Kesäkivaa lapsille

Ahvenanmaa

Kun lapsilla on hauskaa, myös aikuiset viihtyvät. Koko perhe nauttii puuhakkaasta kesälomasta Ahvenanmaalla.

Ahvenanmaan saarilla on uimarantoja moneen makuun. Ja sehän on loman onnistumisen kannalta ihan tärkeintä! Jopa pääkaupunki Maarianhaminan keskustan tuntumassa on kolme uimarantaa. Lähimpänä on lilla Holmenin pikkusaari, jonka lyhyt silta yhdistää manner-Maarianhaminaan. Lapsiystävällisellä hiekkarannalla on kiipeilylaiva sekä lintutalo ja söpöjä kaneja.

Kävelymatkan päässä Maarianhaminan keskustasta sijaitsee Mariebadin kylpylä, jossa on uima-altaita sekä sisällä että ulkona, oma hiekkaranta ja huikea vesiliukumäki.

Ahvenanmantereen läntisessä osassa, Eckerössä, sijaitsee Käringsund Resort & conference -lomakylä, jossa on hieno hiekkaranta, mutta myös paljon muuta puuhaa koko perheelle. Täällä voi vuokrata polkuveneen, meloa, pelata minigolfia tai saunoa. Opastetulla käringsundin riista­safarilla voi nähdä villisikoja, syöttää saksanhirviä ja taputella strutseja.

Eckerössä on myös Smart Parkin perhepuisto, jossa lapset oppivat erilaisia asioita leikin varjolla. Kotieläintilalla tutustutaan eläimiin ja opitaan mistä ruoka tulee, lammella leikitään vesitykeillä ja kauko-ohjattavilla veneillä. Puistossa voi rakentaa hiekkalinnoja, ajaa Segwayllä, rakentaa majoja ja pelata seikkailugolfia. Lisäksi vanhanajan tivoli karuselleineen pitää huolen, ettei kenenkään aika tule pitkäksi.

Ahvenanmaan Metsästys- ja Kalastus­museossa on paljon katsomista ja kokemista koko perheelle. On leikkihuone, kyselykierros, silakkamarkkinat ja askartelua sekä aarteiden etsimistä ja jopa merirosvolaiva!
Suuresta urheiluhallista Eckerössä löytyy Leklandet. Pomppulinnat, taitoradat ja liukumäet takaavat, että puuhaa riittää kaikille niille, jotka tarvitsevat pienen tauon rantaleikeistä.

karingsund.ax
granbergs.ax
smartpark.ax
jaktfiskemuseum.ax
leklandet.ax
mariehamn.ax/mariebad
visitaland.ax

comments powered by Disqus