Uusi, upea Megastar

Megastar

Miljoonien matkustajien kokemukset, palautelaatikkojen ruusut ja risut yhdistettynä ammattitaitoisten suunnittelijoiden ja insinöörien tietotaitoon ovat luoneet aivan uudenlaisen laivan. Kuin omaan olohuoneeseen astuisi. Tervetuloa!

Megastar on suunniteltu matkustajien toiveiden pohjalta

Sisustusarkkitehti Samuli Pöllänen suunnittelutoimisto Aprocosilla on toiminut projektin vastaavana suunnittelijana.

– Olemme suunnitelleet muun muassa portaikot, aulatilat, hytit ja Driver’s loungen rekkakuskeille sekä istumasalongin. Traveller Superstore -kaupan suunnittelu on kuitenkin ollut kohteista selvästi näkyvin, Pöllänen täsmentää.
Itämeren suurin kauppa merkitsee 2 800 neliömetriä ostosilottelua kahdessa kerroksessa. Kaupan ilme on tuttu Tallink Siljan muilta laivoilta, mutta Megastarilla kaikki on hiukan suurempaa.


Uuden aluksen suunnittelussa on kuunneltu tarkasti matkustajien toiveita, ja se näkyy laivalla.

– Yksi laivan erikoisuuksista tulee juuri kauppaan. Seitsemännen kannen erillisestä autohallista on suora yheys kauppaan, joten tällaisen autopaikan varanneet asiakkaat voivat viedä ostokset suoraan autoonsa matkan aikana. Tällaista ei ole koskaan tehty millekään laivalle. Yleensähän autokannelle ei edes pääse risteilyn aikana, Pöllänen kertoo.

Megastar tuo takaisin myös 1980-luvun mukavuuden, Sitting Loungen eli istumasalongin. Sekin on asiakaskyselyistä esiin tullut toive. Moni on toivonut, että laivassa voisi oleskella muuallakin kuin kaupassa, baarissa tai ravintolassa, ja että matkalla voisi tehdä töitä rauhassa.


Niinpä uuden laivan istumasalongissa on istumapaikkoja noin 300 hengelle. Tila on kaikkien matkustajien käytössä.

– Siellä voi tehdä töitä tai levätä. Latauspisteitä tietokoneille ja puhelimille on paljon. Paikoista saa helposti yhteisen tilan 2–4 hengen ryhmille. Paikkojen välissä on matalia seinäkkeitä, joten sinne saa myös rauhallisia nurkkia.
Megastarilla on vain reilut 40 hyttiä, koska laivassa ei matkusteta yön yli.

Samuli Pöllänen on suunnitellut laivojen sisustuksia yli kymmenen vuotta, joten laivan suunnitteluun liittyvät rajoitteet, kuten kulutuskestävyydet ja paloturvallisuuden vaatimukset, ovat hänelle enemmän kuin tuttuja.

– Materiaalit laivalla ovat paljon rajallisempia kuin maapuolella, mutta laivasuunnittelu on hyvin kokonaisvaltaista. Laivalle saa suunnitella tilat, kalusteet ja graafisen ilmeenkin. Minusta on hienoa, kun jokainen nurkka on mietitty aivan loppuun asti, Pöllänen kehuu.


Pöllänen uskoo, että moni risteilyvieras yllättyy uuden  laivan tasokkuudesta. Joskus ihan suunnittelun loppuvaiheessa voi tulla hauska yllätys, suunnittelijallekin. Megastarille päätettiin rakentaa jotakin, mitä kukaan ei osannut toivoa ja mitä ei ole Itämerellä aiemmin nähty: Ulkokannelle 9 tulee katettu lasinen ulkotila, puutarha, jossa on lämpölamput. Näin raikkaasta meri-ilmasta pääsee nauttimaan aikaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn asti.

Työmatkalaiset

Monelle risteily on loma, mutta yhä useammalle se on myös toistuva työmatka. Asiakas­kyselyissä tuli esille toive, että matkalla voisi tehdä töitä rauhassa.

comments powered by Disqus