Sisustajan Pärnu mnt

Muster @Homen tekstiiliosasto ei ollut suuri, mutta kankaiden runsaat värit ilahduttivat. Lisää upeita värejä ja kuoseja löytyi kaupan laajasta tapettivalikoimasta.

Löytyisikö Tallinnasta uusia ideoita siskosten ja äidin krooniseen sisustus- ja remonttikuumeeseen? Huhu kertoo, että Pärnu maanteen varsi on käymisen arvoinen kohde. Kävimme tutustumassa.

Matka alkaa jo klo 7.30 Tallink Starin viihtyisässä Business Loungessa. Kaksi tuntia myöhemmin ajamme Susanna-siskon ja Raija-äidin kanssa ulos laivasta ja syötämme kännykän Google Mapsiin osoitteen Pärnu maantee 139. Päätös lähteä matkaan autolla tuntuu oikealta: laivasta on helppo ajaa ulos, ja sitten olemme jo Pärnu maanteellä. Google maps kertoo, että D-terminaalista on matkaa määränpäähän 6,4 kilometriä.

Reilussa vartissa olemme Googlen osoittamassa paikassa. Parkkeeraamme isolle parkkialueelle, jossa voi pysäköidä parkkikiekolla maksutta 2 tuntia. Muster @Home -liikettä ei kuitenkaan näy. Niinpä: myös talonnumeron perässä oleva pieni kirjan merkitsee. Olemme Pärnu maantee 139 e:ssä, kun pitäisi olla 139 a:ssa. Jatkamme matkaa jalan vielä 500 metriä ja huomaamme, että parkkipaikkoja olisi ollut ihan liikkeen ulkopuolellakin. 

Ylimääräinen kävely viimassa unohtuu sekunnissa, kun astumme Muster @Homeen. Silmänruokaa on valtavasti, mikä paikka! Bongaan heti ensiksi monta taulullista erilaisia nuppeja ja naulakoita. Ja ihanat mustavalkoiset wc-kyltit, jotka nappaan saman tien ostoskoriin.
Äiti silittelee itsensä korkuista ruosteista hyllyä.
– Onpas hieno, tämän voisin ottaa vaikka mökille, hän innostuu.
– Täällä on niin paljon ihanaa, että tulee melkein ähky, sisko huokailee.
Seuraavaksi isken silmäni Musterin mustaan metalliseen, pyöreään sohvapöytään. Mahtuisikohan se takakonttiin? Kotiin matkaa lopulta kuitenkin 23,90 euroa maksava teollisuusvalaisimen tyylinen kohdelamppu, jossa on kätevä nipistinkiinnitys. Juuri tällaista olen etsinyt.


Puiset ruokapöydät saavat sydämemme pamppailemaan. Vasta kun pöytien pintaa kokeilee kädellä, tietää, miltä taidokas käsityö ja loistava viimeistely tuntuvat. Erityisen edullisia pöydät tai liikkeen muutkaan tuotteet eivät ole, vaan hinnat ovat Suomen tasoa. Isojen ostosten rahdista kotimaahan sovitaan erikseen kuljetusliikkeen kanssa, sillä kuljetuspalvelua liikkeessä ei ole. Kaikki tavarat ovat myynnissä eli ne saa heti mukaansa. Unelmoimme vielä tovin kaupan upean tapettivalikoiman ääressä, kunnes huomamme, että olemme viihtyneet kaupassa jo puolitoista tuntia. Onneksi tapetteja voi tilata liikkeestä sähköpostitse Suomeen – me jatkamme matkaamme nyt keittiökauppa Arensiin.

Viron suurimman keittiötoimittajan johtajatar Aune Meelind palvelee meitä suomenkielellä ja kertoo, että Arens toimittaa Suomeen yksityis­asiakkaille 200–300 keittiötä vuodessa.
– Täältä saa mittatilauskeittiön peruskeittiön hinnalla, ja kaikki keittiösuunnittelijamme ovat korkeakoulutettuja suunnittelijoita, hän kehaisee.
Arensissa on runsaasti ovi- ja tasomalleja sekä muutamia mallikeittiöitä: modernia ja perinteistä tyyliä. Ja jotain sykähdyttävän uniikkia: täyspuinen baaritaso liesisaarekkeen kyljessä. Sen aaltoileva, luonnonmukainen ulkoreuna vangitsee katseen. 

Raija-äiti taas iskee silmänsä 200 vuotta vanhasta tammesta tehtyihin oviin, Susanna-sisko kaappien sisältä löytyneisiin monipuolisiin mekanismeihin. Napista painamalla avautuvat ja sulkeutuvat yläkaapinovet olisivat jo aikamoista luksusta. Niin olisi nanopinnoitettu Feeniks-ovikin: jos oveen tulee naarmuja, ne silitetään pois silitysraudalla. Lisäksi mieleen jää betonipäällysteinen ovi. Loft-kotiin se olisi aivan nappivalinta. Mittatilauskäynti Suomessa pääkaupunkiseudulla kuuluu keittiön­ hintaan, ja asennuksen voi ostaa Arensin kumppanilta. Yrityksellä on suomenkieliset nettisivut. Ne laitamme muistiin seuraavaa keittiöremppaa varten. Ja saa Arensilta vaatekaapit ja kylpyhuonekalusteetkin, jos niille tulee tarvetta.

Katarina bongasi Aatriumista huikean suuren untuvaisen valaisimen. Se ei kuitenkaan vielä matkannut mukaan kotiin, toisin kuin laivalla myynnissä olevat roosanvärinen kevytuntuvatoppis ja villahuivi.

Vielä ennen myöhäistä lounasta piipahdamme kolmen kilometrin päässä Järve keskuksessa, jossa on paljon sisustus-, huonekalu- ja valaistusliikkeitä. Esimerkiksi Aatrium-liikkeestä hintatietoinen ostaja voi tehdä löytöjä. Tuotteisiin voi tutustua netissä, mutta vasta paikan päällä näkee, vastaako laatu odotuksia. Me ihastuimme etenkin näppäriin vuodesohvamekanismeihin.


Muster @home, Pärnu mnt 139 a. muster.ee
Arens, Pärnu mnt 139 e/2, arens.ee
Järve kaubanduskeskus, Pärnu mnt 238. Runsaasti sisustusliikkeitä, kuten Aatrium. aatrium.ee, jarvekeskus.ee

3 × tsekkaa myös nämä

Lisää tapetteja!
Scandinavia tapeedisalong, Pärnu mnt 66, p. +372 656 4603. Ma-pe klo 10–19, la 11–16.
tapeet.ee

Kylpyhuone uusiksi?
Salong Vannitoapood, Pärnu mnt 146, p. +372 674 8008. Ma-pe klo 9–19, la 10–17, su 10–15.
vannitoapood.ee

Täyspuisia huonekaluja
Skano Furniture, Pärnu mnt 158/1, p. +372 668 7066. Ma–pe 10–18, la 11–16.
skano.ee

comments powered by Disqus