Kahvitrendit: esittelyssä Cold Brew -kahvi

– Kylmä kahvi ja uudet suodatusmenetelmät ovat maailmanlaajuisesti kasvavia trendejä. Cold Brew eli kylmäuutettu kahvi on ollut synnyinmaassaan Yhdysvalloissa trendikästä jo pidemmän aikaa. Suomessakin tehtiin ensimmäisiä uutoksia jo 2015. Kesällä 2016 Cold Brew -kahvin läpimurtoa odotettiin yksimielisesti ammattipiireissä, mutta Suomen suven viileys hidasti suosion kasvua, kertoo Meiran barista Lasse Vidman.

Cold Brew on pehmeä ja kylmä juomatiiviste, joka on valmistettu

uuttamalla vastajauhettua kahvia kylmään veteen vähintään kahdeksan tunnin ajan. Toddy-kylmäuuttomenetelmän kehittäjä Todd Simpson havaitsi jo 1960-luvulla, että korkea lämpötila vapauttaa kahviin ei-toivottuja makuja. Cold Brew -kylmäuutosprosessissa aika korvaa lämmön. Näin valmistettu kahviuoma on matalahappoinen, tasapainoisen pehmeä ja luonnostaan jopa hieman makea.

Näin valmistat Cold Brew-kahvin

1. Mittaa suodatinjauhettu kahvi pressopannuun. Käytä suhdetta 100–120 g kahvia / 1 l vettä

2. Lisää kylmä, raikas vesi ja sekoita. Aseta kansi paikalleen ja paina pressopannun mäntää vain muutama sentti alaspäin.

3. Laita kahvi kylmään uuttumaan vähintään 10–14 tunniksi.

4. Paina mäntä alas ja kaada juoma pulloon. Cold Brew-uutos säilyy jääkaapissa viikon.

Cold Brew -kahvijuoma on tiiviste, jota käytetään kahvijuomissa seuraavasti: 1/2 Cold Brew-kahvijuomaa 1/2 maitoa tai jotakin muuta pidentäjää. Kahvi voidaan maustaa erilaisilla siirapeilla ja Cold Brew -tiivistettä voidaan käyttää osana juomasekoituksia. Kahvitiivistettä voi pidentää niin kondensoidulla maidolla kuin kuplivalla sitruunalimonadilla. Sitä voidaan käyttää myös alkoholipitoisissa drinkeissä.

comments powered by Disqus