Päiväni tubettajana

Paljon olen kokenut ja nähnyt näiden reilun 20 vuoden aikana kun olen ollut merillä töissä, mutta tämä oli ihan uusi kokemus maailmaan, josta minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta. Minulta kysyttiin jo alkutalvesta, haluaisinko olla mukana tubettamassa yhden risteilyn ajan jonkun suomalaisen tunnetun tubettajan opastuksella, johon vastasin saman tien kyllä – oikeastaan ymmärtämättä lainkaan mihin suostuin.

Ainoa ehto mikä minulla oli, oli se että haluan tehdä sen omalla tavalla, rennolla otteella ja ripauksella huumoria jotta siitä tulisi mahdollisimman aito ja kuvastaisi sitä hyvää ilmapiiriä mikä meillä on kollegojen kanssa laivalla.

Välillä oli talvilomaa ja olin oikeastaan unohtanut koko jutun kunnes sosiaalisen median päällikkömme Noora laittoi asiasta meiliä ja sovimme aikataulut. Vasta nähdessäni ensimmäisen tubekoululaisen, viestintäjohtajamme Marika Nöjdin tekemän videon, ymmärsin miten isosta jutusta oli kyse. Kieltämättä rupesi koko asia hieman jännittämään ja mietin mitä oikeastaan täällä voisi kuvata.

Suunnittelin sisältöä paljon etukäteen, mutta kun Youtube-tähti Arttu Lindeman tuli Symphonylle toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna ja sain nopean läpikäynnin aikana kameran käteen, koko juttu rupesi alkukankeuden jälkeen luistamaan ihan itsestään.

Ekoja pätkiä kuvatessa oli hieman hölmö olo, mutta päivän mittaan ja seuraavana päivänä se tuntui jo melkein luontevalta.

Osa kohtauksista oli melko tarkkaan suunniteltuja, mutta suurin osa syntyi spontaanisti ja ne ovatkin niitä hauskimpia.

Tästä huolimatta materiaalia katsoessani mietin, miten ihmeessä tähän saa punaisen langan ja leikattua pois naurukohtaukset (joita oli välillä todella paljon). Kun näin lopullisen leikkauksen, silloin vielä ilman grafiikkaa, olin todella tyytyväinen lopputulokseen. Suuri kiitos editoinnista menee pääkonttorimme AD:lle jotka sai siitä sekamelskasta leikattua kokoon yhteinäisen pätkän. Uskokaa pois, se ei taatusti ollut helppoa.

Ja suuri kiitos menee tietysti tubettaja Artulle, sekä työkavereilleni Patrikille, Danielalle, Jonnalle, Gretelille, Tuoville ja Angelicalle, joita haastattelin videopätkässä. Oli ilo tehdä tätä ja olen ylpeä kollegoistani että he suostuivat tähän ilman sen suurempaa suostuttelua (no, osaa piti suostutella toisia enemmän). Ilman heitä vidossa olisi ollut vain minun löpinääni.

Tsekkaa video ja kerro omat kommenttisi siitä, miten onnistuin!

comments powered by Disqus