Parasta Pohjolasta

Pohjoismainen keittiö on juuri nyt huimassa kansainvälisessä nosteessa. Menu Nordic kokoaa kesän parhaat maut juuri pohjoismaisen keittiön hengessä.

– Suomen kokkimaajoukkue edustaa maailmalla suomalaista keittotaitoa osallistumalla kansainvälisiin kilpailuihin. Maajoukkueen Tallink Siljalle luoma kesän Menu Nordic nojaa pohjoismaiseen makumaailmaan ja puhtaisiin ja laadukkaisiin pohjoismaisiin raaka-aineisiin. Niiden maut ovat selkeästi esillä, kiteyttää joukkueenjohtaja Tapio Laine.

Pohjoismaat yhdessä muodostavat rikkaan raaka-ainevalikoiman Norjan rannikon merenherkuista suomalaisiin vihanneksiin ja marjoihin. Menu Nordicin ilme on kesäisen keveä ja annokset ovat ilo silmälle. Viiden annoksen menyy on myös ravitseva aikamiehenkin tarpeisiin.

Kesäisen menyyn aloittavan Norjan rannikolta pyydystetyn ruijanpallasfileen herkullisuus piilee hienostuneessa savun aromissa. Toinen alkuruoka on suomalainen versio italialaisesta pannacotta-vanukkaasta. Se on tehty lämmitetystä vuohenmaidosta ja sen kruunaa hieno maa-artisokkaliemi. Oikea wau-annos!

Pääruoan kalavaihtoehto on matalassa lämmössä kypsytetty pala kirjolohen fileetä. Se ja grillattu langustinpyrstö jalostuvat lautasella herkullisesti rapuliemessä. Samassa liemessä on kypsennetty myös annoksen varhaisperunat. Upea kokonaisuus, upeita makuja.

Kalan vaihtoehtona on vasikan entrecôte. Annoksen herkkupala on vasikanposkiterriini. Poski on haudutettu liemessä ylikypsäksi, revitty suikaleiksi, maustettu, mehustettu ja muotoiltu uudelleen terriinin muotoon ja jalostettu ankanmaksalla ja korvasienillä.

Kuusenkerkkä-omenahyytelö saa Hakaniemi-punahomejuuston ja makean jälkiruokaviinin laulamaan. Todella hieno yhdistelmä. Mansikka-valkosuklaajälkiruoka vie sitten kielen mennessään ihan lopullisesti. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta tämä menyykokemus jää tästä kesästä mieleen.

Menyyn kullekin ruokalajille on valittu sen makuja täydentävä italialainen laatuviini maineikkaan Antinori-viinitalon valikoimasta. Lue lisää viineistä » 

Menu Nordic on tarjolla 19.5.–31.8. Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Bon Vivant -ravintoloissa ja Baltic Queenillä Gourmet-ravintolassa. Hinta Club One -jäsenille on 109,00 €, muille 118,00 €.

comments powered by Disqus