Tukholman paras näköalapaikka: Minkä sinä valitset?

Kattokävely - Takvandring Tukholmassa
Kattokävely - Takvandring - Tukholmassa

Kävelykierros valtiopäivätalon katolla

Tukholman paras ja kirjaimellisesti korkeatasoisin kävelykierros on takvandring eli kattokävely vanhan valtiopäivätalon katolla. Kattokävely on mieleen painuva tapa tutustua historialliseen Tukholmaan 43 metrin korkeudesta.
Kävelykierrokselle kokoonnutaan Birger-jaarlin patsaalle Riddarholmenilla, minkä jälkeen käydään läpi katolla liikkumiseen liittyvät turvallisuusasiat. Osallistujille puetaan turvavaljaat, jotka kytketään katolla kävelysiltojen turvavaijereihin. Alaspäin katsominen voi kouraista vatsanpohjasta, mutta järjestely on turvallinen. Kattoreitti on 300 metriä pitkä, ja kierros kestää noin tunnin. Katolla voi olla tuulista, joten varaa mukaan riittävästi vaatteita ja hyvät kengät. Kattokierros on kokemus, josta riittää kerrottavaa!
 

Kaknästornet - Tukholman klassikkonäköala
Kaknästornet - Tukholman klassikkonäköala

Klassinen näköala merelle - Kaknästornet

Kaknästornet on Tukholman korkein rakennus, ja se sijaitsee lähellä Siljan terminaalia. Kun painat Kaknästornetin hissin 30. kerroksen nappia, olet puolentoista­ minuutin kuluttua Tukholman korkeimman rakennuksen ylimmässä kerroksessa 150 metrin korkeudessa. Jos näkyvyys on hyvä, näet Itämerellä seilaavia laivoja reiteillään.
Torni rakennettiin vuonna 1967 ­radio- ja TV-käyttöön, mutta nykyään sinne mennään nauttimaan maisemista huipulla olevassa ravintolassa tai kahvilassa. Viihtyisän kahvilan leivostarjonta on ilahduttavan runsas. Hissi­matka maksaa 70 kruunua, mutta jos varaat pöydän ravintolasta, hissimatka on ilmainen. Valokuvaajat voivat lainata avainta, jolla saa ulkotasanteen kaltereista auki pienen luukun näyttävien kuvien ottamista varten.

Skyview Globenin kyljessä Tukholmassa
Skyview Globenin kyljessä Tukholmassa


 

SkyView Globenin kyljessä

Tukholman paras pallo on jättimäinen Globen, ja sen kyljessä kulkeva SkyView on ainutlaatuinen matka maailman suurimman pallomaisen rakennuksen huipulle. Tukholman pyöreän maamerkin Globenin länsi­sivulla on kaksi rataa, joita pitkin kulkevat lasitetut hissit.
Kokemus alkaa elokuvanäytöksellä, jossa esitellään Globenia ja näköalarataa, joka avattiin vuonna 2010. Matka sujuu verkkaisesti, joten maisemista ehtii todellakin nauttia. Jos Kaknäs­tornet tarjoaa näköalan kauniiseen luontoon, SkyView näyttää Tukholman ydinkeskustan liikenteen vilinän ja rakennukset harjakattoineen ja torneineen. Elämys sopii koko perheelle, ja lippu kannattaa ostaa etukäteen. Käytä hyväksesi Club One -etu!

Gröna Lund -huvipuisto Tukholmassa
Gröna Lund -huvipuisto Tukholmassa

Parasta Tukholmassa hurjapäille: Gröna Lund -huvipuisto

Tukholmassa Gröna Lundin huvipuistolla ei ole paljon tilaa meren äärellä, joten on rakennettava ylöspäin.
Rohkeimmille on paljon nähtävää ja koettavaa: Fritt fall on 80 metriä korkea torni, jonka vapaa pudotus kouraisee vatsanpohjasta. Huima Ikaros on vieläkin hurjempi. Se pudottaa sinut alaspäin kasvot maata kohti 90 asteen kulmassa 95 metrin korkeudesta. Hurja vuoristorata Insane testaa G-voimien sietokykyäsi, ja Katapulten sinkoaa sinut ylös, alas ja taas ylös.
Jos pidät rauhallisemmista huvituksista, kokeile yhtä maailman korkeimmista ketjukaruselleista, 121 metriä korkeaa Eclipseä. Jos sekin tuntuu liian­ jännittävältä, tarjolla on myös matalampi ketjukaruselli Kättingflygaren.
 

Skansen Tukholmassa
Skansen Tukholmassa

Tukholman paras yhteislaulu- ja piknikpaikka: historiallinen Skansen

Allsång på Skansen on perinteinen ruotsalainen yhteislaulutapahtuma, jonka suorat tv-lähetykset ovat suosittuja myös meillä Suomessa. Yhteislaulua johtaa Sanna Nielsen, ja vieraina on Ruotsin parhaita ja tunnetuimpia artisteja. Tunnelma on leppoisan railakas, ja laulamisen riemu tarttuu yleisöön. Monet varustautuvat piknik-­eväin ja nauttivat laulamisen ohella­ Sollidenbergetin mahtavasta näköalasta Tukholmaan.
Tapahtuman esiintyjät julkistetaan alkukesästä. Varaa haluamasi päivämäärä ja nauti periruotsalaisen viihtyisästä elämyksestä! Varaa hotellipaketti ja kysy myös lippuja Allsång på Skanseniin Silja Linelta. Club One -asiakkaana saat Skansenin pääsylipusta 10 kr alennuksen.

comments powered by Disqus