Laivan pohja puhtaaksi

Pohja puhtaaksi

Siljan alusten pohjat puhdistetaan uutta teknologiaa käyttäen. Club One painuu kirjaimellisesti pohjaan ja selvittää, kuinka harjaus tuottaa puhdasta voittoa sekä ympäristölle että varustamolle.

Laiturilla olevan huoltoauton radiosta kuuluu sukeltajien vedenalaista hengitystä. Sukellusvalvojilla on radioyhteyden lisäksi kuvayhteys Silja Serenaden kylkiä pinnan alla puhtaaksi harjaaviin sukeltajiin. Alusten pohjien puhdistuksen merkitys kasvoi, kun myrkylliset kiinnittymisenestomaalit kiellettiin 1980-luvulla. Nykyaikaisiin ja ympäristöystävällisiin maalipintoihin kasvaa vesiheinää ja levää. Ohut limakerros myös hidastaa nopeutta huomattavasti ja nostaa polttoainekustannuksia.

Puhdistaminen aloitetaan kuukausi jäidenlähdön jälkeen, ja se toistetaan 2–4 viikon välein loppusyksyyn asti. Talvella puhdistamista ei tarvita, sillä jäät hankaavat pohjan puhtaaksi. 

Silja Serenaden kapteeni Antti Rossi tietää tarkasti milloin laivan pohja kannattaa puhdistaa.

Silja Serenaden kapteeni Antti Rossi tietää, milloin puhdistusta tarvitaan.
– Pohja puhdistetaan viimeistään silloin, kun huomaamme nopeuden pudonneen puoli solmua normaalioloissa ja normaaliteholla. Puhdistuksen jälkeen alus yltää jälleen haluttuun nopeuteen. Asiassa on kuitenkin omat hankaluutensa. Satamien ympäristömääräykset Ruotsissa ovat tiukat, ja ne ovat kiristymässä myös Suomessa. Silja Linen yhteistyökumppanilla on tällöin niin kutsutun suljetun puhdistusjärjestelmänsä ansiosta etulyöntiasema. Kapteeni kertoo yhteistyön olevan tuloksellista.
– Olemme luottaneet DG-Diving Groupiin 30 vuoden ajan, ja yhteistyö pelaa hyvin. He ovat erittäin ammattitaitoisia ja hyvin luotettavia.

Sukeltaja Mauri Kalliomäki
DG-Diving Groupin johtava sukeltaja Mauri Kalliomäki on tyytyväinen uuteen ”vihreään” puhdistuskoneeseen, Kaikki harjoihin imetty aines suodatetaan ja hyötykäytetään.

DG-Diving Groupin pääomistaja ja johtava sukeltaja Mauri Kalliomäki on keksinyt uuden puhdistusjärjestelmän, jolle on haettu patenttia. Hän esittelee vuonna 2012 valmistuneen koneen ainut-laatuista suodatinlaitteistoa. Hän taputtaa hellästi konetta ja laatikkoa, jossa on pyöriviä harjoja.
– Tämä on meidän ”vihreä puhdistuskoneemme”, joka huolehtii pois harjattavasta limasta. Jos pohjaa ei puhdistettaisi ollenkaan, polttoainekustannukset nousisivat jopa 20 prosenttia, hän selittää.

Silja Serenaden pohjan puhdistamiseen vesiheinästä ja levästä kuluu kahdelta sukeltajalta aikaa kokonainen päivä.

Silja Serenadessa harjattavaa on noin 1 400 neliömetriä, joten työtä riittää koko päiväksi. Pitkien letkujen avulla sukeltajatiimi puhdistaa keulan molemmat puolet samanaikaisesti. Kaikki harjoihin imetty aines suodatetaan. Siihen nähden pois imettävä aines painaa yllättävän vähän, kuivamassana vain 2–5 kg. Aines viedään hyötykäyttöön biokaasulaitokseen.

Joka kevät sukeltajatiimi tarkastaa aluksen koko pohjan huolellisesti: peräpotkurin, keulapotkurin, peräsimen, merivesitankit, mutterit kaiken – veden alla olevan.
– Vaikka puhdistus vaatiikin paljon aikaa ja työtä, olemme laskeneet, että kulut saadaan säästettyä takaisin jo muutaman matkan aikana. Pohjan puhdistaminen säästää niin paljon polttoainetta, selittää Mauri Kalliomäki. 
Myös potkurin pinnan hiomisella on suuri vaikutus nopeuteen ja polttoaineenkulutukseen.
– Sukeltaja tarkastaa potkurin kerran vuodessa, jolloin havaitaan esimerkiksi jäiden aiheuttamia naarmuja. Tavallisesti potkuri hio-taan telakoinnin aikana, selittää Antti Rossi.

On varmaan jossain määrin hankalaa puhdistaa alusta, joka viipyy satamassa vain lyhyen aikaa?
– Turku–Tukholma-linjan alukset puhdistetaan samalla tavalla, mutta sukeltajat odottavat valmiiksi vedessä, kun alus saapuu satamaan. Koko puhdistustyö kestää näin useita päiviä. Mutta meille tämä on kannattava kauppa sekä ympäristön että polttoaineenkulutuksen kannalta, toteaa kapteeni Rossi tyytyväisenä. 

comments powered by Disqus