Turvallista merimatkaa!

Megastar

Laiva on itse paras pelastusveneensä. Onnettomuuden sattuessa matkustajia ei tarvitse lainkaan evakuoida.

Uudessa vuoden 2017 alkupuolella liikennöintinsä aloittavassa Megastar-laivassa on viimeisimpien turvanormien mukainen Safe Return To Port (SRTP) -turvajärjestelmä. Matkustajille se ei normaalioloissa näy mitenkään, mutta se on merkittävä askel entistäkin turvallisemman laivamatkustamisen hyväksi. Järjestelmä tarkoittaa, että sekä onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn että laivan vaurionkestävyyteen panostetaan aikaisempaa enemmän.

Esimerkiksi kaikki aluksen toiminnan kannalta tärkeät järjestelmät on varmistettu kahteen kertaan. Kun nykylaivoissa konehuoneet on eristetty vesitiiviillä ovilla, Megastarilla konehuone jaetaan vielä kahteen erilliseen vesitiiviiseen osaan; jos toinen puoli vahingoittuu, toinen on vielä toimintakykyinen. Samoin tehdään ohjaus- ja turvajärjestelmille. Laiva myös osastoidaan vesitiiviisti useampaan lohkoon, mikä mahdollistaa toimintakyvyn säilyttämisen onnettomuustilanteissa. 

Perinteisesti laivojen matkustajat on evakuoitu suuronnettomuuden tapahtuessa pelastusveneisiin tai -lauttoihin. Uusi turvallisuusajattelu lähtee siitä, että laiva itse on paras pelastusveneensä ja että onnettomuuden sattuessa matkustajia ei tarvitsisi evakuoida ollenkaan. Vaikeastikin vioittuneena Megastar pärjää 12 tuntia ja pystyy kuljettamaan matkustajat turvallisesti satamaan.

Ennaltaehkäisy. Onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn ja laivan vaurionkestävyyteen on panostettu selvästi aiempaa enemmän.

Kaksoisvarmistus. Kaikki aluksen toiminnan kannalta tärkeät järjestelmät, esimerkiksi ohjaus- ja turvajärjestelmät, on varmistettu kahteen kertaan.

Osastointi. Laiva on osastoitu vesitiiviisti ueampaan lohkoon, mikä mahdollistaa toimintakyvyn säilyttämisen onnettomuustilanteissa. Konehuone on jaettu kahteen erilliseen vesitiiviiseen osaan, jotka ovat itsenäisinäkin täysin toimintakykyisiä.

comments powered by Disqus