Musiikin taikaa

Tšaikovskin ihana talvisatu Pähkinänsärkijä ilahduttaa baletin ystäviä Estonia-teatterissa jälleen. Ohjelmistoon palaavat myös John Crankon Onegin­ sekä Händelin barokkiooppera Rinaldo. Vuodenvaihteessa näyttämöllä nähdään lastenbaletti Lumikki ja seitsemän kääpiötä sekä nuortenooppera Prinssi ja kerjäläispoika.

Talvenselkä on Estoniassa musikaa­lien ja operettien ilotulitusta. Musikaaleista valittavana on vanha kunnon My Fair Lady ja Mitch Leighin Mies La Manchasta, opereteista Pál Ábrahámin Savoyn tanssiaiset sekä Imre Kálmánilta Silva ja Sirkusprinsessa.

Estonian perinteikkään uudenvuodenaaton konsertin tähtenä loistaa nykyajan Paganiniksi kutsuttu Tim Kliphuis. Juhlat jatkuvat uudenvuodentanssiaisilla, jotka järjestetään tänä vuonna swingaavasti 1930-luvun hengessä. Nordean konserttitalossa nähdään Moskovan baletin tuotanto Peukaloliisa 18. ja 19.12. ja Tarton Vanemuine-teatteri tuo pääkaupunkiin suuren suosion saaneen Mamma Mia -musikaalinsa 10. ja 11. joulukuuta. Pähkinänsärkijän voi nähdä myös Milanon baletin vierailuesityksenä (2.12.).

opera.ee, concert.ee, tallinnconcert­hall.com

Liput netistä: Classictic.com, Piletimaailm.com, Lippupalvelu.com / www.ticketmaster.fi

comments powered by Disqus