Vihreä trendi

Ruuan trendikkäin väri on nyt vihreä. Raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja ja terveellisiä. Painotus on vahvasti kasviksissa.

Tukholmaan on syntynyt joukko ruokakauppoja, -halleja ja ravintoloita, joiden intohimona on tarjota ensiluokkaista ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. Raaka-aineet ovat laadukkaita ja niiden alkuperä tunnetaan tarkalleen. Valveutunut kuluttaja haluaa tietää, miltä pientuottajan tilalta ruoka on lähtöisin. Myös ravinnon terveellisyyteen kiinnitetään paljon huomiota. Sesongin raaka-aineet ovat suosiossa ja erityisesti lähiruuan ja luomun voittokulku jatkuu. 

Laatu- ja terveystietoiset tukholmalaiset ovat löytäneet nämä trendiravintolat ja myymälät, joista voi yleensä ostaa mukaansa myös valmiita ruoka-annoksia tai vaikkapa nauttia lounaan paikan päällä.
 

Stockholms matmarknad

Stockholms matmarknad

Stureplanin kauppakeskuksessa on herkkumyymälöiden keskittymä, jossa on tarjolla hieno valikoima taatusti tuoreita ja vähän erikoisempiakin kasviksia ja juureksia, lihaa, juustoja, kalaa ja vaikka kauniita kuorellisia kampasimpukoita. Ideana on tarjota lähellä ja kestävästi tuotettuja sesongin raaka-aineita. Myytävänä on myös delituotteita ja valmiita lounasannoksia. Herkkukauppojen keskellä on pystybaari, jossa voi nauttia lounaan tai vaikka muutaman tuoreen osterin.

stockholmsmatmarknad.se

Paradiset

Paradiset

Kaikki alkoi kanoista, joiden elinolosuhteita Paradisetin perustaja Johannes Cullberg tahtoi parantaa. Paradisetissä ei myydäkään mitään epäeettisesti tuotettua. Neljäsosa tuotteista on luomua ja suuri osa tulee pientiloilta. Hintataso pyritään pitämään niin alhaisena, että mahdollisimman moni voi ostaa eettisesti tuotettua ja luonnollista ruokaa. Erityisen suosittuja ovat valmissalaatit, joita voi nauttia myös paikan päällä. Yli jääneet ruuat lahjoitetaan esim. kodittomille.

paradiset.com

Saluhall Östermalm

Östermalmin halli

Östermalmin kauppahalli on remontissa ja hallin kauppiaat toimivat nyt Östermalmstorgetille rakennetuissa väistötiloissa. Ruotsalaiset osaavat kauniin esillepanon, valikoima on monipuolinen ja laadukas. Tarjolla on myös suomalaisille vähemmän tunnettuja tuoreita kaloja – huikean suurta kampelaa, ruijanpallasta ja merikrottia sekä ihania äyriäisiä meriravuista kookkaisiin hummereihin. Myös esimerkiksi Wellme-luomutuottajan terveellisiä lounasannoksia ja tuoremehuja.

ostermalmshallen.se

Cajsa Warg

Cajsa Warg

Cajsa Warg haluaa tarjota oikeasti hyvää ruokaa. Raaka-aineet ovat tarkoin valittuja ja kestävästi tuotettuja. Tärkeää on myös miellyttävä ostotapahtuma rauhallisessa ja inspiroivassa ympäristössä. Myymälä suosii lähiruokaa ja luomua sekä luonnollisesti tuotettuja raaka-aineita. Myynnissä on myös harvinaisempia irtomausteita, kuten sumakkia ja erikoisuuksia, kuten valmista tuoretta pizzataikinaa. Ruoka-annoksia voi ostaa mukaan tai syödä paikan päällä.

cajsawarg.se

Kallpressen

Kallpressen

Kallpressen puristaa vihanneksista ja hedelmistä juomia, jotka ovat 100-prosenttisesti luomua ja täysin lisäaineettomia. Ilman kuumennusta eli kylmäpuristettuna valmistettavat juomat säilyttävät raaka-aineen vitamiinit viisi kertaa paremmin kuin kuumennettaessa. Erityisessä suosiossa ovat terveysvaikutteiset raaka-aineet, kuten inkivääri ja kurkuma. Kallpressin suosituimmat tuotteet ovat spirulina-levää sisältävä Clorophyll ja cashew­pähkinäinen Moloko.

kallpressen.se

Mother

Mother

Keskipäivän aikaan Ravintola Mother on tupaten täynnä. Tila on suuri ja avara, katto korkealla. Pääosa asiakkaista on nuoria aikuisia, jotka haluavat nauttia paikan erityisestä vetonaulasta, viherbuffetista. Siihen sisältyy peräti 44 erilaista salaattia, tahnaa, lättyä tai raaka-ainetta sekä leipää ja keittoa hintaan 165 kruunua. Kaikki on maistuvaa ja raikasta. Lisäksi voi tilata päivän lihan tai kalan, esimerkiksi viipaloitua possua. Maukasta sekin. Sunnuntaisin myös brunssi.

motherstockholm.se

comments powered by Disqus