Silja 60 -juhlavuosi – Itämeren parasta ruokaa ja uudistuvat hytit

Risteilyt ovat yhdistäneet suomalaisia jo kymmenien vuosien ajan – ja uusia muistoja syntyy laineilla myös tänä vuonna, kun Silja Line täyttää 60 vuotta. Pyöreitä vuosia juhlistetaan koko vuoden ajan.

60-vuotisjuhlavuosi näkyy laivoillamme monin tavoin. Hyttiuudistukset, ravintoloiden juhlamenut, tax freen Silja 60 -tuotevalikoima ja loistavat esiintyjät tekevät laivamatkasta todellista juhlaa, Silja Symphonylla työskentelevä, laivan kaikista palveluista vastaava intendentti Jan Wickström sanoo.

Silja Linen laivoille erikoistuotteita juhlavuoden kunniaksi ovat tuottaneet muun muassa Kultasuklaa, Marimekko, Kalev ja Nicolas Feuillatte.

Silja 60 -juhlamenu
Silja 60 -juhlavuosi on myös ruokajuhlaa. Nauti laivalla vaikkapa Silja 60 -juhlamenu, Menu Nordic tai Happy Lobsterin kesämenu.

Makuelämyksiä Silja 60 -henkeen

Silja Linen laivoilla laadukkaat makuelämykset ovat kunnia-asia ja ruokatuotteeseen panostetaan vuoden ympäri. Huippukokki ja Silja Linen ravintolatoimen johtaja Matti Jämsén on uudistanut Tallink Siljan laivojen ruokatarjontaa ansiokkaasti. Suunnitelmallisuus, ruoan laatu ja alkuperä ovat avainasemassa. Laivojen keittiömestarit tekevät tiivistä yhteistyötä ja ruokalistoja suunnitellaan taidolla ja intohimolla.

– Suosimme sesonkeja ja seuraamme trendejä aktiivisesti. Uusimpana meillä on käynnissä vegaanihaaste, joka tuo kaikille maistuvan vegaaniruoan osaksi laivojemme valikoimaa. Tavoitteena on, että laivalla asiakas saa ruokaelämyksen, jossa on aina jotakin uutta, Matti Jämsén sanoo.

Hyvä ruoka on olennainen osa onnistunutta laivamatkaa. Vuoden loppuun asti nautitaan Silja Linen keittiöpäälliköiden suunnittelemasta juhlamenusta, jossa menneiden vuosikymmenten suosikkiannokset ovat heränneet henkiin. Silja 60 -juhlamenun viinit tulevat pääosin Château Carsinin suomalaisomistuksessa olevalta perhetilalta Ranskan Bordeauxista.

Silja Line juhlamenu
Silja Linen keittiöpäälliköt suunnittelivat Silja 60 -juhlamenun yhdessä Matti Jämsénin kanssa.

– Silja 60 -juhlamenu on makumatka menneeseen, mutta nykyaikaisella twistillä. Juhlamenun luomiseen ovat osallistuneet Silja Linen eri laivojen keittiöpäälliköt, Matti Jämsén kertoo.

Silja 60 -juhlamenun lisäksi kaikilla Silja Linen laivoilla herkutellaan esimerkiksi pääkaupunkiseudun parhaana palkitun Happy Lobster -ravintolan kesämenulla. Silja Serenadella ja Silja Symphonylla on tarjolla myös pohjoismaisiin makuihin keskittyvä Menu Nordic Bon Vivant -ravintolassa. 17.5. vaihtuvan Menu Nordicin on suunnitellut yksi Ruotsin tunnetuimmista TV-kokeista, alun perin suomalainen Tommy Myllymäki.

– Meillä nautitaan Itämeren parasta ruokaa, Matti Jämsén summaa.

Tutustu Silja 60 -juhlamenuun

uudistettu Deluxe-hytti
Juhlavuoden kunniaksi Silja Symphonyn ja Silja Serenaden hytit on uudistettu. Kuvassa Deluxe-hytti.

Hyvästi kokolattiamatot, tervetuloa Muumit

Silja 60 -juhlavuosi tuo mukanaan myös uudistuneet hytit. Silja Serenaden ja Silja Symphonyn perushyttiuudistus on hyvässä vauhdissa. Vuoden 2018 loppuun mennessä kaikki 1700 perushyttiä ovat saaneet uuden ilmeen.

Uudet, raikkaat ja allergiaystävälliset hytit merellisellä sisustuksella houkuttelevat laineille. Hyttien viihtyisyyteen ja toimivuuteen on todella panostettu. Uusissa hyteissä on sama graafinen ja merellinen tyyli kuin aiemmin uudistetuissa Deluxe- ja perhehyteissä.

– Kaikista hyteistä poistetaan kokolattiamatot ja tilalle asennetaan kestävät puukuosiset vinyylilattiat. Hyttien tekstiilit, seinäpinnat, kalusteet ja valaistus uusitaan. Hyteissä on nyt myös enemmän matkustusmukavuutta lisääviä pistorasioita. Uudistus toteutetaan hyttikäytävä kerrallaan, jotta matkustajille aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa, Jan Wickström kertoo.

Muumi hytti
Ihastuttavat Muumi-hytit ovat etenkin lapsiperheiden mieleen.

Supersuosion saaneiden Muumi-perhehyttien siivittämänä laivoille valmistuu toukokuun 2017 aikana 18 lapsiperheille suunnattua A-luokan Muumi-hyttiä, jotka ovat erittäin suosittuja myös aasialaisten matkustajien keskuudessa.

Hyttiuudistuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Marjut Nousiainen Design Studio Marjut Nousiaisesta ja urakoitsijana toimii Gustaf OU. Nousiainen suunnitteli myös vuosina 2015–2016 uudistuneet Commodore-hytit. Osassa Commodore-hyteistä on myös parveke.

– Matkustajilta on tullut erittäin hyvää palautetta hyttiuudistuksesta. Uudet materiaalit ja merellisen raikas värimaailma on ollut tervetullut parannus juuri Silja Linen juhlavuonna, Jan Wickström iloitsee.

Katso video

Tunnetko Silja Linen historian?

Silja Linen historia ulottuu vuonna 1871 perustettuun Stockholms RederiAB Sveaan. Toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1954 pohjoismaiden välille syntyi passivapaussopimus, joka mahdollisti yhteispohjoismaiset työmarkkinat. Tämä oli yksi tärkeä käännekohta Suomen ja Ruotsin välisessä matkailussa.

Myös autot alkoivat vähitellen yleistyä ja matkustajamäärät kasvoivat. Tämä edellytti siirtymistä matkustaja-autolauttojen aikakaudelle ja rakentamaan kapasiteetiltaan suurempia aluksia.

Jotta kasvava matkustaja-autolauttojen tarve pystyttiin täyttämään, päättivät emoyhtiöt muodostaa uuden tytäryhtiön. SHO, Bore ja Svea nimesivät yhtiön vuonna 1957 Oy Siljavarustamo – Ab Siljarederiet Oy:ksi.

Silja Serenade aloitti liikennöinnin Helsingin-linjalla vuonna 1990 ja Silja Symphony liittyi linjalle vuotta myöhemmin. Vuoden 2006 fuusioitumisen jälkeen Silja Oy Ab ja Tallink Finland Oy muuttui Tallink Silja Oy:ksi.

Varaa Silja 60 -juhlavuoden laivamatkasi!

comments powered by Disqus