Kerrankin aikaa yhdessä – risteilykokemukseni Baltic Princessillä

Matkustan melko usein, paitsi työni puolesta, myös vapaa-ajalla perheen tai ystävien kanssa. Risteilylle on aina mukava lähteä, vaikka lyhyttäkin reissua edeltää aina epätoivon hetket kotona: ensin vaatehuoneessa, mistä ei taaskaan löydy tälle matkalle sopivaa paitaa tai kolttua, ja sen jälkeen matkalaukkujen ja -kassien äärellä, jotta kapsäkki olisi kerrankin juuri sopiva – ei liian pieni kaikille suunnitelluille ostoksille (tässä vaiheessa en vielä ajattele heräteostoksia), muttei överisti nolottavan isokaan.

Kun sitten pääsen laukkuvalinnan tehneenä ja kelvolliset kuteet (no, jotain päällepantavaa ainakin) valinneena terminaaliin, laivaan ja hyttiin, olen jo selvästi voiton puolella. Tässä vaiheessa on todellakin lupa nauttia merimatkasta!

Tällaisena pääkaupunkiseudun asukkina reissujeni lähtösatamana on luonnollisesti useimmiten Helsinki. Turusta matkustan liian harvoin ja ehkä juuri siksi Turun-risteilyihin liittyy kohdallani jotakin erityisen hienoa ja ylevää. Tällä kerralla myös upean risteilykokonaisuuden muodossa:

Minulle tarjoutui mahdollisuus lähteä alkukesällä yhtenä Suomi 100 -bloggaajana 23 h -risteilylle Turusta perheeni kanssa. Baltic Princess lähtee mukavasti sen verran myöhään illalla, että Turkuun ehtii hurauttaa pääkaupunkiseudulta työpäivän jälkeenkin.

Baltic Princess

Laivalla iltaa on ihana viettää nauttien illallista pitkän kaavan mukaan. Me pääsimme nauttimaan Happy Lobster -ravintolan tasokkaista kala- ja äyriäisherkuista.

Joni Partanen
Kokki Joni Partanen kertoo, että alkuruoista suosituin on puolikas hummeri. Se tarjoillaan limeaiolin ja Rhode Island -kastikkeen kera.

Illallisen jälkeen lapset toivoivat pääsevänsä katsastamaan lelukaupan tarjonnan ja se ilo heille suotiin. Meillä on tapana antaa reissun alussa lapsille tietty summa käteistä omia tuliaisostoksia varten - tällöin ostosten tekeminen on lapsilla harkittua ja me aikuiset vältymme jatkuvalta ”kinuamiselta”. Toki lapset hyväksyttävät ostoksensa meillä vanhemmilla ennen omaa kassa-asiointiaan.

Lähempänä iltayhtätoista saimme nauttia uskomattoman hienosta auringonlaskusta. Meri ja auringonlasku – maisema, johon ei vain voi kyllästyä!

Auringonlasku


Matkaa varatessamme emme olleet tietoisia laivan huippuesiintyjästä – tällä reissulla se sattui olemaan vieläpä ”maailmanluokan tähti”, itse Saara Aalto. Hän esiintyi upeasti Starlight Palacessa täydelle katsomolle. Taitavaa laulantaa!

Saara Aalto

Koska perheemme nuorimmaista alkoi väsyttää kesken konsertoinnin, siirryin hänen kanssaan hyttiin. Katsoin ja kuuntelin konsertin kuitenkin loppuun hytin tv:stä, sieltä kun näkee suoraan esiintymislavan viihdetarjonnan.

Aamun valjettua

Aamupäivällä Baltic Princessillä on mahdollisuus nauttia ihana brunssi, joka sopii niille matkustajille, jotka haluavat nukkua aamiaisajan ohi. Itse asiassa meille kävi juurikin niin: heräsimme sen verran myöhään, kiitos ihanan tasaisen merimatkan, että aamiaiselle emme olisi ehtineetkään – hupsista.

Tukholman saaristoa

Brunssiaikaan laiva kulkee Tukholman saaristossa, joten aterioinnin yhteydessä on ihana katsella ikkunoista upeita merenrantahuviloita ja saaristoa muutoinkin. Itse brunssiin kuuluu leipäkorin ja leikkelelautasen lisäksi virkistäviä smoothieita, muutamasta vaihtoehdosta valittava maukas lämmin ruoka sekä herkullisia pieniä jälkiruokia. Aterialla tarjotaan mehujen, kahvin ja teen lisäksi tietenkin kuohuviiniä, lapsillekin on omat vaihtoehtonsa.

Skål
Brunssi

Brunssin jälkeen oli sopiva hetki tehdä hieman ennalta suunniteltuja ostoksia ja vielä enemmän heräteostoksia, tuotevalikoima ja hinnat kun ovat laivalla todella kohdallaan! Tässä vaiheessa jouduin jo toteamaan, että iso matkalaukku olisi sittenkin ollut ihan paikallaan…

Ostoksia

Baltic Princessin toisen kerroksen uumenissa on viihtyisä pieni spa-osasto. Spa-osastolle pääsee vain laivan keskiosan hissillä ja sinne tultuani ihmettelin ääneen, löytävätkö matkustajat todella paikalle. Siihen span työntekijä naurahti ja sanoi: ”tietenkin suomalaiset löytävät aina halutessaan saunaan”. Niinpä, tietenkin!

Allasalue ei ole kovin iso, mutta tilantuntua ja muutenkin tunnelmaa tuo iso akvaariotaulu - uimaan pääsee siis kalojen kanssa. Uima-asun voi vuokrata, jos sitä ei ole hoksannut ottaa mukaan.

Spa

Lounaan nautimme Baltic Princessille alkuvuonna 2017 avatussa viihtyisässä Tavolàta-ravintolassa. Tavolàtan pizzat paistetaan aidossa pizzauunissa – rapea pohja, herkullinen täyte, nam!

Tavolata
Tavolatan pizza

”Siesta-ajan” loikoilimme lasten toiveesta hienossa hytissämme. Oli mukava viettää koko perheen kesken aikaa yhdessä, olla vaan! Kännykät piilotimme kassiin ja niiden sijasta tuijotimme upeita, rauhoittavia merimaisemia.

Hytti

Vähän ennen saapumista Turkuun lähdimme vielä kansikierrokselle. Laivan 10. ulkokannella on kokonaan katettu alue, jossa ei tuulen tuiverrus tai sateenropina haittaa. Toki hyvällä säällä pääsee helposti siirtymään taivasalle, mutta (Suomen sään tuntien) tämä tila on mahtava paikka olla hyvässä suojassa, mutta kuitenkin kannella - suosittelen!

Suojaisa ulkokansi
Ulkokansi
Lapset kannella

Ja lopuksi vielä toteamus alkuteksteihin liittyen: 23 h -risteilylle ei tarvitse(kaan) paljon vaatteita mukaan, etukäteismurehdinta sopivista on siis täysin turhaa (yritän muistaa ensi kerralla). Reissukaveriksi kannattaa ottaa kassin sijasta kuitenkin riittävän tilava vetolaukku. Heräteostoksia tarttuu matkaan aina ja rentouttavan reissun päätteeksi on kurja jumituttaa hartiansa painavaa kassia kantaen.

Keräämme Tallink Siljalla kuluvan vuoden aikana matkavinkkejä ns. Suomi 100 -risteilyillä käyneiltä bloggaajiltamme. Vinkkipankkiin pääset kurkkaamaan täältä » Nämä vinkit ja oivallukset toimivat loistavana tietopankkina meille kaikille risteilyä rakastaville suomalaisille. Omat viisi vinkkiäni koottuna ovat:

  1. Jos olet tottunut matkustamaan Helsingistä, lähde vaihteeksi matkaan Turusta (tai päinvastoin): Turun 23 h-risteilyllä et pääse Tukholmaan, mutta laivassa on mahtavasti kiireetöntä aikaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa.
  2. Nauti laivan viihteestä. Jos iltaesiintyjä musisoi liian myöhään lapsia ajatellen, muistathan, että näet lavan tapahtumia myös hytin tv:stä.
  3. Nuku pitkään, nauti aamiaiseksi brunssi ja ihaile samalla ainutlaatuista saaristomaisemaa.
  4. Anna merituulen rauhoittaa mieltä ja tuivertaa tukkaa ulkokannella. Tarvittaessa voit hakeutua ulkokannen suojaisaan tilaan.
  5. Ota risteilylle mukaan riittävän tilava (veto)laukku – laivan myymälöissä on upeita tuotteita mahtavaan merihintaan, niitä ei kannata jättää kauppaan.
Suomen lippu

Ja lisäksi: matkusta uudelleen – laivan myymälä- ja ravintolatarjonta sekä viihde ovat niin upeita ja uusiutuvia, että seuraavalla kerralla koet taas varmasti ihan uusia juttuja!

Varaa 23 h-risteily Turusta
comments powered by Disqus