Viron kiinnostavimmat kesätapahtumat 2018: poimi omasi!

Hovitaidetta, barokkia ja betonilähiö Kumussa kesällä

Taidemuseo Kumu Tallinnassa on aina kiinnostava! Virolainen hovitaiteilija Taidemaalari Michel Sittow (1469−1525) oli aikansa kysytyimpiä hovimaalareita. Häneltä on säilynyt noin 25 maalausta.Ensimmäistä kertaa ne on koottu kaikki yhteen paikkaan yhteistyössä Washingtonin kansallisgallerian kanssa. Näyttely on auki Kumussa 8.6.−16.9.

Barokkiperintö vastaan betonilähiö: Kristi Kongin ja Kasper Bosmansin vuoropuhelu
Näyttelyn sisältö kumpuaa museon ympäristöstä: toisella puolella on Kadriorgin puiston barokkiperintö
ja toisella Lasnamäen betonilähiö. Taiteilijat Kristi Kongi ja Kasper Bosmans pohtivat, mitä ne voisivat olla, jos näkökulmana olisi Liisa Ihmemaassa.
11.5.–16.9. Kumun taidemuseo Tallinnassa

Lapsille ja muille uteliaille Tallinnassa

Multimediataidetta Monet2Klimt
Kaikki teokset on animoitu ja heijastettu seinille. Kävijä saa 360-asteen kokemuksen taiteesta. Näytös viehättää kaikenikäisiä.
31.12. asti, Tallinna, Helios-Hall

100 vuotta vesillä, virolaisia laivoja 1918 − 2018

Merivaltion kohtalo liittyy väistämättä sen laivoihin. Suuri pienoismallinäyttely, jossa jokaiselle vuodelle on oma laiva.
13.1.2019 asti, Tallinna, Lentosatama

Musiikin ystäville ympäri kesäistä Viroa

Virolaisen kevyen musiikin tarina
Vapauden kaiku! on Viron kevyen musiikin historiaa tutkiva näyttely ja musiikin kuuluisuuksien talo. Esillä on muun muassa soittimia ja nuotteja virolaiseen musiikkiin liittyen.

Maarjamäen kartanon tallirakennus, Tallinna 3.5.–31.12.

Viljandin kansanmusiikkifestivaali

Festivaali pidetään Viljandin linnanpuistossa ja keskustassa Se on järjestetty 1990-luvulta asti ja on muodostunut yhdeksi Baltian ja Pohjoismaiden suurimmista kansanmusiikkitapahtumista. 26.–29.7. Viljandi

Haapsalun vanhan musiikin festivaali

Länsi-Viron idyllinen lomakaupunki kutsuu nauttimaan vuosisatojen takaisesta musiikista Hapsalun1200-luvulta peräisin olevaan tuomiokirkkoon, kuursaaliin ja Johanneksen kirkkoon.

4.–8.7. Haapsalu

Yhteislaulua laulukentällä elokuussa

Lähde mukaan laulamaan ja kuuntelemaan yhteislaulua laulukentällä! Uudelleen itsenäistymisen aattona 19.8. kello 19.30−00.30 kutsutaan koko kansa laulamaan Tallinnan laulukentälle yhdessä tunnettujen laulajien ja bändien kanssa. Kansa lauloi itsensä vapaaksi Laulukentällä vuonna 1991. Konsertti on osa Nargenfestivaalin ohjelmaa.

Shakkia baletissa syksyllä

Baletti ”Paul Keres” shakinpelaajasta Paul Keres (1916−1975) oli maailmankuulu shakkimestari, joka ei sotien ja politiikan takia koskaan voittanut maailmanmestaruutta. Lisäksi neuvostoajan valtionjohto epäili häntä aina.

Esitykset: 3. ja 10.9. Tallinna, Kansallisooppera.
9.9. Tartto, Vanemuine-teatteri.

Lisää ideoita Viron-matkalle!
 

 

comments powered by Disqus