5 vinkkiä lapsiperheen kesäreissulle Tallinnaan

1 Tallinnan eläintarhaa on uudistettu valtavasti viime vuosien aikana. Eläintarhan ylpeyden aihe on suuri norsuaitaus katselutorneineen. Eläintarhasta löytyy muun muassa jääkarhuja, tiikereitä, sarvikuonoja sekä paljon myös pienempiä eläimiä, joita pääsee välillä silittämäänkin. 

Eläintarha sijaitsee Rocca al Maren kauppakeskuksen lähellä, osoite: Paldiski maantee 145.

Sisäänpääsy: alle kouluikäiset ilmaiseksi, koululaiset 4 e, aikuiset 7 e, perhelippu 17 e. Eläintarha on avoinna joka päivä, lipunmyynti kello 9–19.

2 Puutarharavintola Umami sijaitsee noin 5 minuutin automatkan päässä eläintarhasta osoitteessa Kadaka tee 141. Umamin suojaisa piha on loistava paikka lounaalle kauniina päivänä. Sisällä on ruokailutilaa kahdessa kerroksessa. Erityinen plussa pihan leikkipaikasta, upeista omenapuista ja tunnelmasta. 

3 Eläintarhan alueella sijaitsee uusi seikkailupuisto Zoo, jossa on ihan oma naperorata yli kaksivuotiaille. Isommille lapsille ja aikuisille on omia haastavampia ratoja, jossa todella pääsee ylittämään itsenä: korkeita kiipeilyjä, verkkoihin hyppäämistä, esteiden valloitusta, köysiä ja kaikkea maan ja taivaan väliltä. Tänne kannattaa varata paljon aikaa ja ottaa vaikkapa omat eväät mukaan, että jaksaa seikkailla koko päivän! 

Sisäänpääsy: Lasten päivälippu (2–6 vuotiaille) 7 e, aikuisen päivälippu 21 e, perhelippu (2 aikuista ja 3 lasta) 65 e. Seikkailupuisto Zoo on avoinna ma–pe kello 12–19 ja la–su kello 10–19. Huom. samalla lipulla pääsee sisään myös eläintarhaan.

4 Koko perhe viihtyy takuuvarmasti Tallink Spa & Conference -hotellissa ja erityisesti sen allasalueilla. Aqua Spa -osastolla on useita erilaisia höyrysaunoja, joissa koko perhe voi saunoa yhdessä. Vesipedoille löytyy erikokoisia altaita sekä porealtaita ja ympärivuotisesti avoinna oleva ulkoallas. Allasbaariin pääsee uimalla ja lasten makuun sopivat erityisen hyvin smoothiet tai pirtelöt. Pienimmille uimareille on 30 cm syvä lastenallas. 

5 Kiek in de Kök -tykkitornissa opit paljon Tallinnan keskiaikaisesta elämästä. Samalla voit tutustua vanhankaupungin torneihin. Museossa pääsee kokeilemaan, miltä tuntuu istua jalkapuussa tai olla kiinni häpeäviulussa. Tornin nimi muuten tarkoittaa sananmukaisesti ”kurkkaa keittiöön”. Torni oli niin korkea, että keskiajalla vartijat saattoivat nähdä sieltä suoraan talojen savupiippuihin ja sitä kautta ihmisten keittiöihin.

Kiek in de Kökin kautta pääsee kiehtoviin salakäytäviin eli Bastionien tunneleihin, jotka ovat Ruotsin vallan aikana rakennettuja puolustustunneleita. Tunneleita on entisöity ja avattu museoiksi vuodesta 2003 alkaen. Tunnelikierroksella kävijät voivat nähdä neuvostoajalta jäänyttä varustelua samoin kuin niitä osia, jotka yhä ovat enemmän keskiaikaisessa asussa. Kierrokseen kuuluu verkkainen junamatka, jonka aikana kävijöille esitellään eri vaiheita tunneleiden historiasta sekä visioita niiden mahdollisesta tulevaisuudesta. Kierroksia järjestetään tiistaista sunnuntaihin ja niille voi ilmoittautua Kiek in de Kökin museossa (+372 6446686). 

comments powered by Disqus