Parhaat viinit laivalta kesän juhlahetkiin

Arvostettu punaviini lihan ja juustojen kaveriksi

 Brunellot ovat italian arvostetuimpia punaviinejä. Brunellon maku on kuiva, voimakas ja täyteläinen, jälkimaku miellyttävä ja pitkä. Se on viini riistalle,­ punaiselle lihalle­ ja kypsille juustoille sekä myös salamille ja ilmakuivatuille kinkuille. Meditaatioviini parhaasta päästä.
Bottega Brunello Di Montalcino, Toscana, Italia

Rieslingiä aperitiiviksi

Antinori-viinitalon­ riesling-valkoviini tulee Fiesolen rinteiltä­ ­Firenzen naapurista. Rypäleet on poimittu käsin ja ne tuottavat pirteästi hapokasta, mineraalista ja hedelmäisen raikasta viiniä. Maussa on ­aprikoosin ja sitruksen vivahteita. Laadukas valinta aperitiiviksi, parsalle, valkoiselle kalalle ja meriravuille.
Tenuta Monteloro Mezzo Braccio, Italia

Mainio kuohuviini lohen kanssa

Conegliano Valdobbia­denen alue Venetossa tuottaa huippulaatuisia Prosecco-kuohuviinejä. La Gioiosan tuoksu tuntuu hiukan makealta, mutta maku on kuiva. Runsaassa ja hedelmäisessä maussa on persikkaa ja aprikoosia. Kuplat tuntuvat suussa pehmeiltä. Erinomainen aperitiivi ja seurustelujuoma. Sopii myös lohelle ja muille rasvaisille kaloille.
La Gioiosa Rose Vino Spumante Brut, Italia

Pehmeä prosecco pikkusuolaisten kanssa

Maailmankuulu cava-tuottaja Freixenet tuottaa kuohuviiniä myös Venetossa. Muodikas prosecco-kuohuviini on suutuntumaltaan raikas ja pehmeä. Maussa on päärynää ja sitruunaa. Tyylikäs aperitiivi ja seurustelujuoma pikkusuolaisten kanssa. Hyvää seuraa tälle proseccolle ovat myös kevyet kalaruoat ja äyriäiset.
Freixenet Prosecco Superiore Extra Dry, Italia

Valikoimat vaihtelevat laivoittain.

comments powered by Disqus