Autokansi

Autokansi

Nykyaikaisten matkustaja-autolauttojen autokansi on läpiajettava eli roll-on roll-off. Laivaan voidaan siis ajaa autokannen keulaportista sisään ja kohdesatamassa peräportista ulos tai päinvastoin riippuen siitä, kuinka päin alus kiinnittyy satamassa laituriramppiin.

Keulaportin malleja on kahdenlaisia. Visiiriportti aukeaa alhaalta ylöspäin yhtenä kappaleena. Tätä mallia ei juurikaan enää rakenneta uusiin laivoihin. Nykyaikaisissa laivoissa on molemmille sivuille aukeavat portit. Kaksiosaisen portin keulaan kohdistuvat vesimassat painavat portteja toisiaan vasten aina vaan tiiviimmin. Näin ollen niiden rakenne soveltuu kovaankin merenkäyntiin.

Merelle lähdettäessä ajoramppi nostetaan pystyyn keulaportin taakse. Keulaportin ja ajorampin jälkeen on nykysäännösten mukaan oltava vielä yksi vesitiivis portti. Sen ja keulaportin välistä tilaa seurataan komentosillalla kameravalvonnan avulla. Automaattinen vuotohälytysjärjestelmä antaa tarvittaessa hälytyksen komentosillalle.

Autokannelle lastataan monenlaisia ajoneuvoja. Lastaussuunnitelmassa otetaan huomioon muun muassa lastin vaikutus aluksen vakavuuteen. Kun lasti on purettu kohdesatamassa, käynnistyy autokannella moninainen toiminta. Laivalle toimitettavan proviantin eli laivamuonan kylmäketju muonavarastoihin kulkee autokannen kautta. Samoin kaikki myymälöihin, ravintoloihin ja baareihin toimitettava myyntitavara. Pyykit hyteistä ja ravintoloista lähtevät pesulaan ja palaavat sieltä autokannen kautta. Myös jätehuolto toimii satama-aikana autokannen kautta, kuten laivan kunnossapidossa ja huoltotöissä käytettävät materiaalit. Ovatpa ne sitten vaikkapa pääkoneen osia.

Kun lasti on purettu kohdesatamassa, käynnistyy autokannella moninainen toiminta. Laivalle toimitettavan proviantin eli laivamuonan kylmäketju muonavarastoihin kulkee autokannen kautta. Samoin kaikki myymälöihin, ravintoloihin ja baareihin toimitettava myyntitavara. Pyykit hyteistä ja ravintoloista lähtevät pesulaan ja palaavat sieltä autokannen kautta. Myös jätehuolto toimii satama-aikana autokannen kautta, kuten laivan kunnossapidossa ja huoltotöissä käytettävät materiaalit. Ovatpa ne sitten vaikkapa pääkoneen osia.

Autokaistat
Kun Silja Europan autokannen tila jaetaan autokaistoihin on niiden yhteispituus 840 metriä.

Parkkitalo
Silja Serenaden autokannelle mahtuu 340 henki-löautoa ja 45 rekkaa.

Lasti pyörillä
Ro-ro tarkoittaa alusta, jossa lasti nosturien sijaan lastataan ja puretaan pyörillä.

Perhosportti
Perhosportti – kuten kuvassa – on keulaportin malli, jossa kaksiosainen portti aukeaa keulan sivuille. Visiiri taas on keulaportin malli, joka avautuu ja sulkeutuu yhtenä kappaleena pystysuunnassa.

Perhosen poski
Kaksiosaisen keulaportin yksi portti painaa 50 tonnia.

comments powered by Disqus