Making of "My Day" – Päiväni Tubekoululaisena

Kun minulta kysyttiin, haluanko osallistua tubekouluun innostuin ideasta! Heti syntyi visio, mitä voisin kuvata ja mistä puhua. Ideoita pulppusi vinhaan tahtiin ja kaikki näytti menevän hyvin. Mutta kun kuvauspäivä lähestyi ja piti alkaa toimimaan, menin täysin lukkoon. Pelkotilani syveni entisestään, kun viikonloppuna ennen h-hetkeä, päätin kokeilla kotona kuvata testiksi arkeani ja katsoin videot.

Aloin pelätä, ettei minusta ei ole tubettajaksi! Näytän typerältä, kuulostan vielä typerämmältä ja työni on oikeasti todella tylsää. Tämän lisäksi olen liian vanha tällaiseen. Mistä ihmeessä tekisin videon?

Kun vielä kollegat nostivat riman taivaisiin omilla videoillaan, olin jo valmis luovuttamaan. Noh, päätin kuitenkin jatkaa, sillä luovuttaminen ei kuulu sanavarastooni. Onneksi minulle oli luvattu ”ammattitubettaja” auttamaan, neuvomaan ja sparraamaan.

Maanantaina tubettaja Mona Ilona saapui avukseni Tampereelta asti. Sain paljon ideoita ja neuvoja, miten kuvata, mitä kuvata ja miten olla kameran edessä. Huomasin, että videon voi tehdä mistä vaan, vaikka ruuasta lautasella. Kaikki tuntui paljon helpommalta kun vieressä oli asiantuntija, kenen kanssa pystyin pallottelemaan ideoita. Silti jähmetyn edelleen kameran edessä. Minulla oli selkeä suunnitelma mitä sanoa ja miten esiintyä.. ja klik.. kamera käyntiin.. pääni tyhjeni, sanat puuroutuvat suussa, katse hamuili ja yleinen habitukseni romahti… apua! Nyt jos koskaan minun piti koota itseni, ettei tästä tulisi totaalinen fiasko.

Huomasin, että mitä enemmän kuvaan sitä paremmin se sujuu. Välillä jopa unohdin, että kamera käy ja pystyin olemaan luonnollisesti kameran edessä.

Päivä kului nopeasti ja Monan lähdettyä olin jälleen omillani pelkojeni kanssa. Nyt kuitenkin jo hieman kokeneempana, opettajani oppeja noudattaen sain kuvattua paljon materiaalia videotani varten. Ja viimeiseksi luotan leikkaajaan: puheeni tilalle voidaan liittää kaunista musiikkia ja editointiohjelmilla pärstäni saa varmasti näyttämään Brad Pittiltä. :) 

Nyt olen yhtä kokemusta rikkaampi. Jännittävää nähdä, millainen videosta tulee. Aionko tulevaisuudessa julkaista ”omia” videoita? Hmm.. ehkä. Täytyy vaan löytää joku sopiva teema, kuten harrastukset, arki, työ.

Mutta yksi asia on varma: tubetus ei katso ikää! Se vaatii vain hieman rohkeutta, itse-ironiaa ja kykyä heittäytyä uusiin asioihin.

Viimeiseksi mielessäni on tunnetun elokuvatähden repliikki ”I’m old, not obsolete”

Katso Hokkin tubevideo täältä.

comments powered by Disqus