Kapteeni tubekoulussa

Neljäntenä tubekoulun oppilaaksi hyppäsi M/S Silja Serenaden kapteeni Antti Rossi. Antilla on kokemusta mereltä jo 40 vuoden ajalta, mutta tubettajana tämä oli ensimmäinen kerta.
Ennen tubekoulua Antti suunnitteli Youtube-videon sisältöä perustuen normaalin työpäivänsä rytmitykseen. Vaikka kapteenin jokainen työpäivä on erilainen, oli kuvaukseen löydettävissä jo ennakkoon selkeitä aiheita. Tärkeimpänä oli ikuistaa Maarianhaminan satamaan tulo aamuyöllä, maiseman ollessa tähän aikaan vuodesta kauneimmillaan.

Tubettaminen ei niinkään jännittänyt Anttia ennakkoon, olihan opettajaksi tulossa vanha konkari, 14-vuotias Youtubettaja-tähti Pinkku Pinsku:

“En niin hirveästi ajatellut kuvaamisasiaa etukäteen, mutta kiinnostavaa oli tavata Pinkku Pinsku ja kuulla enemmän tubettamisesta”

Pinsku ja Antti juttelivat ennen videoinnin aloittamista kameratekniikasta, tubettamisesta yleensä sekä hyvän videon ominaisuuksista. Matkan varrella aiheiksi nousivat myös matkustaminen, harrastukset ja kesälomasuunnitelmat. Antti nappasi Pinkku Pinskun opeista vaarin ja alkoi kuvata innokkaasti:


“Olen kohtuullisen vanha konkari haastatteluihin, mutta täytyy sanoa, että oli todella mielenkiintoista ja vähän ehkä kuvaustilanteissa jännittikin.”


Materiaalia tuli matkalta paljon Antin innostuessa kuvamaan niin kollegojaan, saapumista satamaan kuin muitakin toimintoja näköalatoimistossaan komentosillalla. Itsensä kuvaaminen ei kuitenkaan ollut ihan helppoa:


“Videointi oli ajoittain hankalaa, oli vaikeaa hahmottaa etenkin etäisyyksiä. Ei ole niin helppoa kuvata itseään ja puhua samaan aikaan. Aika monta kertaa meni uusiksi. Tuskin tästä mitään Oscar-palkintoa tulee.” Antti naurahtaa.

Antti ei kuitenkaan pidä mahdottomana ajatuksena, että kuvaisi Youtube-videota myös toistamiseen. Opettajalleen hän haluaa lähettää vielä suuren kiitoksen:


“Pinkku Pinskulle terveisiä, oli mukava tavata ja oppia jotain uutta. Hyvää kesää!”
 
Katso kapteeni Antin video Youtubesta ja kerro ajatuksesi kommenteissa!
 
comments powered by Disqus