Millainen tuoksu minulle sopii?

MIllainen tuoksu sopii minulle?

Hajuvedet voidaan luokitella erilaisiin tuoksuryhmiin. Jokaisella ryhmällä on omat tunnistettavat piirteensä, jotka viestivät tuoksujen erilaisista ominaisuuksista.

Kukkaistuoksut

Suurin osa hajuvesistä pohjautuu kukkien tuoksuun – siksi kukkaistuoksut ovat suurin ryhmä naisten tuoksuissa. Kukkaistuoksut voivat perustua johonkin tiettyyn kukkaan tai kokonaiseen kimppuun. Kukkaistuoksujen kirjo on hyvin laaja, ja eri kukkasista valmistetut tuoksut viestivät eri tavalla. Esimerkiksi ruusu ja freesia sopivat parhaiten romanttiselle haaveilijalle, kun taas jasmiini on hyvin eroottinen tuoksu.

Vesituoksut

Vesituoksut ovat mietoja, puhtaita ja raikkaita. Niiden pohjana hajuvedessä voidaan käyttää esimerkiksi kurkkua, vesimelonia tai metallin vivahteita. Miedon olemuksensa ansiosta vesituoksut sopivat erinomaisesti arkeen työtuoksuksi. Niillä on usein piristävä vaikutus. Vesituoksut sopivat parhaiten energisille, dynaamisille ja maanläheisille.

Itämaiset tuoksut

Itämaiset tuoksut ovat voimakkaiden, lämpimien ja sensuellien tuoksujen ryhmä. Ne perustuvat mausteisiin, kuten kaneliin, vaniljaan ja kardemummaan sekä useasti santelipuun tuoksuun. Itämaiset tuoksut sopivat rohkeille ja räväköille henkilöille. Oikeuk­siinsa nämä hajuvedet ja parfyymit pääsevät juhlakäytössä.

Sitrus­tuoksut

Sitrustuoksut sisältävät nimensä mukaan sitrusöljyjä: esimerkiksi sitruunaa, appelsiinia, mandariinia, limeä tai greippiä. Sitrustuoksut ovat raikkaita ja virkistäviä tuoksuja. Tällainen hajuvesi sopii erityisen hyvin energisille, sporttisille ja ulospäinsuuntautuneille ihmisille. Käytä sitrustuoksuja, kun kaipaat piristystä, mutta älä silloin, kun tarkoituksesi on vietellä joku – sitrustuoksut ovat antierogeenisiä.

Tuoksujen historia on pitkä ja kiinnostava.

Katso parfyymimyyjän ohjeet tuoksun valintaan:


 

comments powered by Disqus