Tukholman mainiot museot

Museot ovat monella tavalla viihdyttäviä ja mielenkiintoisia. Valitse kohde makusi mukaan ja nauti Tukholman monipuolisesta tarjonnasta!

Museovierailu voi olla myös hauska, varsinkin sellaisissa kohteissa, joissa katsotaan tulevaan. Tukholmassa tällaisia museoita on runsaasti. Tekniska museet ja Historiska museet sopivat hyvin lapsiperheille ja nuorille tutkimusmatkailijoille juuri heille suunnatun toiminnan ansiosta. Toimintaa järjestetään erityisesti viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina.

Kuninkaanlinnan monet museot ja Vasa-museo monipuolisine näyttelyineen puhuttelevat kaikkia ja tekevät vaikutuksen eri maista tuleviin vierailijoihin. Taiteesta kiinnostuneet voivat nauttia maalaustaiteesta Waldemarsudden kauniissa maisemissa tai Moderna museetin nykytaiteen kokoelmista – joissa usein on jokin erikoinen juju. Muistathan, että saat Club One -kortilla alennusta useiden Tukholman kohteiden sisäänpääsymaksuista.

Katso Tukholman museoiden Club One -edut osoitteesta clubone.fi.

Tekniska museet

Perheen isot ja pienet nerot voivat hakea inspiraatiota Gärdetillä sijaitsevasta tekniikan museosta. D-elokuvat koetaan liikkuvien tuolien, tuulenhenkäysten ja tuoksujen ansiosta koko keholla. Täällä tekniikasta opitaan siis leikiten! Museo sijaitsee museoalueella Polismuseetin, Riksidrottsmuseetin sekä Sjöhistoriska ja Etnografiska museetin kanssa.
tekniskamuseet.se

Historiska museet

Unohda pölyiset kokoelmat riviin asetel-tuine esineineen – Tukholman historiallisessa museossa entisajan miljööt heräävät eloon. Kultahuoneessa on toki perinteinen näyttely, jonka lukuisia kulta- ja hopeaesineitä lapset katsovat silmät selällään. Myös viikinkiosasto kiehtoo sekä isoja että pieniä.

Museon kaupassa on useita hauskoja lahjaideoita, ja rauhallisen sisäpihan vieressä on viihtyisä kahvila. Museo sijaitsee kävelyetäisyydellä Karlaplanin metroasemalta. Narvavägen 13–17.
historiska.se

Vasa-museo

Näky on todella vaikuttava: vanha sotalaiva Vasa, joka komeilee maailmanlaajuisestikin ainutlaatuisessa museossa Djurgårdenilla. Laiva upposi neitsytmatkallaan vuonna 1628, mutta nostettiin 333 vuotta myöhemmin. Nyt kannattaa vierailla museossa, jos et ole tehnyt sitä aikaisemmin! Näyttelyt vaihtuvat usein ja ovat aina kiinnostavia. Lisäpisteitä tulee ravintolan hyvästä, luomuun painottuvasta ruoasta. Ota raitiovaunu 7 Sergelin torilta. Galärvarvsvägen 14.
vasamuseet.se

Kuninkaanlinna

Vanhassa kaupungissa sijaitsevassa linnassa riittää katseltavaa vaikka koko päiväksi. Yhdellä sisäänpääsylipulla voi nähdä kuningasparin ”työpaikan” eli edustustilat, Aarrekammion sekä Tre Kronor -museon, joka esittelee linnan keskiajan historiaa. Myös erillisenä museona toimiva Kuninkaallinen varuskamari on näkemisen arvoinen – siellä pääsee lähelle entisaikojen kuninkaallisten elämää. Jos linnan lippu liehuu salossa, voit hyvällä tuurilla nähdä kuninkaan! Slottsbacken 1.
kungahuset.se, livrustkammaren.se

Waldemarsudde

Viehättävämpää paikkaa taidegallerialle kuin Djurgårdenissa sijaitseva Waldemarsudde saa hakea. Tänne ”taiteilijaprinssi” Eugen muutti viime vuosisadan vaihteessa, ja prinssin kuoltua hänen kodistaan ja ateljeestaan tehtiin taidemuseo. Prinssi Eugenin taidekokoelmat ja vierailevat näyttelyt ovat hienoja, koti kukkineen ja alkuperäisine ympäristöineen on viehättävä. Prinssin keittiöön on avattu ihastuttava ravintola. Prins Eugens väg 6.
waldemarsudde.se

Moderna museet

Skeppsholmenilla on paikka, jossa voi aina tuntea nykyajan sykkeen! Nykytaiteen museolla on kansainvälisesti merkittävä taidekokoelma muun muassa Matissen, Dalín ja Picasson teoksia. Lisäksi museossa järjestetään kiinnostavia valokuvanäyttelyitä ja muita taidetapahtumia, joissa esitellään nykyisiä ja tulevia suuria nimiä.Ravintolasta on hieno näköala Djurgårdenille, ja naapurissa sijaitseva Arkitektur- och designcentrum on myös näkemisen arvoinen. Skeppsholmen. 
modernamuseet.se 

Katso myös Tukholman ilmaiset museot » 

comments powered by Disqus