Lasillinen italialaista

Sommelier Erkki Rintala on poiminut Tavolàtan viinilistalta ruokiin sopivia viinejä. Hinnat ovat tax free -myymälän hintoja.

1. Tunnetun laatutuottajan Trebbiano-rypäleestä valmistetun keskitäyteläisen, raikkaan makuisen kuivan valkoviinin maussa on vivahteita trooppisista hedelmistä. Tälle viinille on paljon hyvää seuraa Tavolàtan alkupaloissa, kuten bruschettaleivissä ja grillatussa mustekalassa.
Tommasi, Lugana Il Sestante, 2014, Veneto, 75 cl, 15,50 €.

2. Ripasso-viini syntyy, kun alueen Valpolicella-viini laitetaan käymään toiseen kertaan yhdessä Amarone-viinin mäskin kanssa. Näin viiniin saadaan tuhtia makua. Tämä Ripasso on täyteläinen, hedelmäinen ja mausteinen, ja sellaisena hyvä kumppani maksalle ja juustoille.
Giuseppe Campagnola, Ripasso, 2014, Veneto, 75 cl, 12,50 €.

3. Taurasi DOCG -viinit saavat­ hedelmäisyytensä Etelä-Italian­ lämmöstä ja luonteikkuutensa­ vulkaanisesta maaperästä. Mausteisessa maussa on luumun, kirsikan ja mustien marjojen vivahteita. Viini sopii hienosti yhteen filet mignon -pihvin ja kovien, kypsien juustojen kanssa.
Mastroberardino, Taurasi Radici, 2011, Campania, 75 cl, 22,90 €.

4. Meripihkanvärisessä jälkiruokaviinissä maistuu vanilja ja muskottipähkinä. Suutuntuma on tyylikkään pehmeä. Jälkimaku tuo mieleen paahdetun hasselpähkinän ja saksanpähkinän. Tavolàtan ruokalistalta Vinsanto löytää hyviä kumppaneita omena- ja aprikoosijälkiruoista.
Pominon Vinsanto, 2007, Toscana, 50 cl, 37,00 €.

Pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin.

comments powered by Disqus