Tukholman museot lasten kanssa

Tukholmaan kannattaa lähteä koko perheen voimin. Vanhemmat saavat hyvän tekosyyn heittäytyä lapsellisiksi ja lapset pääsevät purkamaan tervettä uteliaisuuttaan. Tukholmassa on paljon lapsille sopivia kohteita. Käy vaikka katsomassa osoitteessa barnistan.se!

Sergelin torilta pääsee bussilla nro 69 kätevästi Museiparkeniin, jossa ovat tekniikan museo ja poliisimuseo sekä merihistoriallinen museo, etnografinen museo ja urheilumuseo. Lähistöllä on myös televisiotorni Kaknästornet.

Djurgårdenissa matkailijoita houkuttelevat muun muassa pohjoismainen museo (Nordiska museet) ja Aquaria Vattenmuseum. Djurgårdenissa ovat myös lasten pysyvät suosikit: Junibacken sekä Skansenin ulkoilmamuseo. Djurgårdeniin pääsee keskustasta raitiovaunulla. Viikonloppuisin sinne kulkee museoraitiovaunuja, joista yksi on hauska kiskoilla kulkeva kahvila.

Ruotsin luonnonhistorialliseen museoon (Naturhistoriska riksmuseet) ja Cosmonovaan pääsee nopeimmin punaisella metrolinjalla (asema Universitetet). Lähistöllä on myös Bergianska trädgården upeine kasvihuoneineen. 

Osta Tukholman joukkoliikenteen liput jo laivan infotiskiltä, niin pääsette liikkumaan sujuvasti. Infotiskiltä saat myös hyviä vinkkejä erilaisista nähtävyyksistä.

Tekniska museet

Tekniikan museo Museiparkenilla tarjoaa paljon nähtävää muillekin kuin tekniikkanörteille. Museon lukuisat jännittävät näyttelyt, lasten työpajat ja muut hauskat elämykset sopivat kaikille.

Maan parhaisiin kuuluvasta museokaupasta voi ostaa näppäriä leluja ja erilaisia mielenkiintoisia tutkimussarjoja. Cino4-elokuvateatterin 4D-esitysten tehosteet tuntuvat koko kehossa.

tekniskamuseet.se

Nordiska museet

Nordiska museet

Täällä uteliaat perheet viihtyvät pitkään. Esimerkiksi Lekstugan on kuin 1890-luvun maalaistalo, jossa lapset pääsevät leikkimään hurmaavan aidontuntuisessa ympäristössä.

Museossa on myös kiva puoti, jossa voi leikkiä kauppaa. Ja vanhempien on tarkoitus leikkiä lasten mukana! Eri kerroksissa on nähtävillä vanhoja leluja, pelejä ja nukkekoteja, jotka varmasti viehättävät katselijoita vauvasta vaariin.

nordiskamuseet.se

Naturhistotiska museet ja Cosmonova

Naturhistotiska museet ja Cosmonova

Luonnonhistoriallisessa museossa riittää mielenkiintoista nähtävää kaikenikäisille. Valtava dinosauruksen luuranko on lasten ikisuosikki, mutta museossa on monta muutakin erikoisosastoa, joissa on esitelty omituisia eläimiä, meteoriitteja ja näkymättömiä mysteerejä. Mahtavassa rakennuksessa on myös maailman suurin elokuva- ja planetaarioelämys: 3D-elokuvateatteri Cosmonova.

nrm.se

Raitiovaunulla Djurgårdeniin

Uudenaikaiset raitiovaunut Djurgårdeniin lähtevät Kungsträdgårdenin puiston vierestä NK-tavaratalon edestä. Norrmalmstorgin aukiolta voi hypätä museoraitiovaunuun.

Lauantaisin ja sunnuntaisin kannattaa odotella vaunua, jonka katolla on iso kahvikuppi. Näin matkanteosta voi nauttia kahvikupposen kera kaikessa rauhassa, vaikka edestakaisin. Ihastuttava kokemus!

djurgardslinjen.se/fi

Polismuseet

Polismuseet

Perheen pienimmistä olisi varmasti erityisen jännittävää pukeutua poliisiunivormuun, ajaa poliisimoottoripyörällä tai leikkiä rosvoa ja poliisia oikeassa poliisiautossa. Tämä onnistuu poliisimuseon lapsille tarkoitetussa näyttelyssä. Muualla museossa on esillä mielenkiintoisia rikosjuttuja ja ihka aito mustamaija vuodelta 1939. Brottsspår-näyttely on kuitenkin sen verran pelottava, että sinne ei kannata viedä lapsia.

polismuseet.se

Aquaria vattenmuseum

Tämä pieni museo on suuri seikkailu. Elämys alkaa sademetsästä, jossa jyrisee ja salamoi 12 minuutin välein. Isot trooppiset kalat, kuten hait ja rauskut, uivat matalassa vedessä. Ethän laita sormenpäitä veteen – osa kaloista on sukua piraijoille! Uskaltavatko lapset ryömiä pienen haitunnelin läpi?

Museossa voi myös seurata kalojen ruokintaa. Club One -jäsenet saavat alennusta sisäänpääsylipuista.

aquaria.se

comments powered by Disqus