Meri ja viikingit Tallinnassa

Viron kulttuuriministeriö on nimennyt vuoden 2016 Virossa merikulttuurin vuodeksi. Se on omistettu mereen liittyville tavoille ja perinteille sekä rannikolla elämisen taiteelle. Tallinnan meripäivät 15.–17. heinäkuuta on suurin meriaiheinen koko perheen tapahtuma. Luvassa on konsertteja, veneilyä, Tallinn Race -purjehduskilpailu, esityksiä, laivavierailuja sekä paljon jännittävää tekemistä.

Viikingit ovat teemana niin meripäivillä kuin Viron merimuseon näyttelyissäkin. Paksu Margareeta -tykkitornissa avautuu 15. heinäkuuta merimuseon ja Tallinnan yliopiston yhteistyönä valmistama näyttely nimellä Viikinkiajan arkeologiset löydöt Virossa. Se tuo yleisön eteen tähän saakka vain arkeologien työpöydällä olleita harvinaisia esineitä sekä uusia tutkimustuloksia.

Lentosataman viikinkinäyttely avautuu 13. elokuuta. Ruotsin historiallisen museon kokoama Kutsumme heitä viikingeiksi -näyttely esittelee viikinkikulttuuria tähän asti vähemmän tunnetusta näkökulmasta. Esillä on runsas valikoima viikinkiaikaisia alkuperäisesineitä. Olivatko viikingit sittenkään hurjapäitä?

lennusadam.eu

comments powered by Disqus