Södermalmin helmet

Club One -tiimi teki löytöretken Södermalmille, joka on boheemi kaupunginosa aivan Vanhankaupungin eteläpuolella. Alue on pullollaan vintage- ja second hand -liikkeitä sekä ihania persoonallisia pikkuputiikkeja. Päivä Tukholmassa -risteilyn maissaoloaikana ehti hyvin käymään aluetta läpi. Matkaan pääsi kätevästi sataman läheiseltä Gärdetin metropysäkiltä ja pois jäimme Zinkensdammilla. Tutustu reittiimme tarkemmin sivun alalaidasta löytyvästä kartasta.
 

Södermalmia

Södermalmin katuja. 
 

Beyond Retro
Beyon Retrossa riitti valinnanvaraa


Väriloistoa Beyond Retrossa

Aloitimme retkemme suositusta Beyond Retro -vintageputiikista, joka hurmasi väriloistollaan ja vaatevalikoimallaan. Ilman ostoksia liikkeestä oli mahdotonta lähteä, sillä sieltä löytyi kaikille jotakin. Samainen liike löytyy myös Tukholman keskustasta Drottninggatanilta.

https://www.beyondretro.com/pages/store-locator-zinken
 

Paradise


Laadukasta luomua Paradiset Södermalmilla

Kaikille luomu- ja vegeruuan sekä -kosmetiikan ystäville suosittelemme lämpimästi Paradiset Södermalmia, josta löytyy ruokakaupan lisäksi myös herkullinen ravintola-kahvila sekä luontaistuotekauppa yläkerrasta. Tässä kaupassa oli erinomainen kasvijuomavalikoima!

http://paradiset.com/
 

Lakritsroten


Suussa sulava Lakritsroten

Herkkusuut hoi! Lakritsroten on ihastuttava lakritsikauppa Hornsgatanilla. Kaupasta löydät juuri sinun makuusi sopivat lakritsimaut, sillä valikoima on laaja. Lisäksi saimme erinomaista palvelua ja saimme maistella eri makuja, jotta varmasti tietäisimme ostavamme oikeanlaiset tuliaiset. Saimme myös tietää, että Tukholmassa on tulossa huhtikuussa Lakritsifestivaalit ja samanlaiset festivaalit saapuvat myös Helsingin Wanhaan Satamaan ensi syksynä.

http://www.lakritsroten.se/

Maria Magdaleenan kirkko

Matkallamme tuli vastaan Maria Magdaleenan kirkko.


Edullista käyttötavaraa Emmauksesta

Piipahdimme matkallamme myös Emmaus second hand -liikkeessä, josta löytyi laaja valikoima vaatteita, asusteita ja sisustustavaroita. Hintataso Emmauksessa oli suhteellisen edullinen esim. vintageliikkeisiin verrattuna.

http://emmausstockholm.se/
 

Omnipollos hatt


Herkuttelua Omnipollos Hattissa

Pieni pizzeria Omnipollos Hatt on erinomainen pysähdyspaikka pizzan ja oluen ystäville. Ravintolan ruokalista koostuu nimenomaan pääsiassa näistä kahdesta. Voit halutessasi pyytää myyjältä olutmaistiaisen ennen ostopäätöstä, sillä valinnanvaraa löytyy Omnipollo-pienpanimon innovatiivisista oluista. Lisäksi ravintolassa on hauska ja omalaatuinen pizzauuni, joka muistuttaa hymyilevää suuta. Täällä saimme hyvin vatsamme kylläisiksi.

http://www.omnipolloshatt.com/
 

Smiley vintage


Laatua Smiley Vintagessa

Kävimme myös toisenlaisessa vintageliikkeessä, Smiley Vintagessa. Liike on kuin viihtyisä olohuone Mona Lisa -tauluineen ja sisustuselementteineen. Seinältä löytyy somisteena myös ihana pyörä kukkakoreineen. Liikkeen vaatteet ja asusteet ovat laadukkaita ja entisöityjä vintagevaatteita. Meidän käynnillämme myyjä oli myös suomenkielinen.

https://viewstockholm.com/place/smiley-vintage/
 

Hauskoja vaate- ja lifestyle -liikkeitä:

6/5/4

Vaateliike, jonka mallistossa näkyy selkeästi surffihenkisyys ja skandinaavinen kulttuuri.

https://654.se/

Grandpa

Boheemi lifestyleliike, josta löytyy pääasiassa vaatteita, mutta myös joitakin sisutustuotteita. Lisäksi liikkeessä myydään myös matkailukirjoja.

https://www.grandpastore.se/
 

Sneakers and Stuff


Sneakers and Stuff

Vapaa-ajan vaateliike, josta löytyy valikoimaa niin nuorisolle kuin aikuisillekin. Valikoimasta löytyy mm. Nike, Adidas, Jordan sekä Fila. Liikkeen ovenkahvaa koristaa hienona yksityiskohtana Niken hopeanvärinen Air Max.

https://www.sneakersnstuff.com/


Reittimme Södermalmilla.

comments powered by Disqus