Mestarikokit asialla

Matti Jämsén (vas.), Harri Salo, Jyrki Tulkki, Heikki Härmä ja Henry Eriksson ovat yhdessä päivittäneet klassikkoannoksia Silja Linen 60-vuotisjuhlan kunniaksi.

Silja Line 60 v -juhlamenu on neljän Silja Line -laivan keittiöpäälliköiden yhteistyön tulos.

Juhlamenun kantava ajatus on palauttaa mieliin ja kielelle menneiden vuosikymmenten suosikkiannoksia. Uusina versioina, mutta vanhoja reseptejä kunnioittaen. Vaalittavana on valkoisten laivojen kunniakkaat perinteet suurenmoisten makuelämysten tuottamiseen.


– Mietimme Siljan keittiöpäälliköiden kanssa yhdessä mitä ja missä Silja 60 vuotta -juhlamenu voisi olla. Tulimme siihen tulokseen, että haluamme tehdä tästä neljän ruokalajin menun, koska meillä on neljä laivaa. Jokainen laiva on siis suunnitellut oman annoksensa. Menu on luonnollista tarjoilla Tavolàta-ravintolassa, koska kyseinen ravintola on jokaisella laivalla, kertoo hankkeen koordinaattorina toiminut Tallink Siljan ravintoloista vastaava Matti Jämsén.

Juhlamenun luomiseen ovat innolla osallistuneet kaikkien neljän Silja Linen laivan keittiöpäälliköt. Riimiporo Sallasta on Baltic Princessin Riku Alhon ja Harri Salon luomus. Väliruokana tarjottava sieniannos on Galaxyn Tony Bomanin ja Eddy Brihedin taidonnäyte. Pääruoat­ eli niin kuha kuin vasikanfileekin ovat Silja Serenaden Heikki Härmän ja Juha Tammisen näkemyksiä näistä klassikkoannoksista. Tarte Tatin on Silja Symphonyn Jyrki Tulkin ja Jonas Niklassonin käsialaa. 

Silja Line 60 v -juhlamenu tarjoillaan
Tavolàta-ravintoloissa kaikilla neljällä Silja-laivalla 1.4.–31.12.2017.

Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä
comments powered by Disqus