Suppaa tai sukella Saarenmaalla

Saarenmaa
Tuulet puhaltelevat Mändjalan rannalla lähes aina surffaajille suotuisasti. Merivesi voi lämmetä kesällä jopa 25-asteiseksi.

Leijalautailua, surffausta ja SUPpailua voi harrastaa Mändjalassa yhdellä Saarenmaan suosituimmista rannoista.

Mändjalan Surfclub sijaitsee noin 12 km Kuresaaresta länteen Sörven suuntaan. Yritys tarjoaa muun muassa lajiopetusta, vuokraa välineitä ja järjestää esimerkiksi suppailuretkiä lähialueen joille.

Mändjalan pitkä ranta on hienoa hiekkaa ja syvenee loivasti, joten myös ensikertalaisen on helppo kokeilla uutta lajia. Tuulet puhaltelevat täällä lähes aina surfaajille suotuisasti ja lisäksi pitkän ajan tilastojen mukaan Saaremaa on Eestin aurinkoisin paikka kesällä. Merivesikin voi olla jopa 25-asteista!

Sukellusharrastajien suosikkikohde sijaitsee saaren toisella puolella, pohjoisessa. Siellä Pangan töyrään maisemissa toimii Panga Guesthouse, joka vuokraa sukellusvälineitä. Myös PADI-tutkinnon suorittaminen on mahdollista.

Sukeltaa voi touko-lokakuussa, paras aika on keskikesällä. Sukeltaminen tapahtuu joko rannasta tai veneeltä. Pangan alueen vedet ovat hyvin kirkkaat, näkyvyys on jopa 50 metriä! Alueella on hylkyjä ja hyvällä onnella sukeltaja voi saada seurakseen myös harmaahylkeitä.

panga.ee
mandjalasurfclub.com

comments powered by Disqus