Lasten kanssa laivalle? Poimi parhaat kesävinkit!

Tänä kesänä on monta syytä astua laivaan Koko perheen suosikit Harri Hylje ja Muumi, uusi Muumi-applikaatio ja lapsille mukavaa puuhaa tarjoavat Summer Centerit tekevät laivamatkasta kesän kohokohdan!

Kesäauringossa kimmeltävä meri kutsuu koko perheen nauttimaan. Risteilyn ja rennon tunnelman lisäksi Helsingistä lähtevillä laivamatkoilla saa kaupan päälle kaupunkiloman Tukholmassa ja Turusta lähtevillä risteilyillä voi nauttia mahtavista saaristomaisemista. Laivalla matkustaminen on lasten kanssa lisäksi superhelppoa.

Harri Hylje
Harri Hylje toivottaa kaikki lapset tervetulleiksi laivalle. Pallomeressä polskiessa merimatka sujuu leikiten.

1. Harri Hylje & Muumi – laivamatkan kestosuosikit

Silja Linen laivoilla seikkailee kaksi lasten suosikkimaskottia, Harri Hylje ja Muumi. Molemmilla on omat vankkumattomat fanijoukkonsa – ja monelle nämä sympaattiset hahmot ovat syy lähteä merimatkalle. Molemmat viihdyttävät lapsia niin discossa kuin Silja Land -leikkihuoneessakin ja heitä pääsee halaamaan risteilyllä useaan otteeseen.

2. Suositut Muumi-perhehytit

Suositut perhehytit on uudistettu kaikilla Silja Linen laivoilla. Lisäksi tarjolla on ihastuttavia Muumi-perhehyttejä Silja Serenadella ja Silja Symphonylla.

Silja Serenaden ja Silja Symphonyn Promenade-hyteistä on hauska näkymä laivan Promenade-käytävälle: ikkunalaudalla on mukava istuskella ja katsella ihmisiä sekä tapahtumia.

Silja Line lapset
Silja Linen laivoilla on kaikenikäisille sopivaa ohjelmaa koko kesän ajan. 

3. Kivaa ohjelmaa koko kesän

Silja Linen laivat ovat täynnä iloista lasten ohjelmaa. Laivojen omia Lasten Festareita järjestetään läpi kesän. Harri Hylje ja Muumi seikkailevat koulujen loma-aikoina ja viikonloppuisin Helsingistä ja Turusta lähtevillä laivoilla. Molemmat maskotit ovat laivoilla 2.6.–19.8.2017, jolloin Muumi ja Harri Hylje ovat “töissä” vuoropäivinä.

Lasten Festarit laivoilla: Baltic Princessillä: 27.6. Hevisaurus, 11.7. Ti-Ti Nalle, 25.7. Hevisaurus, 8.8. Muumi-risteily.

Myös Silja Land -leikkihuone ja laivojen kokoustiloihin rakennetut Summer Centerit ovat avoinna koko kesän. Summer Centereistä löytyy mm. seikkailurata, karuselli ja pomppulinna eli puuhaa riittää niin pienille kuin isommillekin lapsillekin.

Harri Hylje yllätti lapset päiväkodissa

Muumi Silja Line
Muumi on tuttu kasvo Silja Serenadella ja Silja Symphonylla. Uskallatko halata?

4. Muumi-applikaatio – uutta tekemistä laivamatkalle

Kesän aikana on tulossa myös yhteistyössä Moomin Charactersin kanssa suunniteltu Muumi-applikaatio, jota voi pelata ainoastaan Muumimaailmassa, Muumi-kahviloissa ja Silja Linen laivoilla.

  • Muumi-mobiiliapplikaation opettavaiset hahmot tulevat suoraan Muumipappa ja meri -kirjasta. Järjestimme applikaatiota suunnitellessa lasten workshopin, jonka tuloksena saimme paljon uusia ideoita uutuuspeliimme pelaamisen todellisilta asiantuntijoilta eli lapsilta. laivojen markkinoinnista vastaava markkinointipäällikkö Heidi Back Tallink Siljalta kertoo.

– Applikaation kuvitus tehdään laivaympäristöön. Sitä käytetään offline-tilassa, mutta applikaatio on ladattava maissa, ennen laivaan astumista, Heidi Back sanoo.

5. Tukholma sopii lapsiperheille

Tukholmassa on perheille paljon kivaa tekemistä, esimerkiksi Djurgårdenilla.

Tämän kesän uutuuskohde on Fjäderholmarna, jonne pääsee Siljan vesibussilla suoraan satamasta.

Kolmårdeniin voi ajaa omalla autolla tai ostaa bussikuljetuksen tietyille lähdöille Turun reitillä

Buffet lapset ilmaiseksi
Laivalla ruokailukin on mukava ohjelmanumero. Alle 6-vuotiaat syövät buffassa ilmaiseksi.

6. Helppoa ruokailua koko perheelle

Laivalla ruokaileminen on lasten kanssa helppoa. Lapset syövät 6-vuotiaaksi asti buffassa ilmaiseksi. Lasten buffet on tarjolla kesäaikaan myös muissa laivan ravintoloissa: Turun laivoilla Grill House -ravintolassa ja Helsingin laivojen Tavolata-ravintolassa. Muissa ravintoloissa on lasten menu.

Kesällä Summer Centerin tiloissa tarjoillaan myös aamiaista perheille – ja kun aamiainen on nautittu, lapset voivat helposti siirtyä leikkeihin ja vanhemmat voivat vielä jatkaa ruokailua. Myös Muumi ja Harri saattavat pistäytyä perheaamiaisella moikkaamassa lapsia.

Kesällä Siljan laivoilla voi nauttia lisäksi Suomi100-buffetin, johon on otettu mukaan suosikkiruokia menneiltä vuosilta. .

Matkakuumetta?

Laivalle voi lähteä koko perheen voimin niin Helsingistä, Turusta, Tukholmasta kuin Maarianhaminastakin.

Helsingistä lähtee joka päivä Päivä Tukholmassa -risteily ja Tukholmasta voi varata myös hotelliyöpymisiä. Turusta lähtee joka päivä 23 h -risteily, jolloin voi viettää kivan päivän Turussa tai vaikka Naantalin Muumimaailmassa ja lähteä illalla risteilylle.

Maarianhamina ja koko Ahvenanmaa on myös todella monipuolinen ja upea matkakohde, jossa kannattaa viettää aikaa pidempäänkin.

Vinkki! Joko olet kokeillut yhden päivän mittaista Saaristoristeilyä, joka lähtee aamulla ja palaa samana iltana? Molemmista lähtösatamista voi ostaa myös reittimatkan, jolloin voi varata autopaketin ja ottaa oman auton mukaan.

Tiesitkö että…

…voit tilata lapselle matkasängyn, potan tai sängynreunat veloituksetta etukäteen. Tee tilaus myyntipalvelusta joko puhelimitse tai internet-varauspalvelusta vähintään 24 tuntia ennen matkaa.

…leikkihuoneissa on mikroaaltouunit lastenruoan lämmittämistä varten.

…Silja Serenadella ja Silja Symphonylla voi lainata lastenrattaita. Panttia (20 euroa/200 SEK) ne voi ottaa mukaan myös päivän ajaksi Tukholmaan.

…Baltic Princessillä on Lasten Festareita sekä koko perheen Dance Factoryn Californian Dreams show. Silja Serenadella ja Silja Symphonylla esiintyy Up Leons -ryhmän katutaiteilijoita ja akrobatianumeroita sekä Quantum XXL dance crew, jolla on alkuillasta koko perheen esitys sekä tanssikoulu nuorille.

...Kolmårdeniin voi ostaa myös kerran viikossa bussikuljetuksen Tukholmasta. Tämä onnistuu Turusta perjantai-iltana lähteville laivamatkoille (10.6.-26.8.).

Varaa risteily
comments powered by Disqus