Keikalle Tukholmaan

Tukholma on yksi musiikin maailmankaupungeista. Sen lisäksi, että Ruotsista on tullut hittejä tehtailevia tähtiä Abbasta Aviciihin, Tukholma kuuluu varmasti kansainvälisten suurnimien kiertuelistalle. 

Helsinkiin verrattuna Tukholma on lähempänä manner-Eurooppaa. Siksi siellä piipahtavat esiintymässä niin bussilla kiertävät nousevat bändit kuin asemansa vakiinnuttaneet stadiontähdetkin – Suomessa esiintyminen vaatii keikan lisäksi kaksi päivää kamojen roudaamiseen Suomenlahden yli ja takaisin. Mutta musiikkifanin kello käy eri tahtiin. Mikäpä sen mukavampaa kuin matkustaa kaikessa rauhassa Tukholmaan, hehkuttaa jo laivalla lähestyvää konserttia – ja käydä palatessa läpi konsertin käänteet, kohokohdat ja yllätykset.

Tukholmassa riittää esiintymispaikkoja laidasta laitaan. On Slussenin Debaserin kaltaisia uskottavia klubeja, Södra Teaternin historiaa huokuva sali, joka toimii sekä konserttisalina että yökerhona sekä tietysti Globen ja uudet stadionit, Solnan Friends Arena sekä Tele2 Arena. Niissä on niin monenlaista tarjontaa, että useimpien makuun löytyy jotakin.

debaser.se
sodrateatern.com 
globearenas.se
friendsarena.se

tele2arena.se

3 × keikka: Tukholma

Jayhawks 15.9.

Jayhawks on arvostettu amerikkalaisyhtye, joka on vieraillut Suomessa useasti. Tänä syksynä bändi jättää kuitenkin vierailun väliin, mutta esiintyy Tukholman legendaarisessa Nalenissa.
nalen.com

Stockholm Jazz Festival 7.-16.10.

Laaja-alainen jazz-festari tarjoaa muun muassa Princen ja Rolling Stonesin ­kanssa työskennelleen Meshell Ndegeocellon. Häntä on kutsuttu maailman parhaaksi naisbasistiksi.­
stockholmjazz.com

Kentin jäähyväiset 15.-17.12.

Suomessakin suosittu ruotsalaisyhtye Kent lopettaa. Syksyllä on yhtyeen jäähyväiskiertue, joka huipentuu kolmeen keikkaan katetulla Tukholman Tele2 Arenalla.
tele2arena.se

comments powered by Disqus