Laivan tekniikka - Sydän

Jokaisen aluksen sydän on pääkone. Tutustumme Silja Galaxyn ja Baltic Princessin Wärtsilä 16V32 LNE -pääkoneisiin. Nykyaikaiset koneet mahdollistavat turvallisen ja luontoa säästävän liikennöinnin mutkaisilla saaristoreiteillä tai vauhdikkaan etenemisen avomerellä. Koneiden tehot sopeutetaan aikatauluun ilman pienintäkään ylimääräistä energiankulutusta.

Ympäristöystävällisyys ja taloudellinen polttoaineen käyttö ovat tavoite, johon pääsemisessä nykyaikaiset koneet ovat avainasemassa. Säästeliään polttoaineen kulutuksen lisäksi tarvitaan polttoainetta, jonka rikkipitoisuus on alhaisin mahdollinen. Pääkoneen tyyppimerkin LNE-lyhenne tarkoittaa matalaa typpioksidipäästöä. Silja Galaxylla ja Baltic Princessillä käytettävän raskaan polttoöljyn rikkipitoisuus on 0,5 % . Pääkoneiden katalysaattorit taas pienentävät typpipäästöjä jopa 95 %.

Näillä aluksilla pääkoneita on neljä. Aikataulusta ja nopeusrajoituksista riippuen osalla matkasta ei käytetä kaikkia neljää konetta, mutta kuitenkin aina vähintään kahta samaan aikaan.

Tarvittaessa voidaan ottaa käyttöön kaikki neljä turboahdettua pääkonetta, joiden yhteenlaskettu teho on valtavat 32 000 kW eli 43 000 hevosvoimaa. 16 sylinteristen V-koneiden sylinterien yhteenlaskettu iskutilavuus on yli 2 000 litraa. Vertailuna henkilöauton normaali iskutilavuus on 1,6–2,0 litraa. Wärtsilä 16V32 LNE -koneen mittasuhteet ovat myös suuret, paino on 74 tonnia, pituus noin 8 m ja korkeus noin 4 m.

Nykyaikaiset laivojen pääkoneet ovat huikean tehokkaita, mutta samalla myös ympäristöteknisesti erittäin edistyksellisiä. Niinpä niitä käytetään myös teollisuudessa voimalaitosmoottoreina tuottamaan sähköenergiaa kilpailukykyiseen hintaan.

Venttiilit

Suojakansien alla sijaitsevat venttiilit; 2 imu- ja 2 pakoventtiiliä sylinteriä kohti. Sekä pako- että imuventtiilit toimivat perinteisen moottorin tavoin työntötangoilla.

Turboahdin

Polttomoottoreissa käytetään turboahdinta lisäämän koneen tehoa. Sen avulla ahdetaan lisähappea koneen palotilaan, jolloin polttoaineen palamisesta saadaan enemmän energiaa eli tehoa. Turboahdin on tuttu laite lähes jokaisessa dieselmoottorikäyttöisessä autossakin.

Ilmanjäähdytin

Ilmajäähdyttimellä jäähdytetään koneelle menevä ilma. Mitä kylmempää ilma on, sitä enemmän siinä yleensä on happea. Eli vesijäähdyttimellä jäähdytetään itse konetta, joka käydessään kuumenee, kun taas ilmajäähdyttimellä jäähdytetään ilma, jota kone käyttää palamisprosessissaan.

Jäähdytys

Kone jäähdytetään makealla vedellä, joka jäähdytetään merive-dellä lämmönvaihtimen avulla. Korkean lämpöti-lan jäähdytys jäähdyttää itse konetta, matalan lämpötilan jäähdytys jäähdyttää turboahdinta ja välijäähdytintä.

Nokka-akseli

Nokka-akseli ohjaa koneessa venttiilikoneistoa niin, että imu- ja pakoventtiilit avautuvat ja sulkeutuvat oikeaan aikaan. Moottorin nokka-akselit sijaitsevat sylinterilohkoissa.

Kampikammio

Mikäli männänrenkaat tai mäntä koneessa on vioittunut, kasvaa paine kampikammiossa liian suureksi. Jotta mahdollinen paineen nousu ei vaurioittaisi konetta, kampikammion suojana toimii varoventtiili, jonka tehtävä on päästää kohonnut paine ulos.

Moottorimies

Aluksen moottorimiehen varustukseen kuuluu sininen kokohaalari, turvakengät, asennushanskat ja kuulosuojaimet.

comments powered by Disqus