Ruotsista, rakkaudella

Moderni ruotsalainen design on paljon muutakin kuin niukkaa muotokieltä. Monien tunnettujen tavaramerkkien takaa löytyy vahvoja naisia, jotka eivät epäröi ottaa vaikutteita vieraista kulttuureista. Avaa aistisi ruotsalaiselle muotoilulle Tukholman parhaissa designpuodeissa!

Pukeudu ruotsalaiseen

& OTHER STORIES kuuluu H&M-konserniin, mutta liikkeen tuotteet ovat coolimpia kuin Hennes & Mauritzilla. & Other Stories haluaa vaatteidensa, kenkiensä, asusteidensa ja kauneustuotteidensa saavuttavan kaikenikäiset naiset. Kaikki tuotteet suunnitellaan Pariisin ja Tukholman ateljeissa, ja merkki tarjoaa laadukkaita tuotteita sopuhintaan. Myymälä sijaitsee osoitteessa Biblioteksgatan 11, kadulla, joka on tunnettu kalliista merkkitavaroista.

stories.com

Hunkydory

H UNKYDORYon ylpeä skandinaavisesta perinteestään. Ulrika ja Christoffer Bjercken tavaramerkki tunnettiin aluk-si persoonallisista neulevaatteistaan. Nykyään Hunkydory on Ruotsin tunnetuimpia muotimerkkejä, jonka mallistossa on yksinkertaisia, rentoja ja urheilullisia, mutta myös rokimpia ja boheemimpia naistenvaatteita. Hunkydoryn mallistoja on Tukholmassa muun muassa NK:lla ja Åhléns Cityssä.

hunkydory.com

Mini Rodin

MINI RODININ vaatteet ovat kunnianosoitus lapsille ja heidän mielikuvitukselleen. Suunnittelija Cassandra Rhodin hakee inspiraatiota perheensä juurilta sirkusmaailmasta. Vaatemerkkiä ylistetään kansainvälisessä lehdistössä. ”Mini Rodinin tavoitteena on luoda parempia vaatteita, niin vaatteiden käyttäjien kuin ympäristön ja niiden valmistajien kannalta.” Mini Rodinin myymälöitä on Tukholmassa muun muassa NK:lla ja Åhléns Cityssä.

minirodini.com

Happy Socks

HAPPY SOCKS Niinkin arkipäiväinen asia kuin sukat voi olla maailmanmenestys! Happy Socksin räiskyvän värikkäillä sukilla ja alusvaatteilla on 8 000 jälleenmyyjää 70 maassa. Suunnittelija Viktor Tell kertoo, mitä heidän mottonsa ”All play, no work” tarkoittaa: ”Me Happy Socksissa ajattelemme, että leikkiminen on tärkeämpää kuin työ! Toki työskentelemme kovasti, mutta meillä on hauskaa.” Happy Socksin konseptimyymälä sijaitsee keskustassa Mäster Samuelsgatan 9:ssä.

happysocks.com

 

Kaunis kuin ruotsalainen koru

Efva Attlinf

EFVA ATTLING toimii monella saralla: hän on malli, poplaulaja, tanssija ja lisäksi kansainvälisesti arvostettu korusuunnittelija. Hänen muotokielensä kirjaimellisesti puhuu merkityksellisiä sanoja. Usein tulee miettineeksi, miksi kukaan muu ei ole keksinyt tätä aiemmin. Efva itse sanoo näin: ”Kuvailen korujani sanoilla Beauty with a thought.” Biblioteksgatan 14:n myymälässä on koruja monissa eri hintaluokissa.

efvaattling.se

SNÖ OF SWEDENIN viettelevät korutovat varmasti jo kiinnittäneet huomiosi Silja Linen aluksilla. Niiden alkuperä on kaukana Pohjois-Ruotsin Jämtlannissa. Perustaja Lena Jonsson Näslund visioi ajattomista koruista kaikenlaisille naisille – pienestä ylellisyydestä arkeen ja juhlaan. Luonnonmateriaalit ja tyylipuhdas muotoilu viehättävät kaikkia, ja hinnat ovat kohtuullisia. Snö of Swedenin konseptimyymälä on Västerlånggatan 53:ssa.

snoofsweden.com

Känsla of Sweden

KÄNSLA OF SWEDEN Suunnittelija Lisa Angerstigin kauniilla ja sensuelleilla koruilla on myös käytännöllinen tarkoitus: hänen kaulaketjussaan on erityinen rengas, johon voi ripustaa silmälasit, henkilökortin tai jopa puhelimen! Känslalla on myös kauniita puhelinkoteloja. Sensuelli vaikutelma syntyy helmillä, kristalleilla ja korukivillä. Känslan koruja myydään Tukholmassa muun muassa Bong Bijouteriessa Grevgatan 59:ssä.

kansla.com

 

Svenski kodissa

Svenskt Tenn

SVENSKT TENN on klassikko – korkeatasoisen ruotsalaisen sisustuksen lippulaiva, jonka perusti suunnittelija Estrid Ericson vuonna 1924. Yksi hänen neronleimauksistaan oli hankkia muotoilijaksi Josef Frank, ja kumman-kin lukuisat uraauurtavat huonekalut ja esineet ovat aina suosiossa. Nämä designtuotteet säilyttävät myös arvonsa. Svenskt Tennin viihtyisä puoti Strandvägen 5:ssä on ehdottomasti koettava.

svenskttenn.se

Sagaform

SAGAFORMILLA on runsaasti kivoja lahjaideoita ihan jokaiselle. Tuotteet-han liittyvät keittiöön ja kattaukseen – voiko sellaisia koskaan olla liikaa? Sagaform on saanut riveihinsä nuoria ja taitavia muotoilijoita, kuten Lotta Odeliuksen ja Gustav Hallénin, jonka värikäs Accent-termoskannu voitti Formex Formidable -muotoilupalkinnon vuonna 2014. Tuotteita myydään muun muassa Cerve-rassa, Sveavägen 24.

sagaform.com

BRUKA DESIGNIN sisustustuotteet ovat tunnettuja niin kotimaassa kuin maailmalla. Kaikki upeista huonekaluista pienimpään messinkivatiin on huolella mietittyä. Tuotteet voivat olla ruotsa-laisen minimalistisia, retrovaikutteisia tai välimerellisen reheviä. Tyyli on myös veikeää – katso vaikkapa mäyräkoiran muotoista taottua tulikoiraa! Tukholman hyvin varustellut ja innostavat myymälät sijaitsevat osoitteissa Humlegårdsgatan 1 ja Regeringsgatan 44.

brukadesign.se

KOSTA BODA laskee perinteidensä alkaneen jo 1742. Merkki on maailmankuulu monen naisen ansiosta. Yksi heistä on yllättävästä designistaan tunnettu Ulrica Hydman-Vallien. ”Intohimo, energia ja nautinto, rakastan ja vihaan yhtä aikaa. Lasissa kaikki on mahdollista”, hän sanoo. Kosta Bodan tuotteita myydään sisustusliikkeissä ympäri Tukholmaa, ja yrityksellä on outlet-myymälä Gustavsbergin lähellä.

kostaboda.se

comments powered by Disqus