Lastenklinikoiden potilasperheiden irtiotto sairaala-arjesta Silja Symphonylla

On hienoa olla töissä yrityksessä, jolle sosiaalisen vastuun kantaminen on tärkeää. Tallink Silja tekee monen toimijan kanssa erilaisia tekoja tämän tiimoilta. Viikonloppuna lähdin risteilylle emännöimään kuutta potilasperhettä ympäri Suomea Lastenklinikoiden Kummien Anne Knasterin ja Jaana Roosin kanssa.

Matkan päätarkoitus oli potilasperheiden irtiotto sairaala-arjesta, ruoanlaitosta, huolehtimisesta ja ehkäpä surustakin. Kun oma lapsi sairastuu ja sairastaa, menee lapsen vointi aina kaiken edelle. Silloin jää helposti oma ja muun perheen huomioiminen ja jaksaminen vähemmälle. 

Teemu Nallet ja Harri Hylkeet odottavat vieraita.
Teemu Nallet ja Harri Hylkeet odottavat vieraita.

Tällä risteilyllä istuttiin valmiiseen pöytään, oltiin läsnä, ihmeteltiin isoa laivaa, halattiin Harri Hyljettä ja oltiin vaan yhdessä.

Järjestämme potilasperheristeilyjä kaksi kertaa vuodessa. Tämä taisi olla jo lähes kymmenes vastaava risteily. Etukäteen sovitut Lastenklinikat valitsevat mukaan lähtevät perheet lasten voinnin perusteella. Risteilyohjelma suunnitellaan koko perheelle sopivaksi ja tarpeeksi kevyeksi. Tukholmassa vierailimme esimerkiksi Junibackenilla sekä Vasa-museossa. Päivän päätteeksi järjestetty komentosiltakäynti Harri Hylkeen kanssa taisi olla monelle lapselle ja vanhemmalle yksi kohokohdista.

Harrin kanssa komentosillalla
Harrin kanssa komentosillalla

Minulle tämä oli toinen potilasperheristeilyn emännöinti. Lasten ilo ja innostus on molemmilla kerroilla ollut käsinkosketeltavaa. Mutta niin on vanhempien ja sisarustenkin! Kerrankin saa vain seurata valmista ohjelmaa ja joku muu huolehtii. Kerrankin on aikaa olla yhdessä. Kerrankin ehtii jutella ja vaan olla.

Koko porukka kasassa
Koko porukka kasassa

Tällä matkalla mieleeni jäi erityisesti kuusivuotiaan Lukan letkautukset ja reippaus. Pieni Noomi ei ihan uskaltautunut Harri Hyljettä halaamaan, mutta neljävuotias isosisko Maisa hoiti homman pikkusiskon puolesta. Pyörätuolissa istuva Kevin rakastaa laivoja, niin paljon että perhe vietti monta tuntia Silja Symphonya ja Vasa-museossa sijaitsevaa Vasa-laivaa ihaillen. Kaikki tuntuivat viihtyvän ja kotiinviemiseksi jäi paljon mukavia muistoja. 

comments powered by Disqus