Bon Vivant

Bon Vivant

Bon Vivant on viinibaarin ja viinimyymälän yhdistelmä, jonka valikoima keskittyy erityisesti laatuviineihin. Asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse olla viinintuntija. Vähemmänkin kokenut on tervetullut.
– Neuvomme asiakasta mielellämme ja pyrimme yhdessä löytämään kullekin mieleisen ja sopivan hintaisen viinin, vakuuttaa Silja Serenaden Bon Vivantin sommelieeri Jukka Anttila.


Bon Vivant -viinibaarin tiskillä on lista laseittain nautittavista viineistä. Niitä on runsaat puoli tusinaa. Valittavana on valkoviinejä, punaviinejä ja samppanjoita. Tiskin takana on viiniasiantuntija eli sommelieri tai kaksikin. He tietävät kertoa millaisia tarjolla olevat viinit ovat. Mikä on raikkaan hapokasta tai mikä runsaan täyteläistä.
Asiakkaat maistelevat todella innokkaasti. Normaalina iltana myydään reilut kaksisataa viiniannosta.

Bon VivantOma lukunsa on Enomatic-laite, jossa avatut viinipullot säilyvät hyvässä kunnossa samalla, kun niistä saadaan napin painalluksella haluttu annos viiniä. Viinit ovat todellisia arvoviinejä, eli sellaisia, jotka maksavat noin sata euroa pullo. Halukkaat pääsevät kokeilemaan huippuviinejä niinkin pieninä annoksina kuin 4, 6 tai 8 senttilitraa, joten maistella voi jotain aivan erityistä ilman, että matkabudjetti vallan romahtaa.

Jos asiakas tahtoo kokeilla viinejä ruoan­ kanssa, saatavilla on esimerkiksi juustolautanen. Moni haluaa­ maistella laseittain viereisen Bon Vivant -ravintolan viinilistan viinejä, ennen kuin käy illallispöytään.
Asiakkaat kysyvät myös vinkkejä jollekin aterialle, joka on suunnitteilla kotipuolessa. Näin laivalta saa mukaansa asiantuntijan suosittelemat viinivalinnat. 

Bon Vivant on tax free -myymälään verrattuna pieni, mutta sitäkin laadukkaampi. Sieltä solahtaakin joka ilta asiakkaiden tuliaiskasseihin satoja viinejä.

Jukka Anttila kertoo, että juuri nyt erityisen suosittuja ovat Italian viinit.
– Italia on hyvin monipuolinen viinimaa, eikä mitään tyypillistä italialaista viiniä ole olemassakaan. Sen sijaan on paljon erilaisia ja mielenkiintoisia viinialueita ja niille tyypillisiä viinejä. Italialaiset viinit ovatkin hyvin edustettuna Bon Vivantin hyllyillä. 

Samppanjaa sapelilla

Samppanjat ovat Bon Vivantissa hinnaltaan erityisen kilpailu­kykyisiä. Niinpä niitä myydäänkin illassa kymmeniä. Kuohuviinipullo avataan haluttaessa vaikka sapelilla. 

Päivä Tukholmassa -risteily Helsingistä
comments powered by Disqus