Herkullista vegaanista

Vegaaniruokavalio on yksi kaikkein nopeimmin kasvavista ruokatrendeistä niin Suomessa kuin maailmalla. Silja Line ha­luaa olla vahvasti mukana tässä kehityksessä kuunnellen asiakkaiden ja asiantuntijoiden ääntä.

Tästä syksystä lähtien kaikissa Silja Linen laivojen ravintoloissa on tarjolla vegaanista ruokaa. Ja myös kaikki kasvisruoka-annokset tehdään suoraan vegaanisiksi eli ilman eläinperäisiä raaka-aineita.
Kaikissa à la carte -ravintoloissa on vegetaariset ja vegaaniset annokset merkitty ”v”-merkillä.­ Listalla ”v”-merkille on selitys ”Saatavana vegaanisena”. Näin vegaanisen ruokavalion ystävät löytävät sopivat annokset helposti. Buffet-ravintoloiden Green Marketin kaikki ruokatuotteet ovat vegaanisia. Myös buffetin lämminruokavalikoimassa on vegaanisia vaihtoehtoja.

Suomalaisia vegaanisen ruoan asiantuntijoita ja edelläkävijöitä on ollut vahvasti mukana tuotekehittelyssä. Sosiaalisesta mediasta tutut PS Olen vegaani, Chocochili ja Emmi Nuorgam toimivat PING Helsinki -vaikuttajamarkkinointiyhteisön kautta ja ovat innolla antaneet asiantuntevan panoksensa. Ryhmää vetää bloggaaja Emmi Nuorgam.
– Olemme risteilleet laivoilla tutustumassa ravintoloiden tarjontaan. Oli vaikuttavaa nähdä, millaisia määriä annoksia laivan keittiöistä valmistuu. Tähän prosessiin halusimme suunnitella yhdessä laivojen henkilökunnan kanssa vegaanisia vaihtoehtoja, jotka ovat yhtä herkullisia ja esteettisiä kuin muukin tarjonta, kertoo Emmi Nuorgam.
– Useissa matkaseurueissa on erilaisten ruokavalioiden ystäviä. Uuden tarjonnan myötä näiden seurueiden on helpompi löytää kaikille seurueen jäsenille sopivat annokset samassa ravintolassa. Toivomme, että niin vegaaniset kuin kasvisruokamme kiinnostavat kaikkia matkustajiamme, kertoo Siljan Linen ravintolatoimesta vastaava Matti Jämsén.

Lue Club One Socialista millaisia ruokia Silja Linen ravintolat tarjoavat vegaaneille

comments powered by Disqus