Tallink floorball: Koko perheen pelireissu Tallinnaan

Junioreiden Tallink Floorball -turnaus on odotettu viikonloppu ja siitä voi tehdä koko perheen matkan Tallinnaan. Jännitimme toukokuussa erään joukkueen kisa­menestystä ja nautimme laivamatkasta.

Tallink Floorball
TU Lionsin pojat Espoosta nauttivat täysillä kisamatkasta salibandyn junioriturnaukseen.

Tallink Megastar  vihdoinkin!

Innostus purkautuu iloisena hälinänä, kun salibandyjoukkueen pojat ovat kerääntyneet Länsiterminaaliin. Tuomarilan Urheilijoiden TU Lions Espoosta on lähdössä ensimmäiselle kisareissulleen ulkomaille Tallink Floorball -turnaukseen. Vuonna 2007 syntyneet juniorit ovat aiemmin voittaneet pronssia eliittisarjassa, joten taitoja on, ja pian niitä päästään näyttämään.

– Odotan, että saan pitää hauskaa kavereiden kanssa, kertoo Aarre Aalto, 10, odotuksistaan.

Mukana reissussa on myös Aarteen äiti Jonna ja paras kaveri Julius Asumaa, 11.

Nuorison iloksi laivalla on myös Burger King. Whopper-ateria on molempien poikien mieleen. – Sen saa myös gluteenittomana ja laktoosittomana, toteaa Julius tyytyväisenä, kun porukka hörppii juomiaan Tallink Megastarilla.

Parkouria hotellin seinällä 

Joukkueen majoituspaikka on Pirita­ Spa Hotel. Sen kaltevan ­ulkoseinän muoto suorastaan huutaa poikia ­parkour-hyppyihin!

Tallink Floorball -turnaus
Aarre kokeili parkouria Pirita Spa Hotelin seinällä.

Pelien jälkeen on vihdoin mahdollisuus päästä nauttimaan hotellin 25-metrisestä uima-altaasta. Pojat ­karistavat hellepäivän rasitukset altaaseen ja aromi- ja höyrysaunoihin.

Kun pelaajat simahtavat ­sänkyihinsä, vanhemmat ihailevat ­hotellihuoneidensa ikkunoista alku­kesän upeaa auringonlaskua Itä­mereen.

– Näin upean auringonlaskun olen nähnyt ehkä viimeksi Kreikassa, ­Jonna sanoo.

Salibandypelien ja Tallinnan helteen pyörteissä

Aamuisen laivamatkan jälkeen pojat siirtyvät messuhallille treenaamaan ja odottelemaan pelivuoroaan. Välillä porukka kerkiää juosta itsensä hikeen nurmikentän innoittaman futispelin tiimellyksessä. Joku kiipeää puuhun.

Ensimmäiset pelit sujuvat silti mallikkaasti pari vuotta vanhempien seurakavereiden kannustaessa. Liettualaiset vastustajat häviävät niin selvin numeroin, että heitä käy sääliksi.

TU Lions -junioreilla riitti intoa salibandykentällä ja sen ulkopuolella.

Hyvin nukutun yön jälkeen virtaa­ piisaa jälleen. Hallille siirryttäessä joku ottaa juoksupyrähdyksen muiden edelle ja tekee pari punnerrusta asvaltilla.

– Meidän porukassa parasta on kannustaminen ja joukkuehenki, Aarre tiivistää.

Äiti Jonna komppaa. Osa pojista on pelannut yhdessä viisivuotiaasta.

– Joukkuekaverit ja heidän vanhempansa ovat vähän niin kuin perhettä.

Onnellisina kotiin

Sunnuntain salibandypelissä kaatuu Venäjä, ja pojat pääsevät palaamaan kotiin pronssimitalisteina. Harmi kirkkaamman mitalin menettämisestä katoaa pian, ja kotimatkalle lähtee iloinen joukkue. Helle hemmottelee edelleen, ja tyyni Suomenlahti kimmeltää.

Helle helli Juliusta ja Aarretta laivalla.

Laivalla kiinnostavat tietenkin myös ostokset. Jonnan suunnitelmissa on hankkia uusi käsilaukku. Juliuksen listalla ovat sipsit ja Haribo-karkit. Aarre aikoo ostaa Tobleronea ja Hariboita hänkin.

Reissulta kotiutuva äiti ja pojat ovat väsyneitä mutta onnellisia.

– Koko turnauksesta ja järjestelyistä jäi tosi hyvä fiilis. Mahtava reissu, Jonna tiivistää.

Varaa matka kevään 2019 Tallink Floorball -turnaukseen täältä!

comments powered by Disqus