Maskotin kanssa laivalla

Siljan laivoilla lapsilla on aina hauskaa.
– Harri Hylje on ihana. Tykkään tanssia sen kanssa, Lulu Luttinen, 6, sanoo.
Silja Serenaden Silja Land -leikkimaailmassa Lulun pikkuveli Leino ryntää halaamaan Harria. Harmaahylkeen halaus on muhkea ja pehmeä. Leino miltei katoaa­ Harrin syleilyyn.
– Harri on mukavan tuntuinen, mutta sen suu tuntuu oudolta. Laitoin käden sinne, Leino, 3, sanoo.

Silja Serenadella ja Silja Symphonylla uusittiin leikkihuoneet parisen vuotta sitten. Samalla ne siirtyivät seitsemänneltä kannelta viidennelle kannelle. Nyt lasten käytössä on 290 neliötä. Tilassa on kaksi pallomerta, toinen pienemmille ja toinen isommille lapsille, sekä PlayStation -pelialue, Lego-työpaja, maalausseinä ja Spice Ice -jäätelöbaari.

Harri Hylje snap­chattaa laivalta.
Hän käy tutustumassa laivan eri tiloihin: muun muassa komentosiltaan ja saunaan. Hän osallistuu joskus myös turvallisuus­harjoituksiin.

Silja Landissa aktivaattorit ohjaavat toimintaa.
– Etenkin viikonloppuisin ja loma-aikaan laivalla on paljon ohjelmaa. Järjestämme erilaisia kilpailuja, bingoa, suunnistuksia ja diskoja, kertoo aktivaattori Tiia Kokko.

Harri Hylje saa yhden päivän aikana jopa 200 halausta

Harri Hylje on kaikkien lemppari. Harrin voi nähdä laivalla niin leikkihuoneessa kuin muuallakin. Harrin kanssa voi ottaa selfieitä. Harri myös snapchattaa, ja hänellä on somessa jo 1 000 seuraajaa. Harrilla oli kesällä myös oma tanssikoulu. Diskossa hän opetti lapsille tanssiliikkeitä.
– Lapset rakastavat meidän maskotteja. On liikuttavaa nähdä, kun alkumatkasta joku lapsi ei uskalla lähestyä Harria, mutta viimeisenä iltana hänkin rohkaistuu tulemaan Harrin halattavaksi, Tiia sanoo

Harri Hylje voitti hylkeiden Pohjoismaisen pituus­hyppyennätyksen 2016 Ratinan stadionilla. Hänen tähti­­valmentajansa oli Tommi Evilä.

comments powered by Disqus