Silja Serenaden risteilypäällikkö: "Parasta on onnellinen matkailija"

Tiina Tähtinen rakastaa työtään, johon kuuluu kaikki, mikä liittyy Silja Serenaden viihdepuoleen.

Silja Serenaden viihde on risteilypäällikkö Tiina Tähtisen työmaata.
Silja Serenaden viihde on risteilypäällikkö Tiina Tähtisen työmaata.

Viihde ja kaikki mikä siihen liittyy, kuuluu Silja Serenaden ja muiden risteilypäälliköiden työhön:

Risteilypäällikkö toivottaa matkustajat tervetulleeksi, hoitaa laivan esittelyn, osastopäällikölle kuuluvat paperityöt, tervetulotoivotukset ja syntymäpäiväsankareiden onnittelut. Lisäksi hän pitää huolta, että Silja Serenaden viihdepisteissä työskentelevillä, esimerkiksi leikkihuoneessa ja diskossa on asiat hyvin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi, risteilypäällikkö Tiina Tähtinen?

"Aamu alkaa Suomen aikaa kello 10 kokouksella, ja sen jälkeen teen toimistotöitä iltapäivään. Asiakkaille näkyvä osuus alkaa kello 16. Silloin puen päälleni työvaatteet, joita kutsun iltapuvuksi. Olen vastassa matkustajia ja toivotan heidät tervetulleiksi. Illan mittaan esittelen esimerkiksi yökerhon ohjelmat. Silja Serenaden viihdeosastolla kaikki työskentelevät eri aikaan, joten on tärkeää, että ehdin tavata työntekijöitä heidän työaikanaan. Pyrin lopettamaan työt yhteen mennessä puolen yön show’n jälkeen."

Työsi paras ja huonoin puoli?

"Parasta on kohtaamiset asiak­kaiden kanssa. Vähän aikaa sitten noin 10-vuotias poika tuli kommentoimaan Siljan YouTube-kanavalle tekemääni videota: ”Sä oot kyllä ihan siisti sirkustäti.” Myös työporukka sekä omalla osastollani että koko laivalla on mahtavaa. Siihen liittyy myös inhoamani­ asia, ihmisten hyvästely. Olo on haikea ja itku herkässä, kun pitää hyvästellä tyypit, joiden­ kanssa on tehnyt töitä 2–3 kuukautta. Silloin hymyilen koko päivän erityisen paljon, jotta pidän itseni kasassa. Vakituiset työkaverit ovat onneksi jo tottuneet näihin kyynelkanavieni puhdistuksiin."

Kerro jokin pulmatilanne, joka jäi mieleen?

"Taannoinen kommellus liittyy Silja Serenaden viihdepuoleen: tuplapyörään ja akrobatiaesitykseen. Vaikka artistit olivat mitanneet, että tuplapyörä mahtuu ovista sisään laivalle, se ei mahtunutkaan. Pyörä piti kuitenkin saada kannelle 7 eli Promenadelle, joten hälytin avuksi porukkaa konehuoneesta. Pyörästä hitsattiin autokannella irti yksi uloke, jotta se saatiin ylös Promenadella. Koska Promenadelle ei saada hitsausta varten tulityölupaa, akrobaattien piti opetella uudenlainen ote. Osa, johon he olivat tarttuneet aiemmin, oli irrotettu. Tämä kaikki vei pari päivää."

Mikä on mieleenpainunut tähtihetki?

"Kun asiakas sanoo Silja Serenaden risteilyn jälkeen, että on ollut kiva risteily ja nyt jaksaa taas arkea."

Kerro paras laivaherkku?

"Meillä on messissä rakkaudella tehtyä kotiruokaa. Arvostan sitä!" kertoo risteilypäällikkö Tiina Tähtinen.

comments powered by Disqus