Miniloma ripauksella luksusta

Hedon Spa:n päärakennus on yksi Pärnun maamerkeistä.

Syyssateiden saapuessa on oivallinen aika tehdä pieni hemmotteluretki Viroon – jopa pienen ylellisyyden kera. Mikäli kaipaa vaihtelua Tallinnan suurille kylpylähotelleille ja kauneushoitoloille, kannattaa lähteä reissuun autolla ja hurauttaa Tallinnan satamasta kahdessa tunnissa Pärnun kuulaaseen syksyyn. Tiet ovat hyväkuntoisia, ja matkalla on hauskaa ihastella Viron maaseutua: vanhoja kyliä, haikaranpesiä ja viljavia peltoja.

Pärnun valkohiekkainen ranta on huikaisevan kaunis myös kesäkauden loputtua, ja sen tuntumasta löytää kaupungin tyylikkäimmän kylpylähotellin: pittoreskin Hedon Span. Hotellin maamerkkiä, persikanväristä, vanhaa kivirakennusta ylväine pylväikköineen, ei voi olla huomaamatta: rakennus on seissyt samalla paikalla vuodesta 1926, jolloin se toimi asukkaiden merivesi- ja mutakylpylänä ”terveyden temppelinä”. Kylpylätoiminta sai alkunsa jo 1830-luvulla, mutta alkuperäinen puurakennus paloi ensimmäisessä maailmansodassa.

Ulkouima-allas sopii myös lapsille, sillä se on matala. Allas on avoinna vain kesäkaudella.

Vanhan päärakennuksen taakse on vuonna 2014 valmistunut tyylikkään minimalistinen kolmikerroksinen hotelli. Heti pääovesta sisään astuttuaan tietää tulleensa tasokkaaseen boutique-hotelliin. Ilmavan aulan skandinaavisen harmonisessa sisustuksessa yhdistyy betoni, puu ja kauniit valaisimet – ja tyylikkäällä sisäpihalla kimmeltää lämmitetty uima-allas kutsuvasti. Hotelli on kaukana suurista massojen majoituspaikoista, Hedon Spa:ssa on yhteensä 72 huonetta, joista miltei jokaisesta aukeaa idyllinen maisema merelle ja rantapromenadille.

Hotellin Raimond-ravintola on tyylikkään kotoisa - ja sen annokset ensiluokkaisia.

Huoneet on sisustettu aulan harmonista värimaailmaa noudattaen, ja suurelle parvekkeelle mahtuu hyvin paistattelemaan päivää tai nauttimaan syysillasta teekupin tai viinilasin kera. Huoneista löytyvät niin kylpytakki kuin tohvelit, joilla voi tassutella tutustumaan hotellin kylpylään. Kylpylän toinen osa on avoinna kaikille hotellivieraille. Kesäkaudella käytössä olevan lämmitetyn ulkoaltaan lisäksi kylpylässä on kaksi sisäallasta, höyry- ja löylysauna sekä vitamiinibaari.

Hiljainen kylpylä ja luonnon hellintää

Mikäli kylpyläelämykseltään toivoo vielä hitusen enemmän, pääsee 15 euron (viikonloppuna 20 euron) lisämaksulla hotellin hiljaisen kylpylän puolelle. Sieltä löytyvät kauniiden oleskelutilojen lisäksi muun muassa aromaattinen höyrysauna, aromi- ja väriterapiaa tarjoava kuivasauna sekä suola- ja hieronta-altaat. Hiljaisen kylpylän vieraat saavat myös mukaansa pienen paketin, josta löytyy Kuolleenmeren vartalohoitotuotteita. Tämä puoli kylpylästä on avoinna vain yli 14-vuotialle kylpylävieraille, joten esimerkiksi hetken rauhaa kaipaavalle perheenäidille hiljainen kylpylä on hermoja lepuuttava nautinto.

Luonnon hellimishoito on yksi rentouttavimmista spa-hoidoista. Sen kesto on 90 minuuttia.

Hotelliloman Hedon Spa:ssa kruunaa spa-hoito, joita on tarjolla jokaiseen makuun. On ilahduttavaa, että historiaa virolaisena mutakylpylänä ei ole unohdettu, vaan tarjolla on myös vihdontaa ja mutakäärehoitoja saunan lämmössä. Samoin virolaista perinnehierontaa, joka tapahtuu lattialla maton päällä kera hamppu-porkkanaöljyn. Toki span menu sisältää myös ihania hemmotteluhoitoja, joista löytyy vaikutteita niin Aasiasta kuin Afrikastakin.

Mikäli haluaa täydellistä rentoutusta, yksi parhaimmista hoitovaihtoehdoista on 90-minuuttinen Luonnon hellimishoito keholle ja kasvoille. Taivaallisen hoidon aikana käydään kokonaisvaltaisesti läpi koko keho. Hoito aloitetaan kosmetologin silkkikäsinein tekemällä kuorinnalla, minkä jälkeen koko keho hierotaan öljyseerumilla erilaisia hierontatekniikoita käyttäen. Osa hieronnasta tehdään pensselihierontana pienillä harjoilla (tämä vaihe hoidosta on käsittämättömän ihana!). Puolentoista tunnin aikana taju miltei katoaa ja hierovien pehmeiden liikkeiden toivoisi jatkuvan iholla ainiaan. Session jälkeen olo on täydellisen rentoutunut – ja iho vauvanpepun pehmeä.

Aurinkoa vuoden ympäri

Oikeastaan Hedon Spa:n hoitomenusta voi valita mitä vain – täällä tietää saavansa rahoilleen vastinetta, sillä kukkaro kiittää: hintataso on puolet edullisempi kuin Suomen laadukkaissa kauneushoitoloissa. Esimerkiksi perusteellisen kasvohoidon saa alle kuudella kympillä, 75 minuutin spa-manikyyrin hintaan 44 euroa.

Hedon Spa tarjoaa vierailleen myös miellyttävän yllätyksen. Olipa ulkona minkälainen syysviima tahansa, ennen hoitoja tai niiden jälkeen jokaiselle spa-vieraalle on tarjolla aurinkokylpy siihen tarkoitetussa aurinkohuoneessa. Miellyttävissä lepotuoleissa loikoillen voi nauttia aurinkolamppujen loimotuksesta. Lamput imitoivat auringonsäteilyn vaikutusta, ja valittavana on niin Mauritiuksen, Balin kuin Miamin auringonvaloa. Ilman aurinkovoidetta tuoleilla on turvallista loikoilla jopa tunnin ajan, sillä uv-säteily on tässä valohoidossa minimoitu.

Illan tullen on hauskaa lähteä tutustumaan Pärnun ihaniin ravintoloihin, mutta mikäli olo on raukea, eikä meikkaaminen hoitojen jälkeen innosta, myös hotellista löytää hinta-laatusuhteeltaan erinomaista ruokaa. Mutkattomassa Akord-ravintolassa jokainen asiakas saa olla oma kokkinsa. Ruokalista koostuu alku-, pää-, lisuke- ja jälkiruoista, joista kokonaisuuden voi valita täysin oman makunsa mukaan. Näin hauskaan ruokalistaan ei monessa paikassa törmää. Ikkunoista avautuu idyllinen maisema kauniille sisäpihalle vanhoine puineen. Hieman fiinimpään menoon hotellista löytyy myös fine dining -ravintola Raimond, jonka ikkunat ovat hiekkarannalle päin. Menu sisältää niin hiilillä kypsytettyä vasikkaa kuin kalaa Pärnun torilta.

Akord-ravontolassa jokainen asiakas saa olla oma kokkinsa. Annoksen voi valita ruokalistalta täysin omien mieltymystensä mukaan.

Hyvin nukutun yön jälkeen aamiainen tarjoillaan Akordin tiloissa, ja se sisältää kattavan menun kuohuviinistä pannukakkuihin vaahterasiirapilla. Hedon Spa:han on pakko päästä joskus uudelleen!

Pärnun valkohiekkainen ranta ihastuttaa kaikkina vuodenaikoina. Täällä mieli lepää!

Hintaesimerkkejä spa-hoidoista:

Täydellinen kasvohoito (70 min.)

Suomessa: noin 110–140 e, Hedon Spa:ssa: 54­–59 e

Kokovartalohieronta aromaattisella öljyllä (60 min.)

Suomessa: noin 95–125 e, Hedon Spa:ssa: 49–53 e

Spa-manikyyri (60­–75 min.)

Suomessa: noin 95–110 e, Hedon Spa:ssa: 44 e

Kiinnostuitko? Lue lisää ja varaa huone täältä!

comments powered by Disqus