Minilomalle Riikaan!

Latvian pääkaupunki Riika on oiva viikonloppukohde. Vaikka se on vanha, sen syke on ihanan moderni.

Tallinnaan verrattuna Riika on suurempi, mutta sielläkin vaeltelu alkaa yleensä vanhasta kaupungista. Sen kujilta löytyy pikkukauppoja, kahviloita ja ravintoloita moneen makuun sekä nähtävyyksiä, kuten goottilainen tuomiokirkko ja ajatuksia herättävä Latvian miehitysmuseo. UNESCOn maailmanperintöluetteloon Riika on päässyt paljolti ihastuttavien jugend-tyylisten rakennustensa ansiosta. Niitä voi ihailla esimerkiksi Elizabes-kadun ympäristössä.

Shoppailuterapiasta nautitaan Riian keskustorin valtavissa ilmalaivahangaareissa tai vaikkapa tunnelmallisessa Berga Bazars -ostoskorttelissa. Suomalaisille Latvian hintataso on edullinen, varsinkin jos vertailee kalliita huvituksia. Latvian kansallisooppera on kuuluisa ja näkemisen arvoinen, ja esitysten parhaat paikat maksavat vain noin 30 euroa. Kylpylähoidoista voi nauttia monissa eri paikoissa, eivätkä niidenkään hinnat päätä huimaa.

Kulttuurin ja ruoan ystävät suuntavat askeleensa esimerkiksi Väinäjoen varrella sijaitsevaan Spikeri-korttelin luovaan ympäristöön, joka muistuttaa Helsingin Kaapelitehdasta. On myös mukava tehdä spontaaneja ratikkamatkoja eri kaupunginosiin, kävellä puistoissa ja ihailla keskikaupungin siistejä katuja!

Viihtyisä Berga Bazars -ostoskortteli houkuttelee ikkunaostoksille.

 

Väinäjoen varrelta löytyy luova keskus Spikeri.

 

Majoitu

Tallink Riga Hotel **** sijaitsee lähellä ostoskeitaita ja Riian vanhaa kaupunkia. Kahden yön matkalla ehdit tutustua kaupunkiin rauhassa. Hotellimatka, esim. 90 € /hlö, sisältää kahden yön majoituksen 2 hengen huoneessa aamiaisineen sekä laivamatkat Helsinki–Tallinna–Helsinki. Riikaan pääset Tallinnasta esimerkiksi bussilla (liput myydään erikseen).

comments powered by Disqus