Megastar: Ostokset

Megastar

Traveller Superstore -myymälä on hyvä esimerkki uudenlaisesta, osallistavasta suunnittelusta. Matkustajilta saatujen ehdotusten perusteella myymälään toivottiin esimerkiksi suoraa kulkua autokannelle sekä suurta määrää kassapisteitä.

Suunnittelun tuloksena syntyi Itämeren suurin kauppakeskus, kaksikerroksinen, 11 tenniskentän kokoinen valoisa ja moderni myymälä, joka on lähes puolet suurempi kuin mikään muu Itämerellä lipuva kauppapaikka. Kaupasta pääsee koko matkan ajan yhden oven kautta 7. kerroksen autokannelle, kunhan on etukäteen varannut autopaikan tältä kannelta. Tällöin ostokset saa sujuvasti omaan autoon säilöön, eikä niiden kantamisesta tarvitse huolehtia loppumatkan aikana.

Megastar


Kun myymälään on viisi sisäänkäyntiä ja 19 kassaa, sen eri osiin voi saapua ja poistua kiertämättä koko kauppaa. Näin ollen ostaminen on nopeaa ja sujuvaa, ja kahden tunnin merimatkalla ehtii tehdä muutakin kuin shoppailla.

– Kauppa on levittäytynyt kahteen kerrokseen 7. ja 8. kannelle. Siellä on valtavasti näyttöjä ja videoseiniä ja kaikki hyllyt on valaistu. Sinne on myös suunniteltu virtuaalinen sovituskoppi, jossa voi katsella itseään erilaisissa asukokonaisuuksissa isolta näytöltä, kertoo Traveller Superstoren suunnittelusta vastannut sisustusarkkitehti Samuli Pöllänen.

Ennakkotilaustiski ja suurten tavaramäärien myyntipiste ovat kannella 7.

Megastarin valtava Superstore mahdollistaa erittäin laajan tuotevalikoiman parfyymeista ja kosmetiikasta erikoisviineihin ja ruokaherkkuihin sekä vaatteista ja asusteista designiin ja lasten leluihin. Mukana ovat kaikki tunnetuimmat tuotemerkit. Kosmetiikkavalikoiman uutuutena laivalle tulee New Yorkista lähtöisin oleva Kiehl’s. Uusi vaatemerkki on Armani Jeans.

Quick Shopping

Megastarilla on käytössä kätevä Quick shopping -palvelu. Se tarkoittaa, että samalla kun matkustaja tekee ostoksia, hän skannaa valmiiksi kaikki valitsemansa tuotteet eräänlaisella lukulaitteella. Näin ollen itse maksutapahtuma on hyvin nopea ja sujuva, eikä myymälään synny jonoja.

comments powered by Disqus