Tukholman Värtanin sataman lähikohteet yllättivät

Jos kaikki Tukholman kohteet on jo koluttu, tai et muuten vaan jaksa lähteä kovin kauas pois Silja Linen Värtanin terminaalista niin suosittelen piipahtamaan seuraavissa kohteissa. Näihin saa kulumaan itse asiassa koko päivän tai jopa kaksi. Poimi talteen juuri sinulle sopivat paikat.

Shoppaile uudistetussa Fältöverstenin kauppakeskuksessa

Kävele Gärdet-metroaseman ohi Värtavägeniä pitkin noin kilometri Karlaplanille, jolloin saavut suoraan Fältöverstenin kauppakeskukseen. Tämä ostari on ollut kyseisellä paikalla vuosikymmeniä, mutta viime vuosina se on uudistettu oikein raikkaaksi ja moderniksi shoppailupaikaksi. Perinteisten ja uudempienkin kauppojen lisäksi ostarin kahvilat ja ravintolat houkuttelevat vähintäänkin pienelle ”fika paussille” eli kahville ja korvapuustille.
 

Vihreyttä ja leikkipuisto sataman kupessa - Tessinparken yllätti kauneudellaan

Suosittelen kävelemään kauppakeskuksesta takaisin sataman suuntaan Tessinparkenin läpi. Puisto on erittäin kaunis suihkulähteineen ja siellä on myös iso puistokahvila. Puiston päässä voi käydä ihmettelemässä isoa munaa ”Ägget” joka on tanskalais-ruotsalaisen arkkitehti ja taitelijan Egon Möller-Nielsenin vuonna 1951 tekemä puistotaideteos. Saa katsomisen lisäksi koskea, kiivetä ja vaikkapa liukua. Puiston ”merenpäässä” on iso asukaspuistotyyppinen avoin leikkipuisto, josta tykkää niin pienet kuin vähän isommatkin lapset.
 

Pulahda maauimalan altaaseen tai nauti auringosta Kampementsbadetissa

Jatka matkaasi vihreän Fågelberget-puiston poikki kohti Kampementsbadet –maauimalaa. Itse en viileän sään vuoksi käynyt tällä kertaa uimassa, mutta uikkarit ja pyyhe kannattaa ottaa aurinkoisena päivänä mukaan. Sisäänpääsy aikuisilta 70 kruunua ja lapsilta 20 kruunua.

Tee löytöjä outlet-myymälässä

Tukholmalaisten suosiossa oleva Outlet-myymälä on aina piipahtamisen arvoinen paikka. Tuotteet vaihtuvat parin viikon välein ja etukäteen kannattaakin tarkistaa nettisivuilta onko paikka auki. Myynnissä voi olla esimerkiksi Snön koruja, ruotsalaista designia, lakanoita, pyyhkeitä, urheiluvaatteita, astioita... Harmaa ja ruma betonitalo kätkee sisäänsä ehkä juuri sinulle sopivan outlet-löydön!

Kirppistelyä metropysäkin päässä

Itse ajattelin ensi kerralla piipahtaa kävellen Ropstenin metropysäkin lähellä olevassa isossa second hand/kirppis kauppaketjussa ”Myrorna”. Silja Linen terminaalin lähellä olevasta kaupasta voi tehdä vaikka mitä löytöjä!

Lue lisää myös Tukholmassa asuvan valokuvaajan Stellanin vinkeistä!

Hengähdystauko laivalla

Yksi hyvä vaihtoehto kiireisen päivän päätteeksi tai jopa ohjelmanumeroksi on tietysti mennä laivalla Itämeren suurimpaan porealtaaseen, eli 12 kerroksen hiljattain uudistettuun Sunflower Oasis spahan. Sitä ennen voi napata Sushi & Co:sta tai Coffee & Co:sta (laivasta riippuen) pientä syötävää ja juotavaa. Span kautta on elokuun loppuun asti pääsy myös Vepsäläinen Summer Loungeen jossa voi ihastella kaunista merta ja toivottavasti nauttia aurinkoisesta säästä kylmää juomaa siemaillen.

Katso lisää erilaisia Tukholma vinkkejä.

comments powered by Disqus