Pärnu lasten kanssa: vinkit ihanaan lomaan Virossa

Pärnun ranta
Pärnun ranta

Lasten suosikki: Pärnun ranta

Lapsiperheen loma suuntautuu yhä useammin Pärnuun eteläisessä Virossa . Ei ihme, sillä ketäpä ei houkuttelisi viettää ihana rantaloma helposti ja edullisesti.
Pärnuun ajaa Tallinnasta vajaat kaksi tuntia. Se tarjoaa matalarantaisen hiekkaidyllin myös perheen pienimmille, ja hintataso on niin majoituspaikoissa kuin ravintoloissa kohtuullinen. Viime vuosina tämä Viron neljänneksi suurin kaupunki on satsannut entistä enemmän lapsiin, ja tenavat ovat tervetulleita myös laadukkaisiin majoituspaikkoihin sekä nauttimaan erilaisista ravintolaelämyksistä.
Leveä hiekkaranta ja rantakatu, jonne kävelee vain vartin Pärnun keskustasta, ovat usein silti loman ykköskohde. Hiekka- ja vesileikkien jälkeen on hauskaa ajella leikkimielisesti kilpaa polkuautoilla tai suunnata minigolf-­radalle. Isommat lapset voivat opetella vedessä surffauksen alkeita, ja perheen pienimmät viihtyvät leikkipuistossa kiikkuen.
Rannan lisäksi kesäisessä Pärnussa ja sen lähialueilla on tarjolla paljon muitakin aktiviteetteja lapsille. Poimi parhaat vinkit ensi kesän lomaan!

Lottemaa Virossa
Lottemaa Virossa

Idyllinen Lottemaa: Keksijäkylä

Kesäisessä Pärnussa keskellä peltomaisemaa laiduntaa hevosia, tuolla pilkottaa punainen talli – ja yllättäen kulkijaa vastassa onkin valtava popcorn-purnukka. Se viitoittaa vierailijalle suunnan suureen seikkailuun, idylliseen Lottemaahan.
Suositun virolaisen piirroshahmon, Lotte-koiran ja hänen eläinystäviensä innoittamana syntynyt seikkailupuisto on jotakin suomalaisen Puuhamaan ja Muumimaailman väliltä.
Lotte ja hänen ystävänsä ovat keksijöitä, jotka asuvat värikkäässä, hassunmallisessa puutalossa. Hauskat härvelit, kuten veivattava limuautomaatti tai kasvihuone, jossa kasvatetaan jääpuikkoja, saavat aikuisellekin hymyn huulille.
Puistossa riittää tutkittavaa ja ­koettavaa. Siellä täällä vilistää eläinhahmoja, jotka innostavat kävijöitä­ piirileikkiin tai laulamaan. Puistolla on pitkä rantaviiva, ja valkohiekkaisella rannalla on kesäkahvilan lisäksi suuri leikkilaiva. Puisto sopii parhaiten 2–9-vuotiaille. Liput Tallinkilta laiva- tai hotelli­matkojen yhteydessä erikoishintaan 16,50 €/hlö ja Club One -jäsenille 15 €/hlö, lapset 0-2 v. ilmaiseksi.

Seikluskeskus Pärnu -kiipeilyä kaikenikäisille
Seikluskeskus Pärnu -kiipeilyä kaikenikäisille


Seikluskeskus - Kiipeilyratoja kaikenkokoisille

Seikkailukeskuksen kiipeilyradat Pärnussa tarjoavat jännitystä kaikille yli 3-vuotiaille! Pärnun rannan tuntumassa kohoaa­ erikoinen näky: valtava puinen rakennelma, jossa lapset kiikkuvat köysien­ varassa ja erilaisilla riippusilloilla. Männystä rakennetussa häkkyrässä on siis tarkoituksena kiipeillä ja kiikkua eri kerroksissa ja saada adrenaliini virtaamaan ja kroppa polttamaan kaloreita. Jokainen tulija saa henkilökunnalta kiipeilyvälineet ja henkilökohtaisen opastuksen.
Alaikäraja on kolme vuotta, ja pienimmät voivat vanhemman avulla saada tuntumaa ensimmäisen kerroksen ratoihin. Ylimpiin kerroksiin pääsevät kaikki yli 135-senttiset. Vaikein temppu on Tarzan-tyylinen hyppy, jonka aikana kiikutaan neljännestä kerroksesta miltei maan tasalla olevaan verkkoon. Joku suorittaa sen juuri komeasti kiljuen. Tämä leikkipuisto sopii kaikenikäisille!
Sisäänpääsymaksu: 3–16-vuotiailta 19 €, aikuisilta 21 €.

Seikkailupuisto Valgeranta
Seikkailupuisto Valgeranta

Seikkailupuisto Valgeranta: Melkein kuin viidakossa

Toinen innostava kiipeilypuisto Pärnussa on eikkailukeskus Valgeranta. Kiipeilypuistot ovat nyt in, ja sen huomaa myös Pärnussa. Valgerannan seikkailupuisto sijaitsee nimensä mukai­sesti Valgerannan kuvankauniilla­ ­alueella, lyhyen automatkan päässä Pärnun keskustasta. Vehreässä, satumaisessa metsässä käy kuumana kesäpäivänä lempeä tuulenvire ja puut kohoavat ylväinä korkeuksiin. Kun katse tarkentuu, puiden oksilla huomaa riippusiltoja ja köysiratoja.
Isommille lapsille ja huimapäisille aikuisille puistosta löytyy yhteensä kuusi korkeaa seikkailurataa, joiden suorittamiseen menee kolmisen tuntia. Kannattaa varautua myös siihen, että jotkut vaikeat radat saattavat viedä yllättävän kauan aikaa – jännitys salpaa hetkellisesti hengityksen, ja täytyy kerätä voimia seuraavaan suoritukseen. Pienemmille, 2–7-vuotiaille lapsille, on rakennettu oma seikkailualue, jossa pääsee hitusen helpommalla. Kun kiipeilysuoritus on ohi, sen tuomassa euforiassa kannattaa lähteä käymään rannalla, jonka rennossa kahvilassa voi nauttia pientä suolaista tai jäätelöä. Rannalla vuokrataan myös polkuveneitä. Sisäänpääsymaksu radoille (muuten alue on maksuton): alle 8-vuotiaat 7 €, muut 21 €.
 

Miten matkustaa Pärnuun?

Pärnu sijaitsee 130 km Tallinnasta etelään. Pärnuun pääsee kätevästi
omalla autolla, mutta myös bussilla tai junalla. Esimerkiksi Lux Express -bussin kyydissä matka taittuu mukavasti alle 2 tunnissa ja maksaa aikuiselta 6–9 euroa.
 

Varaa matkat ja hotellipaketti!
Varaa matkat ja hotellipaketti!
comments powered by Disqus