linen laivojen keittiöt ovat vuosikymmeniä tarjonneet Itämeren laivamatkustajille unohtumattomia kokemuksia. Silja Line 60 v -juhlamenu palauttaa mieliin niistä muutamia.

Monella kanta-asiakkaalla­ on valkoisilta laivoilta rakkaita ruokasuosikkeja vuosikymmenten takaa. Nyt neljän Silja Linen laivan keittiöpäälliköt ovat luoneet klassikoista ajanmukaiset versiot.

Juhlavuoden menun aloittaa Sallan riimiporo. Se tekee kunniaa M/S Finlandian ja M/S Wellamon keittiöpäälliköille, jotka aikanaan toivat listoille riimihirven ja -poron. Toisena lähtökohtana annoksessa on Lappi ja sen puhtaat maut. Poron filee valellaan lakkamehulla ja maustetaan timjamilla. Ohuet fileen siivut saavat lautasella seurakseen marinoituja kasviksia. 

Parmesaanivaahto aateloi sienet, jotka on paistettu voissa ja haudutettu tuoreen rakuunan kera viinissä ja kermassa.

Väliruokana nautitaan silmiä hivelevän kaunis annos sesongin sieniä. Ne on paistettu voissa ja haudutettu tuoreen rakuunan kera valkoviinissä ja kermassa. Lautasella sienet, parmesaanivaahto ja pikkelöidyt sipulit on aseteltu pastan päälle. Annos viimeistellään parmesaanilastuilla, tuoreella rakuunalla ja pinaatilla. Annos on yhtä maukas kuin kauniskin.

Kuhaa Walewska
Kuhaa Walewska­ -annoksen päällä hummeri on tuoretta ja sienisiivut aitoa tryffeliä.

Pääruoan kalavaihtoehdon kuhaa Walewska historia ulottuu 1800-luvun Pariisiin. Annoksen nimi viittaa puolalaiseen kreivitär Maria Walewskaan, jolla oli romanssi keisari Napoleon I:n kanssa. Annoksessa on mukana kaikki perinteiset elementit, kuten Mornay-juustokastike, keitetty hummerinliha, tryffelisiivut ja tuoreet, höyrytetyt herkkusienet.

Oskarin filee
Oskarin filee on omaperäinen yhdistelmä vasikan fileetä, hummeria, parsaa ja bearnaise-kastiketta.

Toinen pääruokavaihtoehto, vasikanfilee Oscar, sai ensi-iltansa Tukholmassa ravintola Oopperakellarissa vuonna 1897. Annoksella juhlistettiin Ruotsin kuningas Oscar II:n kahtakymmentäviittä vuotta valtaistuimella. Nyt ei ole tingitty mistään. Liha on vasikanfileetä, hummeri ja parsa tuoretta. Käsintehty bearnaise-kastike, hasselbackanperunat ja madeirakastike täydentävät klassikkoannoksen.

Tarte Tatin
Tarte Tatin -piirakan karamellisoituneet omenat saavat seurakseen viileää vanilja­jäätelöä.

Ranskalaisten siskosten Stéphanie ja Caroline Tatinin omenapiirakka syntyi vahingossa. Omenaviipaleet olivat palaa uunipannulle, kun Stéphanie sujautti nopsasti torttutaikinan karamellisoituneiden omenaviipaleiden päälle ja takaisin uuniin. Nurinpäin kypsynyt avopiiras piti ennen tarjoilua vain kääntää ympäri ja Tarte Tatin oli syntynyt. Herkullista sellaisenaankin, mutta nyt se tarjoillaan vaniljajäätelön kera.

Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä

Silja 60v -juhlamenu tarjoillaan Tavolàta-ravintoloissa kaikilla neljällä Silja-laivalla 1.4.–31.12.2017. Tutustu laivojen ravintolatarjontaan tästä.

comments powered by Disqus