”Päätimme, että sinä osallistut tubekouluun”

Näillä sanoilla alkoi somepäällikkömme ja markkinointisuunnittelijamme sanat erään kokouksen aluksi. Vastasin tietysti että ”totta kai”. Samalla tavalla suhtaudun moneen (työ)asiaan nykyisin. Vaikka vähän hirvittää ja jännittää, niin pääsääntöisesti uuden kokeilu, opettelu ja itsensä likoon laittaminen tuo minulle ja työhöni vain positiivista latausta.

Tubekoulu tarkoitti tietysti sitä, että opettelisin itse tekemään youtube- eli tubevideon, omanlaiseni vlogin. Mutta yksin en suinkaan joutuisi tästä selviytymään, vaan saisin itselleni suositun youtubettajan opettajaksi. Enkä suinkaan olisi ainoa tubeoppilas, vaan meitä olisi yrityksestämme yhteensä 5-6 työntekijää tässä mukana. Kukapa tällaisesta kieltäytyisi?

Tubekoulu liittyy Tallink Siljan yhteistyöhön Tubeconin kanssa. Olemme näkyvästi mukana elokuun Tubecon tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa ja lisäksi laivallamme järjestetään kaksi huikeaa Tubetour-risteilyä kevään aikana.

Minun tubeopettajaksi valikoitui MiskaMH jolla on noin 30 000 tilaajaa youtube tilillään ja yli 3 miljoonaa katselua. Päätimme toteuttaa tubekoulun tietysti Silja Serenadella risteillen.

Oman itsensä kuvaaminen tuntui aluksi vähän nololta; sitä vaan ajatteli että miltäköhän mahdan kuvassa näyttää. Kun pääsin tästä ajatuksesta yli, niin kuvaamiseen tuli mukaan sopivasti rentoutta.

Huomasin myös, että olen niin tottunut ”viestintäjohtajan rooliini” että tilanteisiin rennosti heittäytyminen tuotti myös haasteita. Onneksi Miska kannusti, neuvoi ja kevensi tilanteita!

Kyselin Miskalta miten kameraa kannattaa pitää, voiko joku muu kuvata minua kameralla, kannattaako kamera joskus laittaa pöydälle. Entä mitä sinne sitten pitää puhua? Onneksi tämä osoittautui helpoimmaksi kohdaksi, sillä päätin näyttää laivalta lempipaikkojani sekä jututtaa tuttuja miehistön jäseniä. Jutustelu oli hauskaa, mukavaa ja luontevaa. Samalla itsellenikin taas muistui mieleen, miten ihania työkavereita minulla on ympäri Itämerta!

Laiva oli perjantailähdöllä tietysti täynnä, ja mielenkiintoisen lisän videon kuvaamiseen toi se, että ympärillä oli koko ajan satoja ihmisiä.

Miskakin totesi lopuksi että olipa haasteellinen aloitus; yleensä ensimmäiset tubevideot tehdään oman kodin ”pimeimmässä kammiossa” omassa rauhassa! Itse asiassa ympärillä olevat ihmiset eivät lopulta haitanneet minua. Olin niin innoissani tästä haasteesta ja yritin keskittyä kuvaamiseen täysillä, joten muita ihmisiä en ehtinyt edes murehtia.

Nyt tietysti jännittää, katsooko videota kukaan! Olen silti tyytyväinen että lähdin tähän mukaan. Olen myös super ylpeä niistä työkavereistani, jotka ovat lupautuneet tekemään seuraavia videoita. Toivottavasti pystyn jakamaan kokemuksiani jatkossa lisääkin, ja kyllähän tästä pieni kipinä syttyi. Mitä kaikkea kivaa voisinkaan työmatkoiltani teille kaikille videon muodossa jakaa!

Täältä se lopputuotos löytyy.

Marika

comments powered by Disqus