Matkustusasiakirjat helposti verkosta

Matkustusasiakirjat  helposti verkosta

Sähköinen asiointi on tehnyt matkustusasiakirjojen hankkimisesta entistä vaivattomampaa. Niin passi kuin henkilökortti on nyt mahdollista hakea kokonaan verkossa. Monissa tapauksissa ei tarvitse edes käydä poliisiasemalla, mutta jos käynti vaaditaan, vältät jonot varaamalla ajan verkossa tai puhelimitse.

Kumpi matkustusasiakirja sitten kannattaa hankkia? Suomen passilla voi matkustaa useimpiin maailman maihin ilman viisumia. Henkilökortti puolestaan hyväksytään 28:ssa Euroopan maassa. Viroon matkustaessa on syytä muistaa, että ajokortti ei kelpaa matkustusasiakirjaksi – vain passi ja henkilökortti ovat virallisia henkilöllisyystodistuksia.

Muissa Pohjoismaissa suomalaiset eivät tarvitse matkustusasiakirjaa. Henkilöllisyys ja kansalaisuus on kuitenkin pystyttävä todistamaan, mihin henkilökortti on omiaan.

Jos haluat sekä passin että henkilökortin, ne kannattaa hakea samalla kertaa, kun passikuva on vielä riittävän tuore. Näin säästät ajan lisäksi rahaa, sillä henkilökortin hinta on hieman edullisempi, kun sen hankkii yhdessä passin kanssa.

Lisätietoa matkustusasiakirjoista ja niiden sähköisestä hausta saat poliisin verkkosivuilta.

comments powered by Disqus