Lasten suosikit

Tukholman seutu Lapsiperheille riittää tekemistä Tukholmassa ja sen lähiympäristössä. Junibackeniin ja Vasamuseoon ehtii hyvin Tukholman-risteilyn aikana. Tiedekeskus Tom Tits Experiment on lyhyen junamatkan päässä ja Kokpunkten-kylpylä on erityisen hauska kohde hotellimatkalla.

Tom Tits Experiment

Paikallisjuna vie Södertäljessä sijaitsevaan Tom Tits Experiment -tiedekeskukseen noin 45 minuutissa. Superhauska tiedekeskus on rakennettu rouheaan vanhaan teollisuuskiinteistöön. Jo sisääntuloaulassa on hauskaa tekemistä. Lapset hissataan kattoon ja vanhemmat kisailevat keskenään temppu- ja trikkipöydällä. Voit astua sisään jättimäiseen saippuakuplaan, harhaila peililabyrintissa ja liikkua melkein kuin astronautti Avaruuspallossa.
Kun nälkä yllättää, ravintolan buffet tarjoaa lasten suosikkiruokia. Sitten jaksaa taas jatkaa tutkimuksia tiedekeskuksen neljässä kerroksessa. Lopuksi paikalta poistutaan laskemalla hurjaa liukumäkeä.


Ota Södertäljen asemalta bussi 754, jää pois Centrifugen-pysäkillä.

tomtit.se

Kokpunkten

Vain tunnin matkan päässä Tukholmasta sijaitsee Västerås ja siellä aivan huikea seikkailukylpylä! Kokpunkten on kuusikerroksinen vesipuisto, jossa on hurjia vesiliukumäkiä ja upea näköala Mälaren-järvelle.
Kokpunktenissa viihtyy koko perhe. Pikkulapsille on oma rauhallinen keitaansa, isommille on pitkiä hurjia liukumäkiä, ravintoloita ja porealtaita. Lisäksi rentoutumiseen ja saunomiseen on vielä erillinen osasto. Kylpytakkeja saa lainata, mutta ota mukaan oma pyyhe.

Kylpeminen vie aikaa, joten kannattaa yöpyä joko Tukholmassa tai käyttää hyväkseen Kokpunktenin tarjoamia hotellipaketteja Västeråsissa.

Ota bussi 2 tai 3 Västeråsin keskusasemalta ja jää pois Kraftverketin pysäkillä. Perhepaketti (2 aikuista ja 2 lasta/nuorta) 450 kr.

kokpunkten.se

Junibacken

Astrid Lindgrenin Junibacken on värikäs satumaailma, joka sijaitsee Djurgårdenilla lähellä Vasamuseota. Kuuluisan satutädin kertomukset lumoavat sekä lapset että aikuiset – Junibackenissa viihtyvät ihan kaikki. Junibackenin Satutorille on luotu ympäristöjä suurten lastenkirjailijoiden kirjoista – myös Muumipeikko asuu täällä kevääseen asti.
Kaikkein paras elämys on kuitenkin Satujuna, jossa satuja voi kuunnella itse Astrid Lindgrenin kertomina. Jos haluaa, kertomukset voi kuunnella myös suomeksi. Juna on niin suosittu, että kyytiin pääsemistä voi joutua jonottamaan. Teatteri, ravintola ja lastenkirjakauppa varmistavat onnistuneen käynnin!

Ota raitiovaunu 7 Kungsträdgårdenilta ja jää pois Nordiska museetin pysäkillä.

Junibacken.se

Vasa-museo

Vasa-museo sijoittuu Tripadvisorin maailman suosituimpien museoiden listalla kymmenennelle sijalle – jopa ennen Louvrea!
Käynti täällä on kuin palaisi vuoteen 1628, jolloin kuninkaallisen laivaston Vasa-alus – purjehdittuaan ainoastaan 15 minuuttia – upposi Tukholman edustalle ja yli 30 ihmistä hukkui.
Alus nostettiin vuonna 1961 ja vähitellen sen ympärille rakentui oma hieno museo. On kiehtovaa nähdä alus, joka on erittäin hyvin säilynyt. Erilaisissa havainnollisissa esityksissä kerrotaan 1600-luvun elämästä ja elämisestä laivalla.
Museo on suuri ja avoin, ja myös museon ravintola on käynnin arvoinen.

Ota raitiovaunu 7 Kungsträdgårdenilta ja jää pois Nordiska museetin pysäkillä.

vasamuseet.se

https://booking.tallink.com/?voyageType=CRUISE&withVehicle=false&from=hel&to=sto&adults=1&children=1&juniors=1&youths=1&locale=fi
comments powered by Disqus